Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse beurs toont herstel

Japanse beurs toont herstel

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan toonde woensdag herstel na de flinke verliesbeurt een dag eerder. Beleggers trokken zich op aan het koersverloop op Wall Street, waar het verlies beperkt bleef ondanks de omzetwaarschuwing van de Amerikaanse techreus Apple. De Aziatische toeleveranciers van de iPhone-maker veerden op na de zware koersverliezen op dinsdag.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,9 procent hoger op 23.400,70 punten. Een dag eerder zakte de Japanse hoofdindex nog 1,4 procent. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse export in januari met 2,6 procent op jaarbasis is gedaald. De afname van de uitvoer was minder sterk dan economen hadden gevreesd.

Aan het bedrijvenfront werden de Japanse toeleveranciers van Apple weer opgepikt. Murata Manufacturing en Taiyo Yuden stegen respectievelijk 2,8 en 3,3 procent. Ook de makers van chipapparatuur waren in trek. Sumco kondigde een aandeleninkoopprogramma aan en won 4,1 procent. Chiptester Advantest klom 4,1 procent.

Goudprijs

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de plus. Volgens Chinese staatsmedia is het werk bij meer dan 80 procent van de staatsbedrijven weer hervat na de sluiting vanwege het nieuwe coronavirus in het land. Het dodental als gevolg van het virus in China is gestegen naar 2004. Het totaal aantal besmettingen wereldwijd is de 75.000 gepasseerd.

In Hongkong steeg de Hang Seng-index 0,4 procent en in Seoul daalde de Kospi 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,4 procent hoger. De Australische gouddelvers waren in trek dankzij een stijging van de goudprijs. Evolution Mining klom 5,1 procent en Newcrest won 3,3 procent.

Meer uit Financieel

Weinig enthousiasme op Wall Street over groeiplannen McDonald's

NEW YORK (ANP) - Het aandeel McDonald's kwam woensdag amper van zijn plaats op Wall Street, ondanks de nieuwe groeiplannen van de Amerikaanse fastfoodketen. Ook de belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten weinig beweging zien. Beleggers leken een afwachtende houding aan te nemen in aanloop naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt.

29 minuten geleden
Opnieuw grote Duitse treinstaking aangekondigd

BERLIJN (ANP/DPA) - Treinpersoneel in Duitsland gaat van donderdagavond tot vrijdagavond weer staken. Dat heeft de Duitse spoorbond GDL aangekondigd. Naar verwachting leidt de actie tot uitval van duizenden treinen. Zowel regionale als langeafstandstrajecten zullen volgens de vakbond worden geraakt, evenals de forensenlijnen in Hamburg en Berlijn en goederentreinen.

1 uur geleden
Rabobank zet stap om bank 'eenvoudiger' en 'efficiënter' te maken

UTRECHT (ANP) - Rabobank heeft een stap gezet in wat mogelijk het begin is van een grote herinrichting van de bank in Nederland. Het financiële concern heeft tegenover zijn algemene ledenraad het streven uitgesproken om de organisatie verder te "vereenvoudigen" en "efficiënter en klantgerichter" te maken. Wat dit precies betekent voor bijvoorbeeld het aantal vestigingen en of er banen gaan verdwijnen, is nog niet duidelijk.

2 uur geleden
Beleggers enthousiast over recordomzet reisconcern TUI

AMSTERDAM (ANP) - Reisconcern TUI was woensdag een grote winnaar op de Europese beurzen. Beleggers reageerden enthousiast op de recordomzet die de Duitse vakantieaanbieder heeft gerapporteerd. Ook verwacht TUI voor zijn nieuwe boekjaar opnieuw een aanzienlijke stijging van de resultaten. Op de beurzen in Londen en Frankfurt werd het aandeel zo'n 15 procent hoger gezet.

4 uur geleden
Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

6 uur geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

6 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

6 uur geleden