Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse beurs toont herstel

Japanse beurs toont herstel

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan toonde woensdag wat herstel na de verliesbeurt van een dag eerder. De vrees voor een uitbraak van het coronavirus bleef echter zorgen voor koersverliezen in de toeristische sector. De fabrikanten van luchtreinigers en andere beschermingsproducten zoals mondmaskers waren daarentegen opnieuw in trek.

De Nikkei in Tokio sloot 0,7 procent hoger op 24.031,35 punten. De Japanse maker van beschermingsproducten Azearth dikte bijna 24 procent aan. Het aandeel steeg een dag eerder al ruim 16 procent. Mitsubishi Motors zakte meer dan 4 procent. De Duitse justitie heeft op tien plekken invallen gedaan als onderdeel van een onderzoek naar dieselfraude met auto's van de Japanse fabrikant. Concurrenten Toyota en Honda verloren 0,4 en 0,1 procent. De twee automakers roepen wereldwijd miljoenen voertuigen terug vanwege problemen met de airbags.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent hoger. Het aantal mensen dat in China is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus is inmiddels gestegen naar negen. Niet alleen in China, maar ook in andere Aziatische landen zoals Taiwan en Japan zijn mensen besmet geraakt. Dinsdag werd ook in de Verenigde Staten een ziektegeval geconstateerd.

De Hang Seng-index in Hongkong veerde op na de forse verliesbeurt een dag eerder en klom 1,2 procent. De Kospi in Seoul won 1,2 procent dankzij een sterker dan verwachte economische groei. Volgens de Zuid-Koreaanse centrale bank groeide de economie van het land in het vierde kwartaal met 1,2 procent. Dat was de sterkste groei sinds het derde kwartaal van 2017. In Sydney eindigde de All Ordinaries-index 0,9 procent in de plus.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Autobranche pleit voor kilometerheffing om CO2-doelen te halen

AMSTERDAM (ANP) - Het huidige systeem van autobelastingen moet grondig veranderen om het halen van klimaatdoelstellingen mogelijk te maken. Een vorm van kilometerheffing is daarbij onmisbaar, zegt een coalitie van autobrancheverenigingen BOVAG en RAI Vereniging, milieuorganisatie Natuur & Milieu, de ANWB en autoleasekoepel VNA. Voordat die nieuwe vorm van heffingen is ingevoerd, moet de aanschaf van elektrische auto's én zuinige benzineauto's worden gestimuleerd.

1 uur geleden
Overheidstekort Nederland lager dan omringende landen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse overheidsfinanciën zijn in 2020 minder verslechterd dan in de meeste grote Europese landen. De uitgaven liepen weliswaar flink op vanwege de coronacrisis, maar de inkomsten daalden minder vergeleken met andere landen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Uber geeft korting op ritten naar vaccinatiecentrum

AMSTERDAM (ANP) - Uber biedt vanaf woensdag korting aan voor klanten die via het taxiplatform in Nederland ritten boeken naar en van coronavaccinatiecentra. Het technologiebedrijf doneert daarnaast gratis taxiritten ter waarde van 100.000 euro aan het Rode Kruis.

1 uur geleden
Weer verliezen op aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw met rode cijfers gesloten door aanhoudende vrees bij beleggers voor een hogere inflatie en stijgende rente. De koersverliezen in de technologiesector op Wall Street van eerder op de handelsdag werden wel voor een groot deel weggepoetst.

4 uur geleden
Stevige min voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is dinsdag met een behoorlijk verlies gesloten, waarbij de AEX-index onder de 700 punten zakte. Ook elders in Europa waren stevige minnen te zien door zorgen over een oplopende inflatie waardoor de angst werd aangewakkerd dat de Amerikaanse centrale bank de rente sneller zal verhogen om de economie af te koelen. Een hogere rente is vooral ongunstig voor sterk groeiende techbedrijven.

9 uur geleden
Techfondsen weer omlaag op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De technologiebedrijven gingen dinsdag opnieuw omlaag op een roodgekleurd Wall Street door zorgen bij beleggers over een oplopende inflatie en een hogere rente. Ook de energiesector op de aandelenbeurzen in New York stond onder druk door de dalende olieprijzen.

11 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret wordt zelfstandig bedrijf

NEW YORK (ANP) - Lingeriemerk Victoria's Secret gaat verder als een zelfstandig bedrijf. Eigenaar L Brands gaat het onderdeel loskoppelen van verzorgingsproductendivisie Bath & Body Works. Daarmee bestaat L Brands straks uit twee losstaande beursgenoteerde bedrijven. Dat bevestigde het bedrijf aan Amerikaanse media na berichtgeving over de kwestie.

13 uur geleden