Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse steden schrappen trainingskampen olympische teams

Japanse steden schrappen trainingskampen olympische teams

TOKIO (ANP) - Tientallen Japanse steden zien af van het huisvesten van buitenlandse sporters voor trainingskampen in aanloop naar de Olympische Spelen. Ongeveer veertig van de vijfhonderd steden die zich hadden aangemeld voor dergelijke ontvangsten, hebben nu besloten die plannen te schrappen vanwege de golf aan nieuwe besmettingen met het coronavirus in Japan. Dat meldde de Japanse krant Nikkei.

Normaal is het een eer voor Japanners om sporters te ontvangen en onder te brengen in hun sportaccommodaties, maar de pandemie brengt zoveel onrust teweeg, dat de gastvrijheid nu wordt losgelaten. De Amerikaanse atletiekploeg, die een trainingskamp in Chiba had gepland, is een van de gedupeerde sportploegen. De autoriteiten van die regio hebben het trainingskamp geschrapt.

"Het is een betreurenswaardig besluit, maar gezien de huidige situatie kunnen we de veiligheid van de atleten niet garanderen", aldus de gouverneur van Chiba, "We piekeren er niet over met voorrang ziekenhuisbedden vrij te maken voor atleten en daarmee onze eigen bevolking achter te stellen."

Meer uit Sport

Vrees voor protesten bij Formule 1-race op Silverstone

SILVERSTONE (ANP) - De Britse politie heeft aanwijzingen dat actievoerders tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië in de Formule 1 het circuit van Silverstone willen betreden. In een bericht op de website doet de politie van Northamptonshire, waar Silverstone onder valt, een dringende oproep om hiervan af te zien. "Ik roep deze groep mensen dringend op om het leven van zichzelf, de coureurs, de vele marshals, vrijwilligers en het publiek niet in gevaar te brengen", zegt de hoofdagent.

57 minuten geleden
Mannencoach Jacobs benoemd tot bondscoach Nederlandse turnsters

BEEKBERGEN (ANP) - De Nederlandse gymnastiekunie KNGU heeft na ruim een jaar eindelijk een nieuwe bondscoach voor de turnsters gevonden. Jeroen Jacobs, die tot nu toe zijn sporen verdiende als mannencoach, volgt de in maart vorig jaar opgestapte Gerben Wiersma op.

1 uur geleden
Van Rijthoven wint weer en bereikt vierde ronde op Wimbledon

LONDEN (ANP) - Tim van Rijthoven heeft zich op Wimbledon op overtuigende wijze verzekerd van een plek in de vierde ronde. De nummer 104 van de wereld, toegelaten met een wildcard, ontdeed zich in drie sets van de als 22e geplaatste Nikoloz Basilasjvili uit Georgië. Op baan 12 werd het in een uur en 41 minuten 6-4 6-3 6-4.

1 uur geleden
Verstappen werkt op zijn voorwaarden mee aan Netflix-serie

SILVERSTONE (ANP) - Max Verstappen krijgt een prominentere rol in het vijfde seizoen van de populaire Netflix-serie Drive to Survive. De Nederlandse coureur weigerde de afgelopen jaren mee te werken aan de serie over het wel en wee in de Formule 1, vanwege de manier waarop de makers de coureurs neerzetten. Volgens Verstappen werden sommige gebeurtenissen overdreven gedramatiseerd en de onderlinge rivaliteit overdreven.

2 uur geleden
Overgestapte golfers eisen dat schorsing wordt opgeheven

LONDEN (ANP) - De golfers die meedoen aan de omstreden LIV Golf International Series eisen dat ze weer worden toegelaten tot de DP World Tour, voorheen bekend als de Europese Tour. De organisatie van die tour maakte vorige week bekend dat golfers die uitkomen op de LIV-toernooien een boete krijgen van 100.000 pond en worden geschorst voor drie evenementen van de World Tour, waaronder het Schots Open.

6 uur geleden
Basketballer Jokic krijgt grootste contract ooit in NBA

DENVER (ANP) - Basketballer Nikola Jokic van Denver Nuggets staat op het punt om het grootste contract ooit in de NBA te ondertekenen. Volgens Amerikaanse media zet de 27-jarige Serviër zijn handtekening onder een vijfjarig contract ter waarde van 264 miljoen dollar, omgerekend ruim 250 miljoen euro.

7 uur geleden
Hockeyster De Goede gunt zichzelf mooi WK na zware knieblessure

AMSTERDAM (ANP) - Eva de Goede snapt goed dat mensen vragen waarom ze nog doorgaat. Als drievoudig olympisch kampioene, tweevoudig wereldkampioene en viervoudig Europees kampioene hoeft de twee keer tot beste speelster ter wereld gekozen hockeyster niets meer te bewijzen. Toch doet ze vanaf zaterdag mee aan het WK, dik zeven maanden nadat de voorste kruisband van haar rechterknie afscheurde.

8 uur geleden