Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jacobs krijgt na staking frisse lucht in quarantainehotel Tokio

Jacobs krijgt na staking frisse lucht in quarantainehotel Tokio

TOKIO (ANP) - Voor het eerst in een week tijd heeft skateboardster Candy Jacobs weer buitenlucht kunnen inademen. De 31-jarige Jacobs, die vorige week als eerste Nederlandse sporter op de Olympische Spelen positief testte op het coronavirus, ging in 'staking' en kreeg na lang wachten haar zin. "We mogen nu 15 minuten per dag voor een open raam staan, wel onder supervisie", zegt ze in een video op Instagram.

"De eerste keer dat ik weer buitenlucht kon inademen, was het meest verdrietige en tegelijkertijd het beste moment uit mijn leven", aldus Jacobs. "Het is onmenselijk om geen buitenlucht te mogen krijgen."

De skateboardster zit al een week opgesloten in het quarantainehotel in Tokio, waar iedereen die positief test naartoe wordt gebracht. Vijf andere leden van TeamNL (Reshmie Oogink, Finn Florijn, Jean-Julien Rojer, roeicoach Josy Verdonkschot en een anoniem lid van de roeistaf) zijn daar ook naartoe gebracht. "Dit is dag 8. Ik test nog steeds positief, dus ik moet nog wel even blijven", aldus Jacobs.

Sportkoepel NOC*NSF heeft de situatie in het quarantainehotel dinsdag onder de aandacht gebracht bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en dat leidde tot de gewenste versoepelingen. Technisch directeur Maurits Hendriks besloot naar het IOC te stappen en ook de Nederlandse ambassadeur in Japan in te schakelen omdat het organisatiecomité geen reactie gaf op de klachten van de sportkoepel over de "onacceptabele" omstandigheden in het quarantainehotel. "Het Nederlands team heeft op de achtergrond superhard gewerkt om iets voor elkaar te krijgen voor ons", aldus Jacobs. "We zijn zo tot een deal gekomen."

Uitputtend

Volgens de skateboardster voelt het hotel als een gevangenis. "Ik hoop zoiets nooit meer mee te maken. Dit is mentaal zo uitputtend. Eerst valt je droom in duigen. Daarna word je 24/7 met jezelf geconfronteerd, in deze omstandigheden. Dat is veel zwaarder dan de meeste mensen aan kunnen. Maar ik ga door, ik doe m'n tricks hier, ik haal de 10.000 stappen per dag en af en toe probeer ik een workout te doen, al helpt het niet dat ik niet slaap en eet. Ik hoop dat ik hiervandaan geen updates meer hoef te geven en dat de volgende uit mijn 'homepark' komt."

Meer uit Sport

Brons voor Nederlandse beachkoppels in Parijs

PARIJS (ANP) - Beachkoppels Alexander Brouwer/ Robert Meeuwsen en Katja Stam/Raïsa Schoon hebben het Elite16-toernooi in Parijs met een bronzen medaille afgesloten. In de strijd om de derde plaats versloegen Brouwer en Meeuwsen de Oostenrijkers Julian Hörl en Alexander Horst met 18-21 21-18 15-13. In halve finales waren de Nederlandse finalisten van vorig jaar zaterdag niet opgewassen tegen het Tsjechische duo Ondrej Perusic en David Schweiner: 21-16 21-15.

13 minuten geleden
Turners grijpen olympisch teamticket bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turners hebben zich bij de WK in Antwerpen verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs. Casimir Schmidt, Loran de Munck, Bart Deurloo, Jordi Hagenaar en Jermain Grünberg kwamen tot een teamtotaal van 246,028 punten. Daarmee eindigden ze in de kwalificaties als elfde. Een plek bij de beste twaalf was nodig om een olympisch teamticket af te dwingen.

53 minuten geleden
Tennisster Rus snel uitgeschakeld bij toernooi in Beijing

BEIJING (ANP) - Tennisster Arantxa Rus is in de eerste ronde uitgeschakeld bij het toernooi in Beijing. De beste Nederlandse speelster van de wereldranglijst (51e) was niet opgewassen tegen Linda Fruhvirtova. De 18-jarige Tsjechische won de partij met 6-0 6-3.

2 uur geleden
Nederlandse turners zakken naar voorlopige tiende plek op WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turners staan met nog één subdivisie te gaan op de voorlopige tiende plek in het landenklassement bij de WK turnen. De ploeg van bondscoach Dirk van Meldert, die zaterdagavond nog achtste stond, is twee plekken gezakt door sterke optredens van Canada en Zwitserland. Een plek bij de beste twaalf landenteams levert Oranje een olympisch teamticket op. Bij een klassering tussen plek dertien en vijftien krijgt Nederland één individueel startbewijs voor de Olympische Spelen.

3 uur geleden
Griekspoor mist halve finales bij tennistoernooi in Astana

ASTANA (ANP) - Tallon Griekspoor is er niet geslaagd de halve finales van het toernooi in Astana te bereiken. De als eerste geplaatste Nederlandse tennisser ging in drie sets onderuit tegen Sebastian Korda. De Amerikaan won de partij met 6-4 4-6 6-3.

3 uur geleden
Spanjaard Martin wint door regen ingekorte MotoGP in Japan

MOTEGI (ANP) - De Spaanse motorcoureur Jorge Martin heeft de Grote Prijs van Japan in de MotoGP gewonnen. De race op het circuit in Motegi werd door hevige regenval na twaalf ronden stilgelegd. Omdat de weersomstandigheden niet verbeterden, besloot de organisatie de race niet meer te hervatten.

5 uur geleden
Toernooizege voor tennisster Koedermetova in Tokio

TOKIO (ANP) - Tennisster Veronika Koedermetova heeft het toernooi van Tokio op haar naam gebracht. In de finale versloeg de 26-jarige Russin de als tweede geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula met 7-5 6-1.

6 uur geleden