Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Johnson kondigt extra steun aan vanwege hoge energieprijs

Johnson kondigt extra steun aan vanwege hoge energieprijs

LONDEN (ANP/DPA) - Britse huishoudens krijgen steun van de overheid vanwege de hoge prijs voor energie. Dat heeft scheidend premier Boris Johnson aangekondigd in een gastbijdrage in de krant Mail on Sunday. "Komende maand maken we - wie het ook van mij overneemt - opnieuw een enorm financieel steunpakket bekend", schrijft Johnson die de schuld van de inflatie bij de Russische president Vladimir Poetin legt.

Johnson wijst er ook op dat er de komende maanden al geld gaat naar de armste Britten, naar gepensioneerden, gehandicapten, maar ook naar alle huishoudens die een energierekening moeten betalen. "We moeten mensen door de crisis helpen. Er zijn al enorme hoeveelheden belastinggeld apart gezet om mensen te helpen hun rekeningen te betalen. Dat geld is onderweg en er komt meer de komende maanden."

De Britse energietoezichthouder maakte vrijdag bekend dat in oktober de energieprijzen tot 80 procent omhoog gaan. Het hoofd van dat orgaan riep de regering al op om maatregelen te nemen.

Johnson geeft op 6 september het stokje als premier van het Verenigd Koninkrijk door aan Liz Truss of Rishi Sunak. Die twee strijden momenteel om het leiderschap van de Conservatieve Partij, waarbij Truss volgens opiniepeilers de beste papieren heeft.

Zij zou er volgens een andere Britse krant, The Telegraph, over nadenken om de btw te verlagen van 21 procent naar 15 procent. Volgens The Telegraph zou dat het gemiddelde Britse huishouden ruim 1300 pond per jaar schelen. Omgerekend is dat meer dan 1500 euro. Ook zou de stap de inflatie tot wel 2 procentpunt kunnen drukken. Wel zou de maatregel de regering per jaar zo'n 38 miljard pond aan belastinginkomsten schelen.

Meer uit Financieel

Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

8 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

10 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

10 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

11 uur geleden
Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

12 uur geleden
Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag op de eerste handelsdag van december met winst gesloten. Op het Damrak stond verlichtingsbedrijf Signify in de schijnwerpers na aankondiging van een reorganisatie om de kosten te verlagen. Met die ingreep in het personeelsbestand wil het in de MidKap genoteerde bedrijf 200 miljoen euro per jaar besparen.

12 uur geleden
Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

14 uur geleden