Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

James leidt basketballers Los Angeles naar zege op Denver

James leidt basketballers Los Angeles naar zege op Denver

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De basketballers van Los Angeles Lakers hebben de achterstand op Denver Nuggets in de eerste ronde van de play-offs van de Western Conference teruggebracht tot 3-1. Aan de hand van LeBron James won de ploeg in Los Angeles met 119-108 van de titelverdediger in de Amerikaanse profcompetitie NBA.

De 39-jarige James tekende voor 30 punten namens de Lakers. Anthony Davis was goed voor 25 punten en 23 rebounds, terwijl Austin Reaves en D'Angelo Russell 21 punten toevoegden. Sterspeler Nikola Jokic van de Nuggets werd topscorer met 33 punten.

De Lakers gaven in de eerste drie wedstrijden een voorsprong weg, maar James besliste het vierde duel met 14 punten in het vierde kwart. "Ik weet dat je dan de zege moet binnenhalen en dat was ons eerder nog niet gelukt. Vandaag heb ik de kans gegrepen", zei James, die zich realiseerde dat er nog een lange weg te gaan is in de 'best-of-seven'. "We hebben vandaag de serie verlengd, maar we moeten nog beter worden." De vijfde wedstrijd staat maandag in Denver op het programma.

Oklahoma City Thunder won ook het derde duel met New Orleans Pelicans (106-85) en heeft nog één zege nodig om de halve finales van de play-offs van de Western Conference te bereiken. In de Eastern Conference nam Boston Celtics met een 104-84-zege in Florida een voorsprong op Miami Heat (2-1). Orlando Magic kwam na een 112-89-overwinning langszij bij Cleveland Cavaliers (2-2).

Meer uit Sport

Tennisser Van Rijthoven stelt rentree weer uit

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven heeft zijn wedstrijdrentree opnieuw uitgesteld. De voormalig winnaar van het grastoernooi van Rosmalen heeft nog iets meer tijd nodig voor het herstel van zijn elleboog, meldt hij op Instagram.

40 minuten geleden
Nadal hard onderuit in tweede ronde tennistoernooi Rome

ROME (ANP/AFP) - Rafael Nadal is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome uitgeschakeld. De 37-jarige Spanjaard, tienvoudig winnaar van het toernooi, verloor in twee sets van de Pool Hubert Hurkacz: 1-6 3-6.

2 uur geleden
Pogacar steviger in het roze na opnieuw ritwinst in Giro d'Italia

PRATI DI TIVO (ANP) - Wielrenner Tadej Pogacar heeft de achtste etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Sloveense klassementsleider van UAE Team Emirates won na een bergrit over 152 kilometer de spint van een favorietengroepje in het skioord Prati di Tivo.

4 uur geleden
Nadal hard onderuit in tweede ronde tennistoernooi Rome

ROME (ANP) - Rafael Nadal is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome uitgeschakeld. De 37-jarige Spanjaard, tienvoudig winnaar van het toernooi, verloor in twee sets van de Pool Hubert Hurkacz: 1-6 3-6.

5 uur geleden
Bredewold wint ook tweede etappe rittenkoers Baskenland

BASAURO (ANP) - Mischa Bredewold heeft ook de tweede etappe van de Baskische rittenkoers Itzulia Women gewonnen. De wielrenster van SD Worx-Protime versloeg na een rit over 104 kilometer met start en finish in Basauro haar twee medevluchtsters. De Spaanse Mavi García werd tweede, voor de Française Juliette Labous.

7 uur geleden
Wielerploeg Visma - Lease a Bike raakt Laporte kwijt in Giro

SPOLETO (ANP) - Wielerploeg Visma - Lease a Bike heeft na Robert Gesink een tweede renner verloren in de Giro d'Italia. De Fransman Christophe Laporte gaat niet meer van start in de achtste etappe, een rit met een aankomst bergop in Prati di Tivo. Laporte is niet voldoende hersteld van een val in de vijfde etappe.

8 uur geleden
Basketballers Nuggets en Pacers slaan terug in play-offs NBA

MINNEAPOLIS (ANP/AFP) - Na twee nederlagen hebben de basketballers van Denver Nuggets de stand in hun best-of-seven serie tegen Minnesota Timberwolves op 1-2 gebracht. De titelverdediger, die in de tweede ronde van de play-offs in de NBA in de eigen hal twee keer had verloren, won nu wel met duidelijke cijfers in Minneapolis: 90-117.

12 uur geleden