Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japans elektronicabedrijf Panasonic komt met vierdaagse werkweek

Japans elektronicabedrijf Panasonic komt met vierdaagse werkweek

OSAKA (ANP/BLOOMBERG) - Het Japanse elektronicabedrijf Panasonic, producent van onder meer televisies en camera's, gaat werknemers de mogelijkheid bieden om vier dagen per week te werken. Panasonic wil daarmee de balans tussen werk en privé verbeteren. Ook verschillende andere internationale bedrijven hebben een vierdaagse werkweek aangekondigd voor medewerkers die dat willen.

Volgens topman Yuki Kusumi van Panasonic kunnen werknemers op extra vrije dagen bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gaan doen. "Het is onze verantwoordelijkheid om een ideale balans te bieden tussen werk en privé voor ons diverse menselijk kapitaal", aldus de topman. De onderneming laat werknemers ook vanuit huis werken als hun partners naar andere locaties worden overgeplaatst, aldus Kusumi.

Panasonic zet de stap in navolging van andere grote bedrijven die met een verkorte werkweek talent proberen aan te trekken in een krappe arbeidsmarkt. Zo kwam Amazon al in 2018 met een vierdaagse werkweek voor bepaalde werknemers. Unilever begon in december 2020 met een test van een jaar voor een verkorte werkweek voor personeel in Nieuw-Zeeland.

De Japanse zakenkrant Nikkei meldde dat farmaceut Shionogi in april met een optie komt voor drie dagen per week vrij. Yahoo Japan en verzekeraar Sompo Himawari Life Insurance hebben ook vierdaagse werkweken, zodat werknemers voor kinderen of oudere familieleden kunnen zorgen, aldus Nikkei.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

1 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

3 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

5 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

6 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

7 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

7 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

17 uur geleden