Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jansen ook de komende twee seizoenen trainer van AZ

Jansen ook de komende twee seizoenen trainer van AZ

ALKMAAR (ANP) - Pascal Jansen is ook de komende twee seizoenen hoofdtrainer van AZ. De Alkmaarse club heeft met de trainer een akkoord bereikt over een contract tot medio 2023.

"Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg van de club", aldus de 48-jarige Jansen. "Het seizoen is nog niet klaar en we hebben nog veel om voor te spelen." Onder Jansen is AZ opgeklommen naar de derde plek in de Eredivisie. AZ heeft evenveel punten als PSV en lijkt met de Eindhovense club te gaan strijden om de tweede plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League.

Jansen is sinds december vorig jaar hoofdtrainer van AZ. Hij volgde toen de ontslagen Arne Slot op. Slot gaat komend seizoen aan de slag bij Feyenoord, waarmee hij - zonder de club in te lichten - al had gesproken toen hij nog in dienst was bij AZ. De Alkmaarse directie was daar niet van gediend en zette de samenwerking stop toen de gesprekken van Slot met Feyenoord waren uitgelekt. De clubleiding schoof assistent Jansen naar voren om het seizoen af te maken. Over diens toekomst na dit seizoen bestond onduidelijkheid.

Logische stap

"Pascal heeft sinds december laten zien dat hij weet wat er van een hoofdcoach van AZ wordt gevraagd, daarnaast kent hij onze organisatie en manier van werken", aldus Max Huiberts, directeur voetbalzaken. "We zijn tevreden met de resultaten en spelers ontwikkelen zich door. Voor ons dus een logische stap om verder te gaan met elkaar."

Jansen speelde in de jeugd onder meer voor AZ, maar een zware blessure zorgde ervoor dat hij zich al op jonge leeftijd op het trainersvak besloot te storten. In 2018 verruilde hij de functie van hoofd jeugdopleiding bij PSV voor het assistent-trainerschap van AZ. Daarvoor werkte Jansen bij onder meer Vitesse en Sparta.

AZ hervat de competitie na de interlandperiode zaterdag met een uitwedstrijd tegen Willem II.

Meer uit Voetbal

De Ligt denkt vaak aan terugkeer naar Ajax

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt wil ooit weer bij Ajax voetballen. "Ik denk vaak over een terugkeer na en hoop dat het gaat gebeuren", zegt de 24-jarige verdediger van Bayern München op de website van de club uit Amsterdam. "Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit."

40 minuten geleden
Vitesse voelt ondanks degradatie steun van de supporters

ARNHEM (ANP) - De steun van de supporters voor het in grote financiële nood verkerende Vitesse is groot. Komende zondag zitten er naar verwachting 18.000 toeschouwers in de Gelredome bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, terwijl de club uit Arnhem is gedegradeerd.

1 uur geleden
Totale schuld Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro

ARNHEM (ANP) - De totale schuld van de noodlijdende voetbalclub Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro. Dat staat in de stukken die de club heeft overlegd aan de rechtbank Gelderland in het zogeheten WHOA-verzoek.

4 uur geleden
Ten Hag vraagt om steun voor naar vorm zoekende Rashford

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Erik ten Hag roept de supporters van Manchester United op Marcus Rashford meer te steunen. De 26-jarige aanvaller maakte vorig seizoen dertig doelpunten en werd daarvoor beloond met een nieuw contract tot 2028, maar zijn vorm is sindsdien flink afgenomen.

5 uur geleden
Trainer Oosting gaat contract bij FC Twente verlengen

ENSCHEDE (ANP) - Joseph Oosting blijft bij FC Twente. Als de laatste details zijn afgerond, wordt het contract van de 52-jarige trainer opengebroken en met een jaar verlengd, meldt Tubantia.

5 uur geleden
Tuchel zegt Frankfurt niet als opwarmer te zien voor Real

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München-trainer Thomas Tuchel zegt de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Eintracht Frankfurt niet te zien als opwarmer voor de halve eindstrijd in de Champions League tegen Real Madrid van komende dinsdag. "Tegen Frankfurt kunnen we niets oefenen waar we tegen Real iets aan hebben, het is een hele andere situatie. We willen een topprestatie neerzetten omdat we de punten nodig hebben en het momentum willen behouden", sprak Tuchel op een persconferentie.

6 uur geleden
'Werk aan de winkel' om vertrouwen Kroes en rvc Ajax te herstellen

AMSTERDAM (ANP) - Er is werk aan de winkel om het vertrouwen tussen de als technisch directeur aangestelde Alex Kroes en de raad van commissarissen (rvc) van Ajax te herstellen. Dat stelt Paul Geraeds, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Dat is nodig voor het vertrouwen tussen directeur en rvc, maar ook om andere partijen gerust te stellen.

7 uur geleden