Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanse app zorgt voor fangeluid in lege stadions

Japanse app zorgt voor fangeluid in lege stadions

TOKIO (ANP/DPA) - Om sportwedstrijden zonder publiek sfeervoller te maken is in Japan een app ontwikkeld die het mogelijk maakt dat fans aanmoedigingen via hun telefoon door het stadion laten schallen. Electronicaconcern Yamaha heeft de 'remote cheerer' (op afstand aanmoediger) ontwikkeld die de keuze biedt om bijvoorbeeld applaus, clubliederen of andere yels te laten klinken. Ook boegeroep behoort tot de opties.

Inmiddels is het systeem getest in een leeg Ecopa-stadion in de Japanse provincie Shizuoka. Tussen de rijen lege stoeltjes werden 58 luidsprekers geplaatst. Het is zelfs mogelijk te kiezen aan welke kant van het speelveld het geluid klinkt, bijvoorbeeld achter het doel van de tegenstander.

De Japanse professionele honkbalcompetitie moet op 19 juli weer beginnen, de voetbalcompetitie in de J-League moet enkele weken later volgen. Toeschouwers zijn vanwege de coronacrisis vooralsnog niet welkom. De app maakt het ook mogelijk de eigen stem te laten weerklinken in het stadion. "Toen ik bij de test mijn ogen sloot, voelde het of de fans gewoon bij me in het stadion zaten", zei een official die aanwezig was bij de test.

Meer uit Sport

Wielerploeg dsm-firmenich PostNL met sprintster Kool naar Vuelta

DEVENTER (ANP) - Wielerploeg dsm-firmenich PostNL gaat met sprintster Charlotte Kool op jacht naar ritsucces in de Vuelta Femenina. Met de Franse renster Juliette Labous richt de ploeg zich op het klassement in de Spaanse rittenkoers.

7 minuten geleden
Tennisster Rus knokt zich in Madrid naar tweede ronde

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Madrid. De 33-jarige Zuid-Hollandse was in twee sets de sterk voor Brenda Fruhvirtova uit Tsjechiƫ: 7-5 6-3.

1 uur geleden
Atlete Brinkman wil zondag in Hamburg marathonlimiet Spelen lopen

NIJMEGEN (ANP) - Atlete Nienke Brinkman wil zondag in de marathon van Hamburg alsnog aan de limiet voor de Olympische Spelen van Parijs voldoen. Als een laatste test woensdag goed gaat, gaat de winnares van Europees brons op de marathon van 2022 van start in de Duitse stad met als doel om onder de limiet van 2.26.50 te lopen.

3 uur geleden
Thailand praat met Formule 1 over straatrace in Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Thailand wil een Formule 1-race organiseren in de straten van Bangkok. Premier Srettha Thavisin heeft daarover gesproken met Formule 1-baas Stefano Domenicali.

7 uur geleden
Basketballers Knicks winnen na sterk slot ook tweede duel

NEW YORK (ANP) - De basketballers van de New York Knicks hebben ook de tweede wedstrijd tegen Philadelphia 76ers in de play-offs van de Eastern Conference van de NBA gewonnen. Dat was vooral te danken aan een sterk slot. In de laatste 27,4 seconden maakten de Knicks 8 punten, waardoor ze met een zege van 104-101 van het veld stapten.

7 uur geleden
Djokovic troeft Verstappen af in uitreiking Oscars van de sport

MADRID (ANP) - Max Verstappen heeft naast zijn tweede Oscar van de sport gegrepen. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag tijdens de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid het begeerde zilveren beeldje naar tennisser Novak Djokovic gaan.

17 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot wint prestigieuze Oscar van de sport

MADRID (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Oscar gewonnen voor sporter van het jaar met een beperking. De 27-jarige Woerdense kreeg het bijbehorende zilveren beeldje bij de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid.

18 uur geleden