Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

J&J denkt coronavaccin in maart beschikbaar te hebben

J&J denkt coronavaccin in maart beschikbaar te hebben

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson (J&J) verwacht dat zijn coronavaccin in maart beschikbaar zal zijn. Nog deze maand, of uiterlijk begin februari, denkt het bedrijf gegevens over de efficiëntie te kunnen delen. Dat zei het hoofd van de wetenschapsdivisie, Paul Stoffels, tegen persbureau Reuters.

Het vaccin van J&J werd ontwikkeld door dochterbedrijf Janssen in Leiden. Stoffels zei dat het doel is om eind dit jaar 1 miljard vaccins geleverd te hebben. Het middel van J&J bestaat in tegenstelling tot andere coronavaccins uit één dosis. Voor de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna moeten twee doses worden geïnjecteerd, met daartussen enkele weken.

Eerder op woensdag schreef The New York Times dat J&J met productievertragingen kampt. Daardoor kan het bedrijf mogelijk niet voldoen aan de beloofde leveringen aan de Amerikaanse overheid dit voorjaar. In april zou de farmaceut meer dan 60 miljoen doses van zijn coronavaccin moeten leveren aan de Amerikaanse overheid.

Goedkeuringen

Een en ander is nog wel afhankelijk van goedkeuringen. J&J zou verder in februari om goedkeuring kunnen gaan vragen voor het vaccin bij het Europese medicijnbureau EMA. EU-commissaris Stella Kyriakides (Volksgezondheid) zou dat hebben gezegd. De Europese Commissie heeft 200 miljoen doses besteld van het vaccin, met een optie op nog eens 200 miljoen.

Het middel van J&J wordt in de VS, Europa, India en Zuid-Afrika geproduceerd. Volgens Stoffels is het nog iets te vroeg om over productie-aantallen in de komende maanden te praten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

‘Geheime dienst beschermt kinderen Trump nog zes maanden’

WASHINGTON (ANP) - De kinderen van Donald Trump worden de komende zes maanden waarschijnlijk nog beveiligd door de Amerikaanse geheime dienst. Trump heeft kort voor zijn vertrek als president nog een opdracht daartoe ondertekend, meldt nieuwszender CNN op gezag van een hooggeplaatste functionaris.

1 uur geleden
'Nieuwe procedure voor overdracht nucleaire codes Trump'

WASHINGTON (ANP) - De afwezigheid van Donald Trump bij de beëdiging van zijn opvolger zorgde woensdag ook voor een probleem met de overdracht van de nucleaire codes. De koffer waarmee overal groen licht kan worden gegeven voor een aanval met kernwapens moet constant in de buurt van de president zijn. Daarom moest volgens NBC News een speciale procedure worden bedacht.

1 uur geleden
QAnon-aanhangers teleurgesteld na inauguratie Biden

NEW YORK (ANP) - Veel volgelingen van de QAnon-beweging lijken woensdag bedrogen uit zijn gekomen. Die dag had de "Great Awakening" moeten worden waarop Democratische leiders zouden worden gearresteerd wegens het runnen van een pedofielennetwerk, maar er gebeurde niets. Joe Biden werd gewoon als president beëdigd en Donald Trump kreeg geen tweede termijn, aldus The New York Times.

1 uur geleden
Britten tellen ruim 1800 coronadoden op een dag: nieuw record

LONDEN (ANP) - De Britten hebben met 1820 coronadoden binnen een etmaal een nieuw record. De Britse premier Boris Johnson sprak over verschrikkelijke cijfers. En hij waarschuwde voor een nog ergere situatie. Er komt nog meer, zei hij in een videoboodschap, verwijzend naar de uiterst besmettelijke virusmutant die zich zeer snel verspreidt.

1 uur geleden
Wereldleiders feliciteren nieuwe president Biden

WASHINGTON (ANP) - Wereldleiders reageren massaal op het aantreden van hun nieuwe collega Joe Biden. De leiders van buurlanden Canada en Mexico en van veel Europese landen waren er snel bij om de nieuwe president van de Verenigde Staten te feliciteren. Premier Mark Rutte reageerde namens Nederland.

2 uur geleden
Vicepresident Harris en man zwaaien voorganger Pence en vrouw uit

WASHINGTON (ANP) - De nieuwe vicepresident Harris en echtgenoot hebben haar voorganger Pence en diens vrouw uitgezwaaid. Ze namen afscheid op de trappen van het parlementsgebouw Capitool, waar Harris en president Biden kort daarvoor waren beëdigd. Het echtpaar Pence reed vervolgens weg.

2 uur geleden
Biden in presidentiële tweet: direct hulp aan gezinnen VS

WASHINGTON (ANP) - Joe Biden heeft in zijn eerste twitterbericht als Amerikaanse president "onmiddellijke hulp" beloofd aan Amerikaanse families. Veel gezinnen in de VS hebben hun werk verloren door de coronacrisis of hebben te maken met ziekte en sterfgevallen als gevolg van de pandemie.

2 uur geleden