Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Johnson kreeg publiekelijk steun van 145 partijgenoten

Johnson kreeg publiekelijk steun van 145 partijgenoten

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson heeft de steun van ten minste 145 van zijn partijgenoten die openlijk hebben aangegeven voor hem te stemmen. Rond 19.00 uur Nederlandse tijd is een vertrouwensstemming over de premier begonnen onder Conservatieve parlementsleden. De stemming is aangevraagd na 'partygate', het schandaal rondom feestjes van overheidspersoneel tijdens coronalockdowns.

Johnson heeft de steun van 180 parlementsleden nodig om de stemming te overleven en de baas van de partij en premier te blijven. In een toespraak voorafgaand aan de stemming zei hij dat hem wegstemmen slecht zou zijn voor de Conservatieve Partij.

Stemmen gebeurt anoniem, dus de parlementsleden kunnen anders stemmen dan ze in het openbaar zeggen. De stemming werd mogelijk nadat ten minste 54 fractiegenoten voorstander bleken van een vertrouwensstemming.

In 2019 behaalde Johnson een grote verkiezingsoverwinning, maar dit jaar is er veel kritiek op de premier. Onder meer door 'partygate', maar ook door de stijgende kosten van levensonderhoud in het Verenigd Koninkrijk.

Meer uit Buitenland

Britse buitenlandminister voor de gek gehouden

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse buitenlandminister David Cameron heeft berichten uitgewisseld en een videogesprek gevoerd met iemand die zich voordeed als de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko. Later werd vastgesteld dat het nep was, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Cameron zou zijn fout betreuren.

38 minuten geleden
Deense premier op straat geslagen door man

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense premier Mette Frederiksen is op straat in Kopenhagen geslagen door een man. De man is gearresteerd, melden Deense media. Frederiksen zelf laat via haar kantoor weten geschokt te zijn.

1 uur geleden
Jemenitische Houthi's houden elf VN-medewerkers vast

GENÈVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties bevestigen dat elf medewerkers in Jemen zijn vastgezet door de Houthi's. Er wordt opgeroepen tot hun onmiddellijke vrijlating. Een VN-woordvoerder zegt dat wordt gewerkt aan de veilige, onvoorwaardelijke en snelle vrijlating van het personeel.

2 uur geleden
Blinken pleit volgende week in Midden-Oosten voor vredesvoorstel

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken reist volgende week naar het Midden-Oosten om te pleiten voor een voorstel voor vrede in de Gazastrook. Hij bezoekt Israël, Egypte en Qatar.

3 uur geleden
Israël walgt van kritiek Verenigde Naties op Israëlisch leger

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Israël vindt het volkomen onterecht dat zijn strijdkrachten op een zwarte lijst komen van landen en legers die falen bij het beschermen van kinderen tijdens oorlog. De Israëlische gezant bij de Verenigde Naties (VN) zegt ervan te walgen dat het Israëlische leger op de jaarlijkse lijst van de VN wordt geplaatst, die naar verwachting deze maand verschijnt.

4 uur geleden
Bezetters universiteit Gent krijgen hulp rechter tegen ontruiming

GENT (ANP) - De pro-Palestijnse bezetters van de universiteit van het Belgische Gent krijgen hulp van de rechter. Die blokkeert de ontruiming waar de rector om had gevraagd, melden Belgische media.

5 uur geleden
Antwerps ziekenhuis legt radiologie stil na foute diagnoses

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Een nieuw ziekenhuis in Antwerpen zet al zijn zeven radiologen tijdelijk aan de kant. Meerdere diagnoses rammelden, bleek uit onderzoek. Zo werden volgens Belgische media een botbreuk over het hoofd gezien en een tumor verkeerd gemeten.

6 uur geleden