Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse beurs eindigt met stevige winst

Japanse beurs eindigt met stevige winst

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met een stevige winst geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de aanhoudende opmars op Wall Street, waar de S&P 500 en de techgraadmeter Nasdaq nieuwe recordstanden wisten te bereiken na positieve berichten over de behandeling van het coronavirus en een mogelijk vaccin in de Verenigde Staten. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 1,4 procent hoger op 23.296,77 punten en bereikte het hoogste niveau sinds 21 februari. Vooral de Japanse luchtvaartmaatschappijen waren in trek in navolging van de koerswinsten bij Amerikaanse branchegenoten. ANA Holdings dikte ruim 7 procent aan en Japan Airlines kreeg er 4,7 procent bij. Takeda Pharmaceutical won 0,2 procent na de verkoop van zijn Japanse gezondheidszorgtak aan de Amerikaanse investeerder Blackstone voor 2,3 miljard dollar.

De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent lager. Peking verklaarde dat China en de VS voortgang hebben geboekt met de handelsgesprekken. De Amerikaanse handelsadviseur Robert Lighthizer, minister van Financiën Steven Mnuchin en de Chinese vice-premier Liu He voerden maandag een telefoongesprek over de uitvoering van de eerste fase van het handelsakkoord tussen de twee economische grootmachten.

In Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,4 procent en de Kospi in Seoul steeg 1,5 procent. In Sydney won de All Ordinaries 0,3 procent. Qantas klom ruim 2 procent. De Australische luchtvaartmaatschappij schrapt nog eens 2500 banen, door zijn grondafhandelingsactiviteiten uit te besteden. Eind juni kondigde Qantas al aan 6000 medewerkers te ontslaan.

Meer uit Financieel

Sterkste groei economische bedrijvigheid eurozone in 10 maanden

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in maart opnieuw gegroeid, en wel in het sterkste tempo in tien maanden. Dat maakte marktonderzoeker S&P Global bekend op basis van zijn index die de activiteit in de industrie en dienstensector bijhoudt.

17 minuten geleden
Ook hoogste rechter noemt bezorgers Deliveroo werknemers

DEN HAAG (ANP) - Ook de hoogste rechter van Nederland vindt dat bezorgers van maaltijdbezorgingsbedrijf Deliveroo werknemers waren, en geen zelfstandige ondernemers. Lagere rechtbanken kwamen eerder al tot die conclusie maar het van oorsprong Britse bedrijf ging telkens in beroep. De Hoge Raad oordeelt nu ook in het nadeel van Deliveroo.

58 minuten geleden
ING kampt met storing internetbankieren en bankieren-app

AMSTERDAM (ANP) - ING kampt met een landelijke storing met internetbankieren en de app voor bankieren, bevestigt de bank vrijdagochtend. Klanten kunnen wel inloggen maar geen geld overmaken. Momenteel onderzoekt ING wat er aan de hand is en hoe lang de storing gaat duren, zegt een woordvoerster.

1 uur geleden
Haven van Hamburg weer open na staking, maar niet voor lang

HAMBURG (ANP/DPA) - Grote schepen kunnen sinds vrijdagochtend de haven van Hamburg weer in- en uitvaren. De afgelopen dagen bleef de haven gesloten, omdat vakbond Verdi havenmedewerkers had opgeroepen te staken. Daardoor konden boten waarmee grote schepen de haven in- en uit begeleid worden niet uitvaren. De bereikbaarheid van de haven is daarentegen maar van korte duur: maandag wordt er opnieuw gestaakt.

1 uur geleden
Ditzo gaat verder onder de naam van verzekeraar ASR

UTRECHT (ANP) - De merknaam Ditzo verdwijnt vanaf 17 april. De verzekeraar neemt de naam van moederbedrijf ASR over. Hetzelfde geldt voor reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen. ASR brengt het aantal merknamen terug om de positie op de markt te versterken.

1 uur geleden
Lufthansa heeft dit weekend al last van Duitse stakingsdag

FRANKFURT (ANP/DPA) - Luchtvaartmaatschappij Lufthansa verwacht zondag al last te krijgen van de landelijke stakingsdag in de Duitse vervoerssector die maandag plaatsvindt. Vrijwel alle vluchten van en naar de luchthaven van München komen zondag te vervallen. Een dag later raakt de staking ook het vliegveld van Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland.

1 uur geleden
Banken en verzekeraars verder omlaag op negatief Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Banken en verzekeraars gingen vrijdag verder omlaag in de AEX-index op het Damrak, die ook een verlies liet zien. Beleggers bleven voorzichtig na de reeks van renteverhogingen en de recente onrust in de bankensector. Deze week schroefden de centrale banken in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Noorwegen hun rentetarieven op in de strijd tegen de hardnekkige inflatie. Vorige week ging de rente in de eurozone al omhoog.

1 uur geleden