Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Johnson moet banden met Biden aanhalen'

'Johnson moet banden met Biden aanhalen'

LONDEN (ANP/DPA) - De Britse premier Boris Johnson zou er goed aan doen zijn blik minder te richten op de Amerikaanse president Donald Trump en meer op diens Democratische tegenkandidaat Joe Biden. Dat schrijft de Britse krant The Times. "Ondanks alle retorische steun van de Amerikaanse president voor brexit en zijn vermeende vriendschap met Boris Johnson, heeft deze relatie tot dusver weinig nut gehad", aldus de krant.

The Times schrijft verder: "Trumps minachting voor multilaterale instellingen en het op regels gebaseerde systeem van internationale betrekkingen druist in tegen veel van de fundamentele belangen van Groot-Brittannië. In dit opzicht zouden de transatlantische betrekkingen beter worden gediend door een presidentschap van Biden, dat zich inzet voor samenwerking met de bondgenoten. Des te meer reden voor Johnson en de Tories om te streven naar het ontwikkelen van een relatie met de Democratische kandidaat."

Biden zei afgelopen donderdag dat het Verenigd Koninkrijk de vrede in Noord-Ierland moet bewaken in het brexitproces. Anders komt er geen handelsovereenkomst met de Verenigde Staten, zei Biden. Dat kwam hem vanuit de Britse conservatieve hoek te staan op het commentaar dat hij een 'Boris-hater' is en dat hij de premier niet moet betuttelen.

Biden reageerde op een nieuw wetsvoorstel van Johnson dat belangrijke onderdelen van de terugtrekkingsovereenkomst met de EU teniet zal doen.

Meer uit Buitenland

Huis VS stelt in resolutie antizionisme gelijk aan antisemitisme

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie aangenomen waarin het onder meer "duidelijk verklaart dat antizionisme antisemitisme is", melden Amerikaanse media. Zionisme is het streven naar een onafhankelijke Joodse staat.

1 uur geleden
Biden: weet niet of ik herkiesbaar was als Trump niet meedeed

WESTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden betwijfelt of hij herkiesbaar zou zijn als president als hij het niet zou opnemen tegen Donald Trump. Dat heeft hij gezegd bij een bijeenkomst even buiten Boston waar geld werd opgehaald voor de campagne voor de presidentsverkiezingen van de Democraten.

3 uur geleden
Peruaans hof geeft opdracht tot vrijlating oud-president Fujimori

AREQUIPA (ANP/AFP/RTR) - Het grondwettelijk hof van Peru heeft opdracht gegeven om de voormalige president Alberto Fujimori vrij te laten. De 85-jarige Fujimori werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor misdaden tegen de menselijkheid onder zijn bewind.

3 uur geleden
VS denken dat bemanning van bij Japan vermist vliegtuig dood is

TOKIO (ANP/AFP) - De Amerikaanse krijgsmacht gaat ervan uit dat alle acht inzittenden van een militair vliegtuig dat verdween voor de kust van Japan, zijn omgekomen. Naar de resten van twee inzittenden wordt nog gezocht, maar het is onwaarschijnlijk dat zij nog in leven zijn. De Amerikaanse president Joe Biden en de minister van Defensie Lloyd Austin hebben hun medeleven betuigd.

4 uur geleden
Denny Laine, medeoprichter The Moody Blues en Wings, overleden

NAPLES (ANP) - Denny Laine, medeoprichter van The Moody Blues en Wings, is op 79-jarige leeftijd overleden. De Britse muzikant en zanger kampte met een longziekte.

6 uur geleden
Parlementsvoorzitter VS die waarnam tijdens machtsstrijd stopt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige waarnemend voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Patrick McHenry stelt zich niet herkiesbaar. McHenry viel in tijdens een wekenlange machtsstrijd binnen zijn eigen Republikeinse partij nadat in oktober Kevin McCarthy werd afgezet.

6 uur geleden
VS komen met sancties tegen kolonisten Westelijke Jordaanoever

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten leggen sancties op aan extremistische Israëlische kolonisten die Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever hebben aangevallen. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat de maatregelen gelden voor iedereen die "de vrede, de veiligheid of de stabiliteit op de Westoever ondermijnt" en dus ook voor Palestijnen die Israëlische burgers hebben aangevallen.

6 uur geleden