Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Japan begint met vaccineren in aanloop naar Olympische Spelen

Japan begint met vaccineren in aanloop naar Olympische Spelen

TOKIO (ANP) - Japan is woensdag begonnen met het vaccineren van burgers tegen het coronavirus. Het land lanceerde het vaccinatieprogramma enkele maanden voor het begin van de Olympische Spelen, die in juli van start gaan in Tokio. Verantwoordelijk minister Taro Kono zei dat hij "geen idee" heeft hoeveel Japanners voor die tijd ingeënt kunnen worden.

Japan heeft tot dusver alleen het vaccin goedgekeurd van Pfizer/BioNTech, dat ook wordt gebruikt in Nederland. Het vaccineren begon in een ziekenhuis in hoofdstad Tokio. "Ik ben niet dol op het krijgen van injecties", erkende ziekenhuisbestuurder Kazuhiro Araki, die als eerste aan de beurt kwam. "Maar het was niet pijnlijk. Dus dat is goed."

De Japanse autoriteiten gaan eerst zorgverleners inenten. Daarna moeten vanaf april ook 65-plussers aan de beurt komen. Premier Yoshihide Suga erkende dat Japan later is begonnen met vaccineren dan sommige andere landen. "Maar vandaag beginnen we", vervolgde hij.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen en sterfgevallen valt in Japan veel lager uit dan in veel westerse landen. De Japanse autoriteiten hebben ongeveer 418.000 coronagevallen gemeld. Zo'n 7000 patiënten zijn overleden. Het land heeft geen strenge lockdown ingevoerd, al wordt mensen op sommige plaatsen wel verzocht om zoveel mogelijk thuis te blijven. Horecazaken krijgen daar het verzoek aangepaste openingstijden aan te houden.

Meer uit Buitenland

Zes ontvoerde Mexicaanse tieners dood teruggevonden

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Zes lichamen die in Noord-Mexico zijn gevonden, blijken van de tieners die zondag na een feestje waren ontvoerd. Een zevende slachtoffer is levend maar gewond aangetroffen.

3 uur geleden
EU-landen laten kans op doorbraak voor migratiebeleid liggen

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een lonkende doorbraak over de Europese regels voor migratiecrises donderdag nog niet waargemaakt. Het compleet nieuwe Europees migratiebeleid waarvan die regels een sleutelonderdeel zijn, blijft daardoor nog in de waagschaal. Na een ommezwaai van Duitsland leek een akkoord voor het grijpen. Maar nu aarzelt, in ieder geval, Italië.

4 uur geleden
Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

8 uur geleden
Grote explosie Oezbekistan zorgt voor 1 dode en ruim 160 gewonden

TASJKENT (ANP/DPA) - Bij een grote ontploffing in Oezbekistan zijn 162 mensen gewond geraakt. De explosie in een magazijn in de hoofdstad Tasjkent was tot op kilometers te horen en zorgde ervoor dat vele ramen sprongen in woonwijken van de stad. Een tiener overleefde het niet doordat een raamkozijn op hem terecht kwam.

10 uur geleden
Britse politie onderzoekt kappen van 'iconische' boom

HENSHAW (ANP) - De Britse politie heeft een onderzoek geopend naar een beroemde boom in Noord-Engeland die in de nacht van woensdag op donderdag opzettelijk lijkt te zijn gekapt. Een 16-jarige jongen is opgepakt in verband met het incident, maar het is nog niet bekend wat hij heeft gedaan. Het is volgens Britse media "een van de meest gefotografeerde bomen van het land". Veel mensen uit de regio zeggen kapot te zijn van het nieuws.

11 uur geleden
Media: Poetin ontmoet bondgenoot Kadyrov na rel om mishandelvideo

MOSKOU (ANP/RTR) - President Vladimir Poetin heeft volgens een Russische journalist een ontmoeting gehad met een van zijn belangrijkste bondgenoten, de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov. De bijeenkomst volgt op aanhoudende speculatie over de gezondheid van Kadyrov en een recente rel over een filmpje waarin zijn jonge zoon een gevangene mishandelt. Het Kremlin wilde daar eerder niet op reageren.

11 uur geleden
Honderden mensen geëvacueerd in Griekenland wegens storm Elias

VOLOS (ANP/AFP/DPA) - Zes weken na de dodelijke overstromingen in Griekenland hebben de hulpdiensten opnieuw vele tientallen mensen moeten evacueren. Rond de centrale stad Volos zijn 250 mensen naar een veilige plek geholpen. Nabij het eiland Evia stortte een helikopter neer.

11 uur geleden