Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jakarta voert opnieuw een gedeeltelijke lockdown in door corona

Jakarta voert opnieuw een gedeeltelijke lockdown in door corona

JAKARTA (ANP/AFP) - De autoriteiten in de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben maandag opnieuw een gedeeltelijke lockdown ingevoerd vanwege toenemende coronabesmettingen in de metropool. Iedereen die positief test op Covid-19 moet in isolatie.

De gouverneur van Jakarta, Anies Baswedan, zei dat de stad vanaf maandag de grootschalige sociale beperkingen gedurende twee weken zou hervatten en noemde het een noodzakelijke maatregel om te voorkomen dat het gezondheidssysteem instort.

Niet-essentiële bedrijven mogen slechts met een capaciteit van 25 procent werken, restaurants mogen alleen afhaalmaaltijden serveren en scholen, parken en toeristische plekken moeten worden gesloten.

Toename besmettingen

Jakarta introduceerde begin april voor het eerst coronavirusbeperkingen, maar begon ze in juni te versoepelen. Weken later zag de hoofdstad echter een sterke toename van nieuwe Covid-19-gevallen.

Duizenden militairen en politieagenten worden ingezet om de beperkingen af te dwingen die voorheen vaak werden geschonden.

Indonesië is het land dat in Zuidoost-Azië het hardst door het coronavirus wordt getroffen, met 221.523 besmettingen en 8841 doden. Jakarta meldde meer dan 55.000 gevallen en bijna 1500 doden.

Meer uit Buitenland

Republikein dient motie in voor afzetten Huis-voorzitter McCarthy

WASHINGTON (ANP) - De Republikeinse vertegenwoordiger Matt Gaetz heeft maandagavond een motie ingediend om zijn partijgenoot Kevin McCarthy uit het voorzitterschap van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden te verwijderen. Dat melden diverse Amerikaanse media. Volgens de regels van het orgaan dient er binnen twee dagen over de motie te worden gestemd.

1 uur geleden
Slowakije kwaad om Russische uitspraken rond verkiezingen

BRATISVLAVA (ANP/AFP) - Slowakije heeft kwaad gereageerd op uitspraken van de directeur van de Russische buitenlandse inlichtingendienst. Hij zei vlak voor de Slowaakse verkiezingen dat de liberale partij PS werd aangestuurd door de Verenigde Staten. De Slowaakse regering beschuldigt Rusland ervan zich met de verkiezingen te bemoeien.

6 uur geleden
Republikein komt met motie voor afzetten Huis-voorzitter McCarthy

WASHINGTON (ANP/RTR) - De positie van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy lijkt te wankelen. Zijn Republikeinse partijgenoot Matt Gaetz zegt deze week met een motie te komen om McCarthy af te zetten. Gaetz is een van de hardliners binnen de Republikeinse Partij die ontevreden zijn over de deal die McCarthy zaterdag sloot met de Democraten om een shutdown te voorkomen.

7 uur geleden
Oud-topman Abercrombie & Fitch beschuldigd van seksuele uitbuiting

LONDEN (ANP) - Mike Jeffries, voormalig topman van modemerk Abercrombie & Fitch, wordt in het BBC-programma Panorama beschuldigd van het seksueel uitbuiten van mannen. Er zou een uitgebreid netwerk zijn om jonge mannen te regelen voor events met de Amerikaan Jeffries en zijn Britse partner Matthew Smith. Acht mannen zeggen tegen de BBC bij dat soort bijeenkomsten te zijn geweest en sommigen van hen zouden zijn misbruikt.

8 uur geleden
Pristina: Servië van plan noorden van Kosovo te annexeren

PRISTINA (ANP/AFP) - De Kosovaarse premier Albin Kurti beschuldigt Servië ervan het noorden van Kosovo te willen annexeren. Eind september kwam een Kosovaarse politieagent om het leven in een vuurgevecht met dertig etnisch Servische mannen, van wie er drie werden gedood. Volgens Kurti hoorde dat bij het plan om een deel van Kosovo te annexeren.

8 uur geleden
Vaccinmaker BioNTech prijst 'passie en toewijding' Nobelwinnaars

BERLIJN (ANP) - De Duitse farmaceut BioNTech, ontwikkelaar van het meest toegediende vaccin tegen het coronavirus, feliciteert de wetenschappers die maandag de Nobelprijs voor de Geneeskunde hebben gewonnen voor het ontwikkelen van de techniek achter het vaccin. De Hongaarse Katalin Karikó en de Amerikaan Drew Weissman krijgen de belangrijkste wetenschapsprijs voor hun cruciale bijdragen aan mRNA-vaccins.

12 uur geleden
Elon Musk en Kyiv verwikkeld in meme-ruzie

KYIV (ANP/RTR) - Elon Musk en de voorzitter van het Oekraïense parlement zijn maandag in een korte X-ruzie verwikkeld geraakt. Op het platform, dat voorheen Twitter heette, maakte Musk met een meme de Oekraïense president Volodymyr Zelensky belachelijk. Zelensky zou het niet kunnen laten om continu te vragen om meer miljarden euro's steun aan Oekraïne.

12 uur geleden