Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse 'Twitterkiller' wil trouwen voor executie

Japanse 'Twitterkiller' wil trouwen voor executie

TOKIO (ANP) - Een Japanner die ter dood veroordeeld is voor de moord op negen mensen legt zich daar bij neer, maar wil voor voltrekking van het vonnis nog trouwen. "Ik wil een gewoon meisje vinden, terwijl ik in de gevangenis zit", zei de 30-jarige Takahiro Shiraishi, die bekend staat als de 'Twitterkiller'. Via dit sociale medium legde hij contact met jonge mensen die zelfmoord overwogen om ze vervolgens te vermoorden.

Shiraishi heeft de moorden toegegeven, maar zijn advocaten wilden in hoger beroep gaan tegen het doodvonnis. De slachtoffers, op een na allemaal vrouwen, hadden op sociale media al aangegeven suïcidaal te zijn en dus te willen sterven, was het argument. Japan heeft relatief veel zelfmoorden per jaar, circa 20.000.

Shiraishi voerde ook aan dat hij de vrouwen heeft geholpen, maar ziet toch af van verdere juridische stappen. Hij noemt het doodvonnis nu voor de hand liggend.

De politie trof in Shiraishi's appartement negen zwaar toegetakelde lichamen en talrijke botten en andere lichaamsdelen aan in onder meer de vrieskast en koeltassen. Executies in Japan worden uitgevoerd door ophanging.

Meer uit Buitenland

Media: ex-president Bolsonaro komt deze maand terug naar Brazilië

BRASILIA (ANP) - De omstreden Braziliaanse oud-president Jair Bolsonaro keert binnenkort terug naar zijn land, nadat hij eind vorig jaar naar de Verenigde Staten was uitgeweken. Volgens Braziliaanse media kocht hij een vliegticket voor 30 maart. Het kan nog zijn dat hij zich op het laatste moment bedenkt.

1 uur geleden
Zelensky zweert wraak na jongste aanvallen

BACHMOET (ANP/AFP) - Oekraïne zal reageren op alle Russische aanvallen, bezwoer de Oekraïense president Volodymyr Zelensky na onder meer een droneaanval ten zuiden van de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Daarbij vielen minstens acht doden. Een beschieting van een flatgebouw in Zaporizja had zeker één dode tot gevolg.

4 uur geleden
Japanse commerciële lander komt in baan rond maan

TOKIO (ANP) - Een onbemande commerciële lander uit Japan is met succes in een baan rond de maan gebracht. Dat is een belangrijke stap op weg naar de eerste landing van een bedrijf op de maan. Eind april zou dat moeten gebeuren, meldt bouwer ispace.

5 uur geleden
Nog geen besluit over vervolging ex-president Trump

NEW YORK (ANP) - Een mogelijk besluit over de vervolging van de Amerikaanse oud-president Donald Trump om zwijggeld voor een pornoster valt in ieder geval niet deze woensdag. Een speciale jury in New York die dit besluit moet nemen, komt niet bijeen, aldus Amerikaanse media.

6 uur geleden
Parlement Zweden geeft groen licht voor NAVO-toetreding

STOCKHOLM (ANP/RTR) - Het Zweedse parlement heeft zoals verwacht formeel ingestemd met de toetreding van het land tot de NAVO. De wetswijzigingen die nodig zijn voor deelname aan de militaire alliantie, zijn woensdag goedgekeurd. Het blijft echter onzeker of en wanneer Zweden lid kan worden van de NAVO.

7 uur geleden
Brits parlement akkoord met nieuwe Brexit-deal over Noord-Ierland

LONDEN (ANP/DPA) - Het Britse parlement heeft ingestemd met het nieuwe akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over het Brexit-geschil rond Noord-Ierland. Een duidelijke meerderheid van het Lagerhuis toonde zich voorstander van een mechanisme dat het Noord-Ierse parlement inspraak geeft bij de toepassing van nieuwe Europese regels in deze Britse regio.

7 uur geleden
Johnson houdt vol: ik heb niet gelogen tegen parlement

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse oud-premier Boris Johnson houdt vol dat hij het parlement niet bewust heeft misleid over het 'partygate'-schandaal. Hij verdedigde zichzelf woensdag voor een parlementaire commissie die onderzoekt of er sprake was van bewuste misleiding toen Johnson zei dat er geen regels waren overtreden in zijn kantoor en ambtswoning, waar het personeel feestjes hield tijdens de coronalockdowns. "Hand op mijn hart, ik heb niet gelogen tegen het Lagerhuis."

7 uur geleden