Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jan Albers voorgedragen als opvolger voorzitter Smit in rvc KNVB

Jan Albers voorgedragen als opvolger voorzitter Smit in rvc KNVB

ZEIST (ANP) - Het is de bedoeling dat Jan Albers bij de KNVB de aftredende Jan Smit opvolgt als voorzitter van de raad van commissarissen voor het betaalde voetbal. De rvc heeft de 69-jarige Albers voorgedragen. Op de Algemene Vergadering Betaald Voetbal van vrijdag 18 juni moet de benoeming definitief worden.

De 75-jarige Smit zou eigenlijk eind vorig jaar al vertrekken. De zittingstermijn van de oud-preses van Heracles Almelo liep formeel op 1 december 2020 af. Op verzoek ging de ervaren bestuurder echter nog negen maanden door, tot 1 september 2021. Albers, die eerder voorzitter was van de raad van commissarissen bij PSV, moet de taken van Smit dan gaan overnemen. De Brabander wordt benoemd voor een periode van twee jaar, de tijdsduur die Smit formeel nog te gaan had.

Als de voordracht van Albers door de vergadering wordt goedgekeurd, gaat hij met de commissarissen Elsemieke Havenga-Hillen, Han Berger, Niek Jan van Kesteren en Jeroen Slop toezicht houden op de algemene gang van zaken in de sectie betaald voetbal binnen de KNVB. De oud-hockeyinternational, die ook voorzitter was van hockeybond KNHB, bekleedde in het bedrijfsleven bestuursfuncties bij onder meer Philips en Gamma Holding. Hij is nu directievoorzitter van Koninklijke Ten Cate.

Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal wordt ook gestemd over de opvolging van directeur betaald voetbal Eric Gudde, die eind september met pensioen gaat. Met de rvc droeg Smit onlangs Marianne van Leeuwen voor als opvolger van Gudde. Van Leeuwen wordt de eerste vrouw op deze post bij de KNVB. "We hebben volgens ons de beste kandidaat geselecteerd voor deze functie", zei Smit onlangs over de voordracht.

Meer uit Voetbal

Van 't Schip wil met ruime Ajax-selectie vijfde plek verdedigen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax speelt zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Almere City. Trainer John van 't Schip kent het belang van het duel. Een zege is nodig om de vijfde plek in de Eredivisie te behouden en de play-offs te ontlopen. NEC en FC Utrecht maken ook nog kans op de vijfde plaats.

12 minuten geleden
Arteta wil met Arsenal hegemonie Manchester City doorbreken

LONDEN (ANP/AFP) - Arsenal-trainer Mikel Arteta wil met zijn ploeg Manchester City van de troon stoten in de Premier League. De Spanjaard beseft dat Arsenal het in de titelrace niet in eigen hand heeft, maar doet een beroep op zijn spelers om gefocust te blijven.

43 minuten geleden
AZ mogelijk weer met Zeefuik tegen Go Ahead Eagles

ALKMAAR (ANP) - AZ kan zondag mogelijk weer beschikken over Lequincio Zeefuik. De 19-jarige aanvaller maakt volgens zijn trainer Maarten Martens stappen vooruit na zijn blessure. De Alkmaarders spelen zondag uit tegen Go Ahead Eagles.

1 uur geleden
Giménez en Timber twijfelachtig voor Feyenoord tegen NEC

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord moet het zondag tegen NEC mogelijk doen zonder Santiago Giménez en Quinten Timber. Dat zei trainer Arne Slot vrijdag tijdens de persconferentie.

1 uur geleden
Riedewald vertrekt aan einde van seizoen bij Crystal Palace

LONDEN (ANP) - Jairo Riedewald vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij Crystal Palace. De club uit Londen heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

3 uur geleden
Pochettino vindt vertrek bij Chelsea 'niet einde van wereld'

LONDEN (ANP/AFP) - Mauricio Pochettino vindt het niet het eind van de wereld als hij aan het eind van het seizoen weg is bij Chelsea. Dat zei de Argentijnse trainer tijdens een persconferentie. Hij ligt onder vuur bij de Londenaren in een teleurstellend seizoen.

3 uur geleden
FC Twente kan met fitte selectie derde plaats veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente krijgt zondag mogelijk een tweede kans om de derde plaats van de Eredivisie veilig te stellen. De club moet daarvoor winnen van FC Volendam en afwachten of AZ punten verliest bij Go Ahead Eagles.

3 uur geleden