Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Johnson: Britten kunnen doorgaan met hun plannen voor Kerstmis

Johnson: Britten kunnen doorgaan met hun plannen voor Kerstmis

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse premier Boris Johnson zal voor de kerstdagen geen nieuwe coronabeperkingen uitvaardigen wegens de oprukkende omikronvariant.

De Britten kunnen gewoon doorgaan met hun plannen voor Kerstmis, zei Johnson dinsdag na tal van speculaties dat het Verenigd Koninkrijk mogelijk in lockdown zou gaan. Hij maande wel tot voorzichtigheid.

"We denken niet dat er voldoende bewijs is om vóór Kerstmis hardere maatregelen te treffen", zei Johnson op een via sociale media verspreide video. "We houden de situatie rond omikron scherp in de gaten en als die verslechtert, zullen we actie ondernemen als dat nodig is."

Hij wilde hardere ingrepen ná Kerstmis niet uitsluiten. Johnson wees echter op de onzekerheden rondom de ernst van de nieuwe coronavariant en de gevolgen voor de gezondheidszorg; redenen waarom hij nu nog niet wil ingrijpen.

Ook minister Rishi Sunak (Financiën) verlangt meer gegevens over de mogelijke gevolgen alvorens een besluit te nemen dat volgens hem de economie opnieuw schade toebrengt. Sunak zegde wel 1 miljard pond (1,17 miljard euro) toe aan sectoren die nu reeds gedeeltelijk getroffen zijn, zoals toerisme, horeca en culturele instellingen.

Meer uit Buitenland

Oud-president Trump aangeklaagd om opslag geheime documenten

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Oud-president Donald Trump heeft op zijn socialemediasite Truth Social gemeld dat hij is aangeklaagd. Trump zei dat de aanklacht "schijnbaar" te maken heeft met de dozen vol geheime documenten die op zijn landgoed Mar-a-Lago in Palm Beach in de staat Florida zijn gevonden.

1 uur geleden
Amerikaanse wetenschappers zien begin van El Niño

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het weerverschijnsel El Niño lijkt te zijn begonnen, meldt het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Dat betekent dat de Stille Oceaan zal opwarmen. De wetenschappers houden rekening met nieuwe temperatuurrecords, mede omdat klimaatverandering het effect van El Niño kan versterken.

7 uur geleden
EU-landen bereiken doorbraak over asielbeleid

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen zijn het na een jarenlange patstelling eens geworden over het opvangen, terugsturen en verdelen van asielzoekers. Ze moeten nu nog wel overeenstemming bereiken met het Europees Parlement.

7 uur geleden
VS en VK: nauwer samenwerken als tegenwicht voor China en Rusland

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gaan nauwer economisch samenwerken om tegenwicht te kunnen bieden aan Rusland en China. Dat heeft de Britse premier Rishi Sunak bekendgemaakt na een overleg met president Joe Biden in het Witte Huis. Ze zijn het eens geworden over een "Atlantische Verklaring", volgens Sunak een "actieplan voor de toekomst van onze samenwerking". De landen willen onder meer nauwer samenwerken op het gebied van technologie, waaronder AI, energie en innovatie. Hij belooft dat de verklaring zal leiden tot een sterkere economie en daarmee nieuwe banen.

7 uur geleden
EU-landen touwtrekken over laatste twistpunten asielakkoord

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen hebben nog geen doorbraak bereikt in de jarenlange patstelling over het opvangen, terugsturen en verdelen van asielzoekers. Ze worden het vooral nog niet eens over welke landen in aanmerking komen om onwelkome asielzoekers naar terug te sturen.

8 uur geleden
Kerncentrale schakelt over op reservekoelwater na damdoorbraak

ENERHODAR (ANP/AFP) - Het waterpeil in het stuwmeer van de Oekraïense Dnipro-rivier is na de damdoorbraak zover gedaald dat het water niet meer gebruikt kan worden om de kerncentrale Zaporizja te koelen. Daarom moet nu worden overgeschakeld op de reserves. Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) zei eerder dat er geen acuut gevaar is omdat er genoeg koelwater is voor een aantal maanden.

8 uur geleden
Amerikaanse media: Oekraïens offensief begonnen in het zuiden

ZAPORIZJA (ANP/RTR) - Het langverwachte Oekraïense offensief is volgens Amerikaanse media nu echt van start gegaan. Onder meer The Washington Post, NBC News en ABC News zeggen op basis van bronnen bij de Oekraïense strijdkrachten dat ze in het zuiden in de aanval zijn gegaan. Officieel is het nieuws niet bevestigd.

9 uur geleden