
John de Mol en Gunay Uslu om de tafel over misstanden The Voice
DEN HAAG (ANP) - Talpabaas John de Mol en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) gaan woensdag met elkaar praten over de gemelde misstanden bij het programma The Voice of Holland. Afgelopen vrijdag zei De Mol dat hij was ingegaan op de uitnodiging van Uslu.
In het programma BOOS, van maker Tim Hofman, kwamen de misstanden aan bod. Meerdere vrouwen deden hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. In totaal deden tientallen vrouwen hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en een regisseur. Rietbergen stapte voor de uitzending op. Hij erkende relaties van "seksuele aard" te hebben gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma. RTL zette de samenwerking met coach Ali B gedurende het onderzoek stil. Tegen hem liggen twee aangiftes, waarvan een voor verkrachting.
De Mol zei over de onthullingen dat hij hoopt dat de ze "een voorbeeld zijn" en dat als slachtoffers "het ooit nog eens overkomt" ze geleerd hebben "onmiddellijk aan de bel te trekken en dit onmiddellijk te melden".
Vrijdag zei Uslu "misselijk" te zijn geworden van de berichten over het seksueel overschrijdend gedrag bij het programma en een gesprek erover te willen met "de omroepen en John de Mol". Ook nam ze afstand van De Mols opmerkingen over vrouwen die het zelf moeten melden. "Het ligt niet aan de vrouwen. Mannen moeten hier echt hun verantwoordelijkheid nemen." Verder zei ze "iedere mogelijkheid op te willen pakken" die er is om onderzoeken in te stellen. "Dit blijft niet liggen."
De Mol was tot en met 2019 eindverantwoordelijk voor het programma dat hij ooit zelf bedacht. Op zijn opmerkingen kreeg hij veel kritiek, onder meer via een advertentie van Talpa-vrouwen in het AD. In de paginagrote advertentie staat de tekst 'Beste John, het ligt niet aan de vrouwen'.
Meer uit Binnenland
UTRECHT (ANP) - Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn 21.000 klachten binnengekomen over de centraal schriftelijke eindexamens die vrijdag zijn begonnen. Dat is minder dan de ruim 35.000 die het LAKS vorig jaar ontving op de eerste examendag.
4 uur geledenUTRECHT (ANP) - De snelweg A12 tussen Veenendaal en Utrecht is sinds vrijdagavond dicht voor al het verkeer in de richting van Utrecht door werkzaamheden. Over een lengte van dertig kilometer krijgt de weg stiller asfalt, nieuwe verlichting, verbeterde vangrails en ook worden borden onderhouden. De werkzaamheden duren tot 19 mei 05.00 uur.
4 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - Vrijdagavond om 22.00 uur begint een reeks van werkzaamheden op de wegen rond Amsterdam. Ook zijn er evenementen in en rondom de hoofdstad en werkzaamheden op het spoor. Rijkswaterstaat waarschuwt dat het verkeer er tot en met oktober flinke hinder van zal ondervinden.
5 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Bij de gemeente Den Haag zijn tot nu toe zes demonstraties aangemeld rondom de NAVO-top. Tijdens de top eind juni komen duizenden mensen naar de stad, onder wie 45 regeringsleiders en staatshoofden.
5 uur geledenARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland heeft in de rechtbank beloofd de wolf die vorige maand een hardloopster in Het Nationale Park De Hoge Veluwe beet voorlopig niet te doden. De rechter wil meer informatie hebben over de betreffende wolf voordat zij eind volgende week uitspraak doet. De vergunning voor het afschieten van de 'probleemwolf' gaat zaterdag al in, maar de provincie heeft toegezegd daar nog geen gebruik van te maken.
6 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Een groep die zichzelf Volkeren voor Vrede noemt, wil rond de komende NAVO-top twee demonstraties houden in gaststad Den Haag. Als locatie voor de zogenoemde vredesmanifestaties hebben de initiatiefnemers het Tournooiveld of de Lange Vijverberg op het oog, niet ver van het Binnenhof. Het is nog niet bekend of de gemeente Den Haag akkoord is met die plek.
7 uur geledenDEN HAAG (ANP) - De Israëlische ambassadeur in Nederland, Modi Ephraim, zegt verontrust en teleurgesteld te zijn dat Nederland de Israëlische samenwerking met de Europese Unie wil laten onderzoeken. De topdiplomaat waarschuwt voor een historische fout nu de Nederlandse regering aan de EU heeft gevraagd de associatie-overeenkomst met Israël nader te bekijken, laat hij op X weten.
7 uur geleden