Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japanner aangehouden na 24.000 telefoontjes

Japanner aangehouden na 24.000 telefoontjes

TOKIO (ANP/AFP) - Een gepensioneerde Japanse man is gearresteerd nadat hij 24.000 keer een telefoonbedrijf had gebeld om te klagen dat ze zijn contract hadden geschonden, melden politie en lokale media.

De politie van Tokio zei dat ze de 71-jarige Akitoshi Okamoto vorige week in hechtenis hebben genomen nadat hij in acht dagen honderden gratis telefoontjes naar de klantenservice van het telefoonbedrijf had gepleegd.

Maar dit was slechts het topje van de ijsberg, want hij bleek ook nog eens duizenden keren te hebben gebeld via openbare betaaltelefoons om zijn ongenoegen over het bedrijf te uiten en het personeel van de klantenservice te beledigen.

"Hij eiste dat medewerkers naar hem toe kwamen om zich te verontschuldigen voor het overtreden van zijn contract. Hij heeft ook herhaaldelijk opgehangen meteen na een klaagtelefoontje", zei een woordvoerder van de politie. Hij werd gearresteerd op verdenking van "frauduleuze belemmering van het bedrijfsleven", voegde de woordvoerder toe.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Meer dan 7 miljoen coronagevallen in VS

CORONAVIRUS (ANP/AFP/DPA) - Meer dan 7 miljoen personen in de Verenigde Staten zijn besmet geraakt met het nieuwe coronavirus, aldus de gegevens van Johns Hopkins University. De VS gelden als het land dat wereldwijd het hardst is getroffen door het longvirus. In totaal heeft het land 7.005.746 besmettingsgevallen gemeld.

14 minuten geleden
WHO: mogelijk 2 miljoen doden voordat coronavaccin gereed is

GENÈVE/ZÜRICH (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest dat er 2 miljoen mensen zouden kunnen overlijden aan het nieuwe coronavirus voordat er een effectief vaccin tegen bestaat. Volgens WHO-functionaris Mike Ryan is meer internationale samenwerking nodig om zo'n hoog dodental te voorkomen.

27 minuten geleden
Nog vijf aanhoudingen in verband met steekincident Parijs

PARIJS (ANP/AFP) - Nog eens vijf personen zijn aangehouden in verband met de steekpartij in Parijs, waarbij vrijdag twee gewonden vielen in de buurt van het voormalige pand van het satirische weekblad Charlie Hebdo, waar in januari 2015 ook al eens een aanslag werd gepleegd. De autoriteiten zien de steekpartij als een terroristische daad. Twee verdachten zaten al vast.

1 uur geleden
Frankrijk: meer dan half miljoen coronabesmettingen in totaal

PARIJS (ANP/RTR) - Het totale aantal coronabesmettingen in Frankrijk is tot boven de half miljoen gestegen, melden de Franse autoriteiten vrijdag. In de laatste 24 uur zijn nog eens 15.797 besmettingen met het longvirus geregistreerd.

1 uur geleden
Google weert campagne-advertenties na presidentsverkiezingen VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Google blokkeert verkiezingsadvertenties in de dagen na de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november, meldt een woordvoerder van het bedrijf vrijdag. Google neemt dat besluit omdat dit jaar een ongekende hoeveelheid stemmen nog na de verkiezingsdag zal worden geteld. De vrees bestaat dat kandidaten of vreemde mogendheden de onzekerheid over de uitslag aangrijpen om met misinformatie het vertrouwen in de legitimiteit van de verkiezingsuitslag te ondermijnen.

1 uur geleden
Rechtszaak tegen Trump om financiering grensmuur kan doorgaan

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Een rechtszaak tegen de Amerikaanse president Donald Trump over de financiering van Trumps felbegeerde grensmuur kan toch doorgaan, oordeelt een rechtbank in Washington. De zaak was aangespannen door Democratische parlementariërs, maar een lagere rechtbank vond eerder dat zij geen juridische status hadden om de president aan te klagen.

2 uur geleden
Florida gooit alle restaurants weer helemaal open

WASHINGTON (ANP) - Middenin de coronapandemie gooit de Amerikaanse staat Florida alle restaurants weer helemaal open. Volgens de gouverneur van de staat, Ron DeSantis, hebben de uitbaters hun best gedaan hun zaken zo veilig mogelijk te maken, melden Amerikaanse media.

2 uur geleden