Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Joelia Navalnaja na arrestatiebevel ook op lijst met extremisten

Joelia Navalnaja na arrestatiebevel ook op lijst met extremisten

MOSKOU (ANP/AFP) - Joelia Navalnaja, de weduwe van de bekende Kremlincriticus Aleksej Navalny, is door Rusland op de lijst met "extremisten en terroristen" gezet. Twee dagen geleden vaardigde Moskou al een arrestatiebevel uit tegen Navalnaja, die in ballingschap zit in Berlijn.

De persoonlijke gegevens van Navalnaja zijn verschenen op een zwarte lijst van Rosfinmonitoring. Dat staatsagentschap moet ervoor zorgen dat het onmogelijk wordt voor vermeende terroristen en extremisten om financiering te krijgen.

Navalnaja werd dinsdag beschuldigd van deelname aan een extremistische organisatie en is daarom op de Russische opsporingslijst geplaatst. Ze moet van de Russische rechter twee maanden in voorarrest.

Navalnys organisaties waren zelf ook aangemerkt als extremistisch en de oppositieleider zat daarvoor een jarenlange celstraf uit, tot hij afgelopen februari overleed in een strafkamp boven de poolcirkel. Navalnaja houdt Poetin daarvoor verantwoordelijk en verklaarde het verzet van haar man tegen het regime van president Vladimir Poetin voort te zetten.

Meer uit Buitenland

Trump-schutter zocht info over moordaanslag op Kennedy

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De man die probeerde voormalig president Donald Trump te vermoorden, deed online onderzoek naar hoe Lee Harvey Oswald in 1963 voormalig president John F. Kennedy doodschoot. Dat zei directeur Chris Wray van de Amerikaanse veiligheidsdienst FBI tegen parlementariërs.

1 uur geleden
Inside Out 2 passeert Frozen 2 als succesvolste animatiefilm

LOS ANGELES (ANP) - Inside Out 2 is ruim vijf weken na de première de succesvolste animatiefilm aller tijden. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Het record stond op naam van Frozen 2 uit 2019. Inside Out 2 heeft nu wereldwijd 1,46 miljard dollar opgebracht.

1 uur geleden
Moskou laat Europaplein verdwijnen in conflict om Oekraïne

MOSKOU (ANP/DPA/BELGA) - Het Europaplein in de Russische hoofdstad Moskou is verdwenen. Het plein is herdoopt tot Eurasiaplein, mogelijk als gevolg van het groeiende conflict met de Europese Unie over de Russische invasie in Oekraïne.

3 uur geleden
Evacuaties in Zuid-Europa door extreem weer en bosbranden

BARI (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het zuiden van Europa wordt geteisterd door extreem weer en bosbranden. In de Zuid-Italiaanse regio Apulië moesten woensdag zo'n duizend toeristen worden geëvacueerd om een bosbrand die daar woedt.

3 uur geleden
VN: strijd tegen honger moeilijk door oorlog, economie en klimaat

RIO DE JANEIRO (ANP/AFP) - De strijd tegen wereldhonger wordt bemoeilijkt door conflicten, economische onrust en extreem weer, stelt een aantal organisaties van de Verenigde Naties in een gezamenlijk rapport. Het VN-doel om in 2030 honger de wereld uit te hebben, raakt steeds verder uit zicht.

5 uur geleden
Iran ontbiedt Duitse ambassadeur na sluiting islamitisch centrum

TEHERAN (ANP/AFP) - Iran heeft de Duitse ambassadeur in het land ontboden na de sluiting van een islamitisch centrum in Hamburg. De organisatie en vijf suborganisaties zijn woensdag door Duitsland verboden in verband met extremisme.

5 uur geleden
Rus die Spelen wilde 'destabiliseren' gelinkt aan FSB-eenheid

PARIJS (ANP) - De in Frankrijk aangehouden Rus die verdacht wordt van het plannen van "destabiliserende" activiteiten rond de Olympische Spelen, werkte aan een "grootschalig project" met "serieuze" gevolgen tijdens de komende weken van de Spelen. De opsporingsdiensten hebben daarvoor bewijs gevonden, melden Franse media.

5 uur geleden