Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeff Bezos verkoopt voor 1,8 miljard dollar aan aandelen Amazon

Jeff Bezos verkoopt voor 1,8 miljard dollar aan aandelen Amazon

NEW YORK (ANP) - Amazon-topman Jeff Bezos, de rijkste man op aarde, heeft afgelopen week voor 1,8 miljard dollar aan aandelen in Amazon verkocht. Flink interen op zijn belang in de webwinkelreus was hiervoor niet nodig. Bezos' deelneming nam slechts met 0,2 procent af en bedraagt nog altijd zo'n 11 procent, goed voor een waarde van 116 miljard dollar.

Miljardenbedragen zijn niets bijzonders voor Bezos, die zijn vermogen eind vorige week, in amper een kwartiertje, nog met meer dan 13 miljard dollar zag toenemen. Dat gebeurde toen het aandeel Amazon na sterke kwartaalcijfers flink steeg op de beurs in New York. Daardoor werd het bedrijf opnieuw meer dan 1 biljoen dollar waard.

Amazon is nu het derde Amerikaanse techbedrijf in de club van 1 biljoen, oftewel 1000 miljard dollar. Apple en Google zijn ook meer dan dat bedrag waard. Buiten de Verenigde Staten geldt dat voor het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco.

Bezos zelf is volgens cijfers van persbureau Bloomberg goed voor een totaal vermogen van bijna 127 miljard dollar. Daarmee is hij beduidend rijker dan Microsoft-oprichter Bill Gates, met een kleine 117 miljard dollar, en de Franse zakenman Bernard Arnault, die goed is voor circa 100 miljard dollar. Arnault is de grote man achter het Franse luxebedrijf LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy).

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Driekwart schoonheidsspecialisten grijpt naast noodsteun'

WOERDEN (ANP) - Zo'n driekwart van de schoonheidsspecialisten grijpt naast de noodsteun van de Nederlandse overheid. Dat stelt branchevereniging ANBOS. Het merendeel van de ondernemers in de schoonheidsverzorging heeft een bedrijf aan huis. Maar juist om die reden mag die groep geen aanspraak doen op de nieuwe eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro via de zogenoemde TOGS-regeling. ANBOS roept het kabinet op om daarin verandering te brengen.

1 uur geleden
Japan belooft 'ongekend' groot steunpakket voor economie

TOKIO (ANP/RTR) - De Japanse overheid komt binnenkort met een "ongekend" groot steunpakket om de economie te beschermen tegen de gevolgen van de coronapandemie. Dat beloofde de Japanse premier Shinzo Abe, nadat zaterdag het aantal besmettingen in Tokio met een record van zestig was gestegen. Hij ging nog niet zover een nationale noodsituatie uit te roepen, maar benadrukte dat dat moment dichtbij is.

3 uur geleden
GM schikt voor 120 miljoen met autobezitters om zaak contactslot

DETROIT (ANP) - De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft een schikking van 120 miljoen dollar getroffen met autobezitters die claimden dat hun wagens minder waard waren geworden door problemen met het contactslot.

11 uur geleden
Dow-Jonesindex beleeft ondanks min beste week sinds 1938

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Desondanks beleefde de leidende Dow-Jonesindex zijn beste beursweek sinds 1938. Het Amerikaanse Congres stemde als verwacht in met een steunpakket van ruim twee biljoen dollar om de economische schade van de coronacrisis te beperken. Verder schroefde de Federal Reserve zijn opkoopprogramma van obligaties iets terug.

18 uur geleden
AFM belooft mild te zijn met deadlines financiële verslaglegging

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal proberen coulant te zijn voor bedrijven die als gevolg van de coronacrisis deadlines van financiële berichtgeving missen. Die belofte deed de toezichthouder vrijdag, nadat de Europese autoriteit voor effecten en markten (ESMA) hier een richtlijn over had uitgebracht.

19 uur geleden
'Heb meer respect voor chauffeurs en ov-personeel'

DEN HAAG (ANP) - Gedraag je normaal tegen personeel in het openbaar vervoer en heb ook meer respect voor vrachtwagenchauffeurs. Die oproep doen Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, en zijn VNO-NCW-collega van Hans de Boer na berichten over wangedrag in de richting van ov-personeel en chauffeurs.

20 uur geleden
Ahold Delhaize voert schaarse stijgers aan in rode AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdagmiddag met verlies gesloten. Ook elders in Europa deden graadmeters een stap terug. Beleggers bleven voorzichtig door de coronapandemie. De omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden gaven investeerders eerder weer wat durf. In de AEX-index voerde supermarktconcern Ahold Delhaize het bescheiden aantal stijgers aan geholpen door positieve analistenrapporten.

22 uur geleden