Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse kok krijgt drie Michelinsterren

Japanse kok krijgt drie Michelinsterren

PARIJS (ANP) - Voor het eerst in de historie heeft een in Japan geboren kok met zijn Franse restaurant drie Michelinsterren in de wacht gesleept. Tijdens een ceremonie in Parijs van de Franse editie van de Michelin Gids is dat bekendgemaakt.

Chef Kei Kobayashi is volgens de gids 'een virtuoos in het combineren van smaken en het precies goed bereiden van een gerecht'. De Michelingids is extreem enthousiast over een van zijn gerechten: Schotse zalm op een bed van knapperige groenten.

Er zijn in Japan verschillende restaurants die een Michelinster hebben, maar Kobayashi is de eerste Japanse chef die de onderscheiding krijgt voor een restaurant in Frankrijk.

Kobayashi werd geboren in de provincie Nagano in Japan waar zijn vader een chef was in een traditioneel restaurant. Na het zien van een documentaire over de Franse keuken raakte hij geïnspireerd, verhuisde naar Frankrijk en ging in de leer bij twee driesterrenchefs. Hij begon zijn restaurant negen jaar geleden in Parijs en sleepte de afgelopen jaren eerst een ster en daarna de tweede in de wacht. Nu heeft hij de hoogste onderscheiding binnen: drie sterren. "Je moet je ontwikkelen, nieuwe niveaus bereiken. Je moet naar geweldige producten kijken en verder", zegt Kobayashi over het geheim achter zijn succes. "Je hebt emotie nodig en moet het plezier delen met je team."

Meer uit Buitenland

Israël voert als reactie op protest aanvallen uit op Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Israëlische leger meldt dat het aanvallen heeft uitgevoerd op de Gazastrook. Er werden geen details gegeven over de operatie en de beoogde doelen, maar volgens Palestijnse media zouden veiligheidsposten zijn geraakt.

1 uur geleden
Kyiv krijgt toch gewenste langeafstandsraketten van VS

WASHINGTON (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft tijdens zijn bezoek aan Washington van president Joe Biden toch de toezegging gekregen voor "een klein aantal" zogenoemde ATACMS-langeafstandsraketten. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender NBC op basis van meerdere overheidsbronnen.

2 uur geleden
Zelensky: strijd om Bachmoet gaat ook in de herfst en winter door

WASHINGTON (ANP) - Oekraïense troepen laten zich de komende maanden niet tegenhouden door koude en slechte weersomstandigheden in hun poging om de stad Bachmoet in het oosten van het land weer in te nemen, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens een gesprek met verschillende Amerikaanse media.

2 uur geleden
EU keert eerste geld van migratiedeal uit aan Tunesië

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie maakt voor het eerst geld over aan Tunesië dat in het migratieakkoord met het Noord-Afrikaanse land is afgesproken. Dat liet tot nog toe op zich wachten, net als de uitwerking van de ruim twee maanden geleden gesloten overeenkomst.

4 uur geleden
Libië organiseert wederopbouwconferentie in zwaargetroffen Derna

DERNA (ANP/AFP) - De autoriteiten in het oosten van Libië organiseren op 10 oktober een internationale bijeenkomst in de kuststad Derna. Het moet gaan over de wederopbouw van de stad, die eerder deze maand zwaar werd getroffen door overstromingen.

4 uur geleden
Tientallen aanhoudingen bij Italiaanse actie tegen 'Ndrangheta

ROME (ANP) - In Italië zijn 52 mensen aangehouden bij een landelijke politie-actie tegen de misdaadorganisatie 'Ndrangheta. Ze worden volgens het Italiaanse persbureau ANSA beschuldigd van het vormen van een gewelddadige criminele organisatie die gericht is op drugshandel.

5 uur geleden
Oud-president CAR Bozizé bij verstek veroordeeld tot levenslang

BANGUI (ANP/AFP) - De voormalige president van de Centraal-Afrikaanse Republiek François Bozizé is bij verstek veroordeeld tot levenslange dwangarbeid. Hij is schuldig bevonden aan samenspanning en rebellie. Zijn twee zoons en twintig medeverdachten kregen dezelfde straf. Ook zij waren daarvoor niet in de rechtbank aanwezig.

6 uur geleden