Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeugdfonds bang dat minder kinderen op sport- en muziekclubs gaan

Jeugdfonds bang dat minder kinderen op sport- en muziekclubs gaan

DEN HAAG (ANP) - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is bang dat ouders zullen bezuinigen op de sport- en muziekclubs voor hun kinderen vanwege de hoge inflatie. Volgens het fonds kunnen nu al gemiddeld twee tot drie kinderen per klas bijvoorbeeld niet voetballen in clubverband of op gitaarles gaan vanwege financiële problemen. Door de hoge prijzen is de verwachting dat dit aantal toeneemt. Onder de noemer 'kies een club' is het Jeugdfonds daarom maandag een campagne begonnen om onder de aandacht te brengen dat het fonds mogelijk het lidmaatschap of contributie kan betalen voor gezinnen die dit zelf niet kunnen.

Volgens het fonds was het dagelijks leven in augustus 2022 13,6 procent duurder vergeleken met het jaar ervoor. "We begrijpen dat mensen de hand op de knip moeten houden", aldus Monique Maks, directeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur. "Met onze hulp kunnen we ervoor zorgen dat kinderen gewoon naar hun clubjes kunnen gaan. We hopen dat meer mensen de weg naar ons weten te vinden, zodat het niet nodig is dat kinderen hun sport en cultuur moeten missen."

Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sport- of cultuurclub waarvan het kind lid wordt. "Op een club maak je vrienden, doe je essentiële vaardigheden op, leren kinderen rekening te houden met elkaar, krijgen ze zelfvertrouwen en vergeten ze hun zorgen. En ze maken er vooral plezier, samen met andere kinderen. Daarom is een lidmaatschap van een club zo belangrijk", zegt Maks.

De campagne duurt van maandag 5 tot en met vrijdag 30 september.

Meer uit Binnenland

Rederij en watertaxi nemen aanbevelingen Onderzoeksraad ter harte

DEN HAAG (ANP) - Rederij Doeksen en Watertaxi De Bazuin zeggen het advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) naar aanleiding van het dodelijke ongeluk tussen twee schepen in oktober vorig jaar "ter harte" te nemen. Bij de aanvaring tussen de snelboot Tiger van Doeksen en watertaxi De Stormloper kwamen drie mannen en een jongen van 12 om het leven. Het lichaam van de jongen werd nooit gevonden.

34 minuten geleden
Ontvoerde Haagse man gevonden in België, ontsnapt uit woning

DEN HAAG (ANP) - De 27-jarige man uit Den Haag die sinds 26 november was vermist, is woensdag in België ontsnapt uit een woning aan zijn ontvoerders. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, meldt de politie.

50 minuten geleden
Flevoland: Almere kan alsnog genoeg statushouders opvangen

LELYSTAD (ANP) - De gemeente Almere kan naar verwachting dit jaar alsnog genoeg statushouders aan een woning helpen, zo laat de provincie Flevoland weten. Uit een analyse van het ANP bleek deze week dat in Flevoland tot dusver geen enkele gemeente voldoende huizen voor statushouders heeft geregeld. Voor de andere vijf Flevolandse gemeenten gaat het moeilijk worden dit voor het einde van het jaar alsnog te doen, aldus de provincie.

51 minuten geleden
Provincie Utrecht saneert met PFAS vervuilde basis Soesterberg

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht gaat de met PFAS vervuilde grond op de voormalige vliegbasis Soesterberg schoonmaken om de plek geschikt te maken voor woningbouw. Het Rijk betaalt de schoonmaakoperatie van 23,5 miljoen euro. Het is de veroorzaker van de vervuiling, omdat Soesterberg een voormalig Defensieterrein is.

52 minuten geleden
Onderzoeksraad: boten ongeluk Terschelling voeren te hard

DEN HAAG (ANP) - Bij het bootongeluk op de Waddenzee bij Terschelling in oktober 2022 voeren de snelboot Tiger van rederij Doeksen en de watertaxi De Stormloper van Watertaxi De Bazuin die met elkaar in botsing kwamen te hard. De snelboot voer daarbij meer dan twee keer te hard, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV). Ook communiceerde de bemanning van de twee schepen niet duidelijk met elkaar en hield zich niet aan de geldende vaarregels.

1 uur geleden
KPMG: wantrouwen tegen algoritmes neemt toe

DEN HAAG (ANP) - Mensen weten steeds meer over algoritmes, maar worden daarmee ook steeds wantrouwiger. Ze zijn vooral kritisch over het gebruik van zo'n technologie door de overheid en door financiële instellingen. Mensen twijfelen ook aan antwoorden van ChatGPT en andere chatbots die kunstmatige intelligentie gebruiken om teksten te schrijven.

2 uur geleden
Meer jonge mannen zoeken contact met hulplijn om kindermisbruik

AMSTERDAM (ANP) - Steeds meer jonge mannen die naar beelden van kindermisbruik kijken, nemen contact op met de hulplijn van Stop it Now. De organisatie tegen kindermisbruik ziet bijna een verdubbeling van de cijfers. Tot en met eind november van dit jaar namen 1871 mensen contact op met Stop it Now, vorig jaar waren dat er nog 943. Bijna de helft daarvan (46 procent) is jonger dan 26 jaar. De organisatie vindt dit zorgwekkend en begint donderdag een bewustwordingscampagne. Die moet meer jonge mannen aanzetten om hulp te zoeken als ze naar strafbare beelden zoeken of kijken.

3 uur geleden