Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse volk heeft geen vertrouwen in doorgaan Spelen

Japanse volk heeft geen vertrouwen in doorgaan Spelen

TOKIO (ANP/DPA) - Het Japanse volk heeft er geen vertrouwen in dat de Olympische Spelen van Tokio zoals gepland komende zomer plaatsvinden. Bijna 70 procent van de bevolking gelooft er niet meer in dat de Spelen op vrijdag 24 juli van start gaan.

Slechts een kwart van de ondervraagden verwacht wel dat het grootste sportevenement ter wereld over 4,5 maand kan beginnen. In totaal doen er ongeveer 11.000 sporters mee in de Japanse hoofdstad.

Dit weekend zei de Japanse premier Shinzo Abe dat hij nog altijd verwacht dat de Olympische Spelen op tijd beginnen. "We zullen het coronavirus overwinnen en de Spelen zoals gepland laten verlopen", zei hij zaterdag op een persconferentie.

Eerder al liet het Internationaal Olympisch Comité optekenen dat een verschuiving absoluut op dit moment nog niet aan de orde is. Voorzitter Thomas Bach van het IOC houdt dinsdag telefonisch topoverleg met alle internationale sportbonden. Bach wil de bonden informeren over de stand van zaken nu het coronavirus vrijwel de hele sportwereld tot stilstand heeft gebracht. Onder meer de kwalificatieprocedures voor de Olympische Spelen komen dan ter sprake.

Meer uit Sport

Frankrijk en Duitsland organiseren WK handbal voor mannen in 2029

BERLIJN (ANP/DPA) - Frankrijk en Duitsland organiseren het WK handbal voor mannen in 2029. Dat heeft de internationale handbalfederatie (IHF) bekendgemaakt. De openingswedstrijd en de finale worden gehouden in Parijs.

20 minuten geleden
Nadal maakt succesvolle rentree en verslaat Cobolli in Barcelona

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal heeft een succesvolle rentree gemaakt op de tennisbaan. De 37-jarige Spanjaard rekende in de eerste ronde in Barcelona af met de Italiaan Flavio Cobolli: 6-2 6-3.

2 uur geleden
Van de Zandschulp naar tweede ronde tennistoernooi München

MÜNCHEN (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft met de nodige moeite de tweede ronde van het ATP-toernooi van München bereikt. De Nederlandse nummer 89 van de wereldranglijst versloeg in drie sets de Russische qualifier Ivan Gachov: 6-4 2-6 6-3.

2 uur geleden
KNSB stuurt assistent-bondscoach shorttrackploeg weg

UTRECHT (ANP) - Annie Sarrat is niet langer assistent-bondscoach van de Nederlandse shorttrackploeg. Schaatsbond KNSB stuurt de Canadese, die ook een Frans paspoort heeft, weg. Dat is de uitkomst van een evaluatie na de WK van vorige maand in Ahoy, waar de Oranje-formatie van bondscoach Niels Kerstholt teleurstelde.

3 uur geleden
Nederlandse topgolfers Luiten, Van Driel en Huizing naar KLM Open

BADHOEVEDORP (ANP) - De golfers Joost Luiten, Darius van Driel en Daan Huizing doen dit jaar alle drie mee aan de KLM Open. Zij zijn momenteel de drie beste Nederlandse golfers van de DP World Tour.

4 uur geleden
Renner De Marchi wint in Ronde van de Alpen voor eerst sinds 2021

STANS (ANP/BELGA) - Wielrenner Alessandro De Marchi heeft voor het eerst sinds oktober 2021 weer een wedstrijd gewonnen. De Italiaan van Team Jayco AlUla deed dat in de tweede etappe van de Ronde van de Alpen. De Noor Tobias Foss, winnaar van de eerste etappe, blijft aan de leiding van het klassement.

4 uur geleden
Wielrenner Vingegaard ontslagen uit Spaans ziekenhuis

MADRID (ANP) - Wielrenner Jonas Vingegaard is ontslagen uit het Spaanse ziekenhuis, waar hij bijna twee weken heeft gelegen. De tweevoudig Tourwinnaar kwam op 4 april hard ten val in de Ronde van het Baskenland. Hij bleek een sleutelbeen en meerdere ribben te hebben gebroken en een longkneuzing opgelopen te hebben.

6 uur geleden