Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jeangu Macrooy moe maar voldaan terug naar Amsterdam

Jeangu Macrooy moe maar voldaan terug naar Amsterdam

ROTTERDAM (ANP) - Jeangu Macrooy is moe maar voldaan na zijn avontuur op het Eurovisie Songfestival. Uiteraard had hij gehoopt op een hogere eindklassering maar de zanger heeft naar eigen zeggen gedaan wat hij kon.

"In de context van de competitie ben ik natuurlijk niet tevreden. Het is jammer dat je 23e wordt, maar ik ben nog steeds supertrots op wat we hebben neergezet", zei Macrooy zondag vlak voor vertrek bij zijn hotel tegen het ANP. "Ik heb echt genoten van alle stappen die we hebben gezet. Het was echt een feest dat we met zo veel publiek in Ahoy waren, dat het songfestival heeft kunnen plaatsvinden en ik ben dankbaar dat ik Nederland heb kunnen vertegenwoordigen."

Met het nummer Birth Of A New Age wilde hij een verhaal over veerkracht, empowerment en authentiek leven neerzetten. Hij hoopt dat de boodschap bij de mensen is binnengekomen en dat ze er iets aan hebben gehad.

Te moeilijk

Echter, met nul punten van de televoters, lijkt die boodschap niet helemaal te zijn aangekomen. "Of het dan toch te moeilijk was? Ik heb geen idee eigenlijk. Ik stond op het podium en heb alles gegeven, m'n hele team heeft z'n uiterste best gedaan en meer dan dat kan je niet doen. Ik heb op sociale media en persoonlijk heel mooie berichten gekregen."

Met Italië heeft het songfestival volgens Jeangu Macrooy in ieder geval een verdiende winnaar gekregen. "Ik ben super blij voor ze. Ze zaten voor ons en aan het einde van de avond stonden we ook te dansen en te springen met iedereen. Dat was te gek."

Wat hij nu gaat doen, weet hij nog niet. "Eerst drie weken slapen", lachte Macrooy voordat hij in de bus stapte op weg naar zijn woonplaats Amsterdam.

Meer uit Binnenland

Politiebureaus met publieksfunctie op 19 juni weer dag dicht

DEN HAAG (ANP) - Op woensdag 19 juni gaan alle politiebureaus met een publieksfunctie opnieuw 24 uur dicht. Dat meldt het Landelijk Actiecentrum Politieacties. De sluiting is net als die van afgelopen dinsdag een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen.

10 minuten geleden
Nieuwe getuige verklaart op laatste moment in zedenzaak Ali B

HAARLEM (ANP) - In de zedenzaak tegen Ali B presenteerde het Openbaar Ministerie donderdag een nieuwe getuigenverklaring. De getuige heeft woensdagavond een verklaring afgelegd bij de politie, zei de officier van justitie bij aanvang van de tweede zittingsdag.

1 uur geleden
NS: minder treinen van en naar Leiden door defect

LEIDEN (ANP) - Van en naar station Leiden rijden donderdagochtend minder treinen en treinen zijn vertraagd, meldt de NS. Reden is een defecte bovenleiding, waardoor de stroom op het spoor is uitgevallen.

1 uur geleden
Marechaussee onderschept meer valse documenten

DEN HAAG (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar aan de Nederlandse grenzen 1710 identiteits-, reis- en verblijfsdocumenten onderschept waarmee werd gefraudeerd. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar, meldt de organisatie.

1 uur geleden
Basisscholieren kregen minder vaak vwo-advies na doorstroomtoets

DEN HAAG (ANP) - Kinderen in groep acht van de basisschool hebben na de doorstroomtoets minder vaak een advies gekregen om naar het vwo te gaan dan achtstegroepers in vorige jaren. Het ministerie van Onderwijs heeft een rapport daarover vrijgegeven na een verzoek van de Volkskrant.

1 uur geleden
Ook buiten grote steden worden woningen getroffen door explosies

DEN HAAG (ANP) - Van de 496 incidenten met explosies die dit jaar plaatsvonden, was twee derde gericht op woningen, meldt de politie donderdag. Hoewel de aanslagen verhoudingsgewijs het vaakst gebeuren in Amsterdam en Rotterdam, zijn ook huizen in kleinere gemeenten steeds vaker doelwit van explosies.

2 uur geleden
Kabinet wil zaken doen met Israëlische wapenfabrikant

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie wil zaken doen met de Israëlische wapenfabrikant Elbit. Dat blijkt uit een brief die demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie) eerder deze week naar de Tweede Kamer stuurde en waar het FD donderdag over schrijft.

3 uur geleden