Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse 'Twitterkiller' wil trouwen voor executie

Japanse 'Twitterkiller' wil trouwen voor executie

TOKIO (ANP) - Een Japanner die ter dood veroordeeld is voor de moord op negen mensen legt zich daar bij neer, maar wil voor voltrekking van het vonnis nog trouwen. "Ik wil een gewoon meisje vinden, terwijl ik in de gevangenis zit", zei de 30-jarige Takahiro Shiraishi, die bekend staat als de 'Twitterkiller'. Via dit sociale medium legde hij contact met jonge mensen die zelfmoord overwogen om ze vervolgens te vermoorden.

Shiraishi heeft de moorden toegegeven, maar zijn advocaten wilden in hoger beroep gaan tegen het doodvonnis. De slachtoffers, op een na allemaal vrouwen, hadden op sociale media al aangegeven suïcidaal te zijn en dus te willen sterven, was het argument. Japan heeft relatief veel zelfmoorden per jaar, circa 20.000.

Shiraishi voerde ook aan dat hij de vrouwen heeft geholpen, maar ziet toch af van verdere juridische stappen. Hij noemt het doodvonnis nu voor de hand liggend.

De politie trof in Shiraishi's appartement negen zwaar toegetakelde lichamen en talrijke botten en andere lichaamsdelen aan in onder meer de vrieskast en koeltassen. Executies in Japan worden uitgevoerd door ophanging.

Meer uit Buitenland

Iran tegen VS: we willen geen verdere escalatie

NEW YORK (ANP/AFP) - Iran heeft de Verenigde Staten geïnformeerd dat het geen verdere escalatie wil na een grote aanval op Israël. Minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian zegt in een videoboodschap dat er geen behoefte is aan "meer spanning in de regio".

1 uur geleden
Premier Tusk wil 'geen woorden maar daden' bij veiligheid EU

BRUSSEL (ANP/DPA) - De Poolse premier Donald Tusk wil geen woorden, maar daden als het gaat om het veiligheidsbeleid van de Europese Unie. "Als alle woorden die in de laatste jaren hier in Brussel zijn gezegd over gemeenschappelijke verdediging veranderd zouden worden in kogels en raketten, dan zou Europa de sterkste macht ter wereld zijn", aldus Tusk donderdag in een bericht op het socialemediaplatform X.

2 uur geleden
AfD'er Björn Höcke voor de rechter om gebruik nazi-slogan

HALLE (ANP/RTR/AFP) - Een bekende Duitse politicus verscheen donderdag voor de rechter op verdenking van het gebruik van een nazi-slogan. AfD'er Björn Höcke riskeert een boete of tot drie jaar gevangenisstraf als hij wordt veroordeeld.

2 uur geleden
Bluswerkzaamheden beursgebouw Kopenhagen duren nog zeker een dag

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De brand in het historische beursgebouw in Kopenhagen is nog steeds niet volledig geblust. De bluswerkzaamheden gaan door en duren naar verwachting nog zeker 24 uur, meldt de brandweer donderdagochtend.

3 uur geleden
Arrestaties in Duitsland om sabotageplan tegen steun Oekraïne

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse autoriteiten hebben twee verdachten opgepakt op verdenking van het voorbereiden van sabotageacties. De twee hebben zowel de Duitse als de Russische nationaliteit en zouden voor een buitenlandse inlichtingendienst werken.

3 uur geleden
Trump bespreekt oorlogen met Poolse president

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft in New York het Poolse staatshoofd Andrzej Duda ontvangen. Trump deelde beelden van de ontmoeting op zijn platform Truth Social en prees de president uitbundig.

4 uur geleden
Indonesië evacueert duizenden mensen na vulkaanuitbarsting

JAKARTA (ANP/AFP/DPA) - De Indonesische autoriteiten evacueren duizenden mensen na meerdere uitbarstingen van de vulkaan Ruang. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven en de internationale luchthaven van Manado is gesloten.

4 uur geleden