Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Johnson niet ingelicht door VS over aanval op Iraanse generaal'

'Johnson niet ingelicht door VS over aanval op Iraanse generaal'

LONDEN (ANP) - De Britse premier Boris Johnson was niet vooraf geïnformeerd over de Amerikaanse aanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Dat bericht Sky News op basis van anonieme bronnen.

Het Verenigd Koninkrijk heeft honderden militairen gelegerd in het Midden-Oosten en werkt daar ook samen met de Amerikaanse strijdkrachten. Het Britse leger heeft volgens bronnen van de nieuwszender inmiddels aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen op bases in de regio.

De Britse minister Dominic Raab (Buitenlandse Zaken) reageerde vrijdag namens de Britse regering op de dood van Soleimani, een van de machtigste mannen in Iran. Hij stelde dat zijn land zich altijd bewust is geweest van de "agressieve dreiging" die uitgaat van de Quds Brigades van Soleimani.

"In de nasleep van zijn dood, roepen we alle partijen op te de-escaleren", aldus Raab. Hij stelde dat niemand is gebaat bij verder conflict.

Meer uit Buitenland

Arrestaties in Duitsland om sabotageplan tegen steun Oekraïne

BERLIJN (ANP) - De Duitse autoriteiten hebben twee verdachten opgepakt op verdenking van het voorbereiden van sabotageacties. De twee hebben zowel de Duitse als de Russische nationaliteit en zouden voor een buitenlandse inlichtingendienst werken.

1 minuut geleden
Trump bespreekt oorlogen met Poolse president

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft in New York het Poolse staatshoofd Andrzej Duda ontvangen. Trump deelde beelden van de ontmoeting op zijn platform Truth Social en prees de president uitbundig.

35 minuten geleden
Indonesië evacueert duizenden mensen na vulkaanuitbarsting

JAKARTA (ANP/AFP/DPA) - De Indonesische autoriteiten evacueren duizenden mensen na meerdere uitbarstingen van de vulkaan Ruang. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven en de internationale luchthaven van Manado is gesloten.

46 minuten geleden
NYT: Israël rekende niet op grote vergeldingsactie Iran

WASHINGTON (ANP) - Israël had geen grote Iraanse vergeldingsactie verwacht na het bombardement op een Iraanse diplomatieke post in Damascus. Dat zeggen ingewijden tegen de krant The New York Times. De Israëliërs zouden later ook hebben erkend dat ze de gevolgen van de luchtaanval niet goed hebben ingeschat.

1 uur geleden
EU-werkgroep moet Russische bemoeienis met verkiezingen tegengaan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie zet een tijdelijke werkgroep op die buitenlandse beïnvloeding van de Europese verkiezingen in juni moet helpen tegengaan. Onthullingen over Europese politici die tegen betaling Russische propaganda verspreiden hebben aangetoond dat extra maatregelen nodig zijn, zegt de Belgische premier Alexander De Croo.

6 uur geleden
Neergestoken bisschop Sydney vergeeft aanvaller

SYDNEY (ANP/AFP) - Een bisschop uit Sydney die maandag tijdens een live gestreamde mis werd neergestoken, zei donderdag dat hij herstellende is en dat hij zijn aanvaller vergeeft.

6 uur geleden
Hoge functionaris: Israël valt waarschijnlijk pas na Pesach aan

WASHINGTON (ANP) - Het is onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint, vertelt een hoge Amerikaanse functionaris aan ABC News. De kans op een aanval zou groter zijn na de viering. Wel zegt hij dat dit altijd nog kan veranderen.

7 uur geleden