Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse beurs toont herstel

Japanse beurs toont herstel

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan toonde woensdag herstel na de flinke verliesbeurt een dag eerder. Beleggers trokken zich op aan het koersverloop op Wall Street, waar het verlies beperkt bleef ondanks de omzetwaarschuwing van de Amerikaanse techreus Apple. De Aziatische toeleveranciers van de iPhone-maker veerden op na de zware koersverliezen op dinsdag.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,9 procent hoger op 23.400,70 punten. Een dag eerder zakte de Japanse hoofdindex nog 1,4 procent. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse export in januari met 2,6 procent op jaarbasis is gedaald. De afname van de uitvoer was minder sterk dan economen hadden gevreesd.

Aan het bedrijvenfront werden de Japanse toeleveranciers van Apple weer opgepikt. Murata Manufacturing en Taiyo Yuden stegen respectievelijk 2,8 en 3,3 procent. Ook de makers van chipapparatuur waren in trek. Sumco kondigde een aandeleninkoopprogramma aan en won 4,1 procent. Chiptester Advantest klom 4,1 procent.

Goudprijs

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de plus. Volgens Chinese staatsmedia is het werk bij meer dan 80 procent van de staatsbedrijven weer hervat na de sluiting vanwege het nieuwe coronavirus in het land. Het dodental als gevolg van het virus in China is gestegen naar 2004. Het totaal aantal besmettingen wereldwijd is de 75.000 gepasseerd.

In Hongkong steeg de Hang Seng-index 0,4 procent en in Seoul daalde de Kospi 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,4 procent hoger. De Australische gouddelvers waren in trek dankzij een stijging van de goudprijs. Evolution Mining klom 5,1 procent en Newcrest won 3,3 procent.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Export Nederlandse spullen naar Verenigd Koninkrijk hoger

DEN HAAG (ANP) - De export van spullen van Nederlandse makelij naar het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar fors gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. Ook de export van diensten groeide. Wel daalde de uitvoer van eerder ingevoerde producten (wederuitvoer).

2 uur geleden
Economie groeit in alle regio's, Haarlemmermeer voorop

DEN HAAG (ANP) - De economie is in het eerste kwartaal van 2022 in alle regio’s gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De regio’s Haarlemmermeer, Zeeuws-Vlaanderen en Amsterdam hebben de hoogste groeipercentages, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Onlinevergaderdienst Zoom sterk omhoog op Wall Street na cijfers

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Onlinevergaderdienst Zoom Video Communications ging maandag in de handel nabeurs in New York sterk omhoog na de bekendmaking van meevallende kwartaalcijfers en vooruitzichten. In de handel na het officiële slot op Wall Street steeg de beurskoers van Zoom met wel 18 procent.

4 uur geleden
Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken. Verder was cloudbedrijf VMware een sterke stijger door overnamegeruchten. Ook de bankensector op Wall Street zat in de lift.

4 uur geleden
Bronnen: Airbnb stopt met verhuur woningen in China

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Woningverhuurplatform Airbnb gaat stoppen met het aanbieden van huurwoningen in China en gaat zich voortaan richten op Chinese toeristen die elders in de wereld een woning willen huren. Dat zeggen bronnen bij het Amerikaanse bedrijf tegen zakenzender CNBC.

4 uur geleden
VS kunnen nationale dieselreserves aanspreken tegen inflatie

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse regering overweegt de nationale dieselreserves aan te spreken om zo de hoge brandstofprijzen tegen te gaan. Dat zei het Witte Huis. Vanwege de oorlog in Oekraïne is olie en ook diesel steeds duurder geworden waardoor de inflatie in de Verenigde Staten wordt aangejaagd.

6 uur geleden
Bundesbank: langdurige schade voor Russische economie

FRANKFURT (ANP/DPA) - De economie van Rusland zal langdurige schade oplopen vanwege de oorlog in Oekraïne en de harde westerse sancties tegen het land. Dat meldde de Duitse centrale bank. Volgens de Bundesbank zal Rusland een aanzienlijk deel van zijn welvaart op de lange termijn kwijtraken.

7 uur geleden