Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

John de Mol en Talpa: Peter R. de Vries was een bijzonder mens

John de Mol en Talpa: Peter R. de Vries was een bijzonder mens

AMSTERDAM (ANP) - Talpa en John de Mol zijn "geschokt en intens verdrietig" door het overlijden van Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever maakte jarenlang programma's voor Talpa, waaronder zijn grootste televisiesucces: de reportage over de verdwijning van Natalee Holloway. Met ruim 7 miljoen kijkers verbrak hij alle kijkcijferrecords en won hij de prestigieuze International Emmy Award.

"We zijn allemaal geschokt en intens verdrietig door het overlijden van Peter R. De Vries, geweldige misdaadbestrijder met een groot hart, onverschrokken en principieel strijder tegen onrecht en criminaliteit. Peter was met zijn spraakmakende programma 'Peter R. De Vries, misdaadverslaggever' waarin hij complexe strafzaken oploste, van grote betekenis voor SBS6", laat Talpa weten in een verklaring.

"De Emmy die hij won naar aanleiding van de bekentenis van Joran van der Sloot in de laatste uitzending, was een meer dan verdiende erkenning voor zijn onophoudelijke strijd tegen onrechtvaardigheid. Peter was ook een graag geziene gast bij 538 en een vriend van ons station, waar we hem enorm zullen missen. We zijn Peter dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend. Peters dierbaren wensen we heel veel sterkte met dit grote verlies."

Talpa-baas John de Mol reageert in de verklaring ook persoonlijk op het nieuws. "Ik heb jarenlang programma’s met hem gemaakt. Peter R. was een heel goed en bijzonder mens, daar zijn er maar heel weinig van en we hebben er nu een verloren."

Meer uit Binnenland

Duizenden werknemers met beperking protesteren voor hoger loon

UTRECHT (ANP) - Duizenden werknemers met een beperking protesteren woensdag in Utrecht voor een hoger loon en een hogere reiskostenvergoeding. Volgens vakbond CNV zijn er meer dan 8000 mensen op de manifestatie afgekomen, zo’n 10 procent van de mensen die werkzaam zijn in de sector.

6 minuten geleden
Warmte houdt aan na tropisch weekend, kans op regionale hittegolf

HOUTEN (ANP) - Dit weekend kan de temperatuur stijgen naar een tropische 30 of regionaal 31 graden. Ook de nachten worden warm en Weeronline spreekt zeker in stedelijke gebieden van "echte plaknachten". Na het weekend blijft het warm en is er kans op een regionale hittegolf.

49 minuten geleden
Evenementen voorbereid op verwachte hitte

HILVARENBEEK (ANP) - Verschillende festivals hebben voorbereidingen getroffen voor het geval het komend weekend inderdaad erg warm wordt. In meerdere regio's kunnen tropische temperaturen worden bereikt. Op festival Best Kept Secret kan de temperatuur zaterdag stijgen tot liefst 31 graden, meldde Weeronline eerder.

54 minuten geleden
Amsterdammer gebruikt meer water dan gemiddeld

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdammers gebruiken meer water dan gemiddeld in Nederland. Waternet, dat het waterbeheer in Amsterdam en omstreken verzorgt, meldt op basis van CBS-onderzoek dat Amsterdammers gemiddeld 141 liter water per dag gebruiken. Landelijk is dat gemiddelde 129 liter.

1 uur geleden
Rijbewijs online verlengen kan in bijna driekwart van gemeenten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders kunnen in bijna driekwart van de Nederlandse gemeenten hun rijbewijs online verlengen. In 250 van de 342 gemeenten hoeven burgers hiervoor niet meer eerst naar een gemeenteloket, meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) woensdag.

3 uur geleden
NWO reikt dit jaar miljoenenprijzen uit aan vier wetenschappers

DEN HAAG (ANP) - Vier wetenschappers ontvangen dit jaar de 'Nederlandse versie van de Nobelprijs' van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Joyeeta Gupta, Toby Kiers, Bram Nauta en Corien Prins krijgen elk 1,5 miljoen euro. De hoogleraren mogen zelf weten hoe ze dit besteden, zolang het geld wordt ingezet om "de wetenschap te bevorderen".

4 uur geleden
Raad: allemaal aan de bak voor welzijn kind bij vechtscheiding

DEN HAAG (ANP) - Kinderen van wie de ouders in een vechtscheiding liggen, mogen niet ook nog eens het slachtoffer worden van de problemen in jeugdhulp en -bescherming. Dat zegt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Het zou om zesduizend kinderen per jaar gaan die in een dergelijke situatie belanden.

5 uur geleden