Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japan zet volgende stap: 80 procent van stadion vol

Japan zet volgende stap: 80 procent van stadion vol

TOKIO (ANP/RTR) - Japan werkt toe naar vollere stadions bij sportwedstrijden. Later deze maand worden bij wijze van test drie honkbalduels gespeeld waarbij 80 procent van alle plaatsen zijn bezet. Tot nu toe is het, vanwege het coronavirus, nog zo dat niet meer dan 50 procent van het stadion bezet mag zijn.

Japan zegt toe te zijn aan de volgende stap omdat nu de meeste wedstrijden zonder problemen door kunnen gaan. Mochten de drie testwedstrijden in het Yokohama Stadium een succes worden, dan kunnen ook alle andere professionele stadions de capaciteit verder vergroten.

Mensen die sportwedstrijden in Japan bezoeken dragen een mondkapje, moeten bij binnenkomst hun temperatuur laten meten en daarna desinfectiemiddel gebruiken. Ook is het verplicht je contactgegevens achter te laten. Er wordt niet gezongen of heel hard geschreeuwd en de bierverkopers, die normaal gesproken over de tribunes lopen, zijn voorlopig verdwenen.

Organisatoren

Het project is ook belangrijk voor de organisatoren van de Olympische Spelen van komende zomer. "Het is bemoedigend om te zien dat sport elke dag een glimlach op de gezichten van mensen tovert", aldus een woordvoerder van de organisatie tegen persbureau Reuters. "We zien dit als een waardevolle kans om expertise op te doen over Covid-19-tegenmaatregelen en wisselen informatie uit met betrokken partijen."

Er zijn al meer dan zeven miljoen tickets verkocht voor de Spelen.

Meer uit Sport

Gesink wacht mooie dag in leiderstrui Vuelta

DEN BOSCH (ANP) - Voor Robert Gesink wordt de tweede etappe van de Ronde van Spanje een bijzondere ervaring. De renner van Jumbo-Visma mag voor het eerst in zijn lange loopbaan de weg op in de leiderstrui in een grote ronde. Dat gebeurt in Den Bosch waar de renners zaterdag om 13.15 uur van start gaan. Het is de tweede van drie Vuelta-etappes op Nederlandse bodem.

3 uur geleden
Klaver spurt naar vijfde plaats in finale 200 meter op EK

MÜNCHEN (ANP) - Atlete Lieke Klaver is in haar eerste grote finale op de 200 meter als vijfde geëindigd. Het podium was op de EK atletiek in München nog niet in bereik voor de 23-jarige sprintster uit Enkhuizen. Ze klokte 22,88, iets boven haar persoonlijk record van 22,66.

9 uur geleden
Bol na unieke dubbel: ik ben geen machine, maar het lijkt wel zo

MUNCHEN (ANP) - Femke Bol voelde opluchting na haar geslaagde missie op de EK atletiek in München. Ze won als eerste atlete ooit goud op de 400 meter én de 400 meter horden. "Ik ben geen machine, maar daar lijkt het dit toernooi wel op", zei ze bij de NOS. "Er is toch wel ongeloof dat ik dit gedaan heb. Ik kon de focus blijven houden ondanks de druk die er was. Iedereen verwachtte dat ik het wel even zou doen, maar het zijn twee compleet andere nummers. Alleen het verzuren van je benen is hetzelfde."

9 uur geleden
Bol wint ook goud op 400 meter horden en pakt unieke dubbel op EK

MÜNCHEN (ANP) - Femke Bol heeft een unieke prestatie geleverd op de Europese kampioenschappen atletiek in München. Ze heeft als eerste atlete ooit goud behaald op de combinatie 400 meter en op 400 meter horden.

10 uur geleden
Gesink is zijn ploeggenoten enorm dankbaar voor rode leiderstrui

UTRECHT (ANP) - Met een grote glimlach trok Robert Gesink na de zege van zijn ploeg Jumbo-Visma in de ploegentijdrit de rode leiderstrui van de Ronde van Spanje aan. "Ik ben de jongens zo dankbaar", zei hij over zijn ploeggenoten. "Het is fantastisch dat ze me dit hebben gegund."

10 uur geleden
Maagkrampen breken Van Diepen op, hij mist EK-finale 800 meter

MÜNCHEN (ANP) - Atleet Tony van Diepen heeft de finale van de 800 meter niet gehaald. Hij eindigde in zijn serie van de halve finales als zesde en daarmee was hij uitgeschakeld. De eerste drie van de twee heats gingen rechtstreeks door, plus twee atleten op basis van hun tijd.

10 uur geleden
Gesink leider in Vuelta na winst ploegentijdrit in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Robert Gesink is de eerste leider in de Ronde van Spanje. Zijn ploeg Jumbo-Visma won in Utrecht de eerste etappe, een ploegentijdrit over ruim 23 kilometer. De 36-jarige Gesink mocht als eerste zijn wiel over de streep drukken.

11 uur geleden