Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jamaicaanse Jackson loopt derde tijd ooit op 200 meter

Jamaicaanse Jackson loopt derde tijd ooit op 200 meter

KINGSTON (ANP) - De Jamaicaanse atlete Shericka Jackson heeft zondag de op twee na snelste tijd ooit gelopen op de 200 meter. De sprintster deed dat tijdens de kampioenschappen van haar land in Kingston. Met een tijd van 21,55 geldt zij meteen als een van de favorieten voor de wereldtitel, volgende maand bij de WK in het Amerikaanse Eugene. De 27-jarige Jackson had vrijdag al de 100 meter gewonnen.

Slechts Florence Griffith-Joyner (21,34) en de Jamaicaanse Elaine Thompson-Herah (21,53) waren ooit sneller. De Amerikaanse, in 1998 overleden, liep haar wereldrecord op de Olympische Spelen van Seoel in 1988. De tijd van Thompson-Herah was vorig jaar in Tokio goed voor de olympische titel. Dafne Schippers staat met 21,63, waarmee ze in Beijing in 2015 de wereldtitel veroverde, op de zesde plaats op de eeuwige ranglijst van de dubbele sprintafstand.

Thompson-Herah finishte in Kingston als tweede in 22,05 net voor Shelly-Ann Fraser-Pryce: 22.14.

"Echt, ik had nooit verwacht dat ik hier zo'n tijd zou lopen", zei Jackson, die in Tokio het brons veroverde op de 100 meter. Ze was niet eens voor de volle 100 procent tevreden over haar race. "De komende drie weken ga ik met mijn coach werken aan de laatste foutjes. Ik verwacht dat het nog sneller kan."

Meer uit Sport

Van Gerwen verliest weer van Humphries en ligt uit Premier League

LONDEN (ANP) - Darter Michael van Gerwen ligt uit de Premier League. In de halve finale van de play-offs redde de Nederlander het niet tegen regerend wereldkampioen Luke Humphries: 10-5. Tiener Luke Littler is later op donderdag de tegenstander van Humphries in de finale. Hij versloeg Michael Smith.

3 uur geleden
Volleyballers tonen veerkracht en verslaan Turkije in vijf sets

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalmannen hebben hun eerste zege in de Nations League binnen. Het team van bondscoach Roberto Piazza won in Antalya met 3-2 van Turkije. Oranje toonde veerkracht, want de eerste twee sets gingen met duidelijke cijfers naar de Turken: 19-25 20-25 25-18 25-21 15-9.

4 uur geleden
Griekspoor niet opgewassen tegen Djokovic in Genève

GENÈVE (ANP) - Tallon Griekspoor is er bij het tennistoernooi van Genève niet in geslaagd om zijn kwartfinale te winnen van Novak Djokovic. De Nederlander ging in aanloop naar Roland Garros, de tweede grand slam van het jaar, met 7-5 6-1 onderuit tegen de mondiale nummer 1.

6 uur geleden
Media: F1-coureur Sainz niet van Ferrari naar Mercedes

BRACKLEY (ANP) - Formule 1-coureur Carlos Sainz stapt niet over van Ferrari naar Mercedes. Dat schrijven meerdere media. De Spanjaard moet op zoek naar een nieuw stoeltje in de koningsklasse van de autosport, omdat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton na dit seizoen naar Ferrari gaat.

6 uur geleden
Wielrenner Nys wint openingsetappe in Noorwegen, Van Aert terug

OSLO (ANP/BELGA) - Thibau Nys in de Ronde van Noorwegen naar de ritzege gesprint. De Belgische renner was op voorhand al favoriet voor de winst in de openingsetappe. Zijn landgenoot Wout van Aert maakte na weken blessureleed zijn rentree in het peloton.

7 uur geleden
Winnende Merlier: mijn haters zullen ontgoocheld zijn

PADOVA (ANP/BELGA) - Tim Merlier liet met winst in de achttiende etappe van de Ronde van Italië zien dat hij ook tegen het einde van een grote wielerkoers kan winnen. De Belg van het team Soudal - QuickStep stond er tot dusverre een beetje om bekend vooral in de beginetappes toe te slaan. "Mijn haters zullen ontgoocheld zijn", zei Merlier met een grijns in finishplaats Padova.

7 uur geleden
Wielrenner Merlier sprint naar tweede zege in Ronde van Italië

PADOVA (ANP/BELGA) - Wielrenner Tim Merlier heeft zijn tweede ritzege in de Ronde van Italië binnen. De 31-jarige Belg van Soudal - QuickStep was in de 178 kilometer lange achttiende etappe van Fiera di Primiero naar Padova de snelste in de massasprint.

8 uur geleden