Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jan Rijpstra voorzitter Nationale Raad Zwemveiligheid

Jan Rijpstra voorzitter Nationale Raad Zwemveiligheid

EDE (ANP) - Jan Rijpstra is de nieuwe voorzitter van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Rijpstra, burgemeester van de Friese gemeente Smallingerland, is zaterdag begonnen. Het doel van de stichting is de zwemveiligheid van de Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Als Kamerlid voor de VVD (tussen 1994 en 2005) pleitte hij voor onderzoek naar de inzet van drenkelingendetectiesystemen in zwembaden, waarvoor uiteindelijk een miljoen euro werd vrijgemaakt. Verder heeft de nieuwe voorzitter bestuurlijke ervaring op het terrein van de (gehandicapten)sport en een breed netwerk in de Nederlandse sportwereld, meldt de stichting. De afgelopen vier jaar heeft Rijpstra zich als voorzitter van Reddingsbrigade Nederland sterk gemaakt voor zwemveiligheid in open water.

Jan Rijpstra (1955) volgt Marriët Mittendorff op, die vanaf najaar 2015 voorzitter was. In het bestuur van de stichting zitten diverse partijen uit de zwembranche.

Meer uit Binnenland

Feyenoord gehuldigd op Binnenrotte na bekerwinst

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse club Feyenoord wordt gehuldigd op de Binnenrotte in het centrum van de stad. De voetballers wonnen zondagavond in De Kuip met 1-0 de strijd om de KNVB-beker van het Nijmeegse NEC.

45 minuten geleden
Civiele rechter buigt zich over mondkapjesdeal Sywert van Lienden

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Staat staat maandag in de rechtbank in Amsterdam tegenover het bedrijf van Sywert van Lienden en twee compagnons in een zaak over de omstreden mondkapjesdeal. De overheid wil de miljoenen terug die met de handel in mondkapjes zijn verdiend.

46 minuten geleden
Huldiging Feyenoord maandag op de Binnenrotte

ROTTERDAM (ANP) - KNVB-bekerwinnaar Feyenoord wordt maandag gehuldigd op de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam. De club won zondagavond in De Kuip met 1-0 van NEC uit Nijmegen.

7 uur geleden
Deken bemiddelt tussen Sywert van Lienden en SHA

AMSTERDAM (ANP) - De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft bemiddeld tussen Sywert van Lienden en de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Onderwerp van gesprek was het beslag dat door de stichting is gelegd op Van Liendens bezittingen. Dat bevestigt advocaat Jaap-Willem Roozemond, die Van Lienden sinds deze week kosteloos bijstaat, na berichtgeving door het FD.

8 uur geleden
Omwonenden Tata Steel in actie voor schone lucht

IJMUIDEN (ANP) - Ongeveer 150 demonstranten hebben zondagmiddag meegedaan aan de wandeling 'Samen voor schone lucht'. De deelnemers vertrokken rond 13.30 uur vanaf een verzamelplek in IJmuiden richting het hoofdkantoor van Tata Steel Nederland.

12 uur geleden
Bank op A2 bij Vught, automobilisten moeten uitwijken

VUGHT (ANP) - Op de A2 bij Vught heeft zondag een bank gestaan. Uit een filmpje dat Rijkswaterstaat op X heeft geplaatst, blijkt dat automobilisten moesten uitwijken via de vluchtstrook om een botsing ermee te voorkomen.

13 uur geleden
Circa 150 demonstranten begonnen aan wandeling naar Tata Steel

IJMUIDEN (ANP) - Ongeveer 150 mensen hebben zich zondagmiddag verzameld in IJmuiden om mee te doen aan de wandeling 'Samen voor schone lucht'. De stoet die eindigt bij het hoofdkantoor van Tata Steel Nederland is rond 13.30 uur vertrokken, laat een woordvoerder van Greenpeace weten.

14 uur geleden