Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jacobs krijgt na staking frisse lucht in quarantainehotel Tokio

Jacobs krijgt na staking frisse lucht in quarantainehotel Tokio

TOKIO (ANP) - Voor het eerst in een week tijd heeft skateboardster Candy Jacobs weer buitenlucht kunnen inademen. De 31-jarige Jacobs, die vorige week als eerste Nederlandse sporter op de Olympische Spelen positief testte op het coronavirus, ging in 'staking' en kreeg na lang wachten haar zin. "We mogen nu 15 minuten per dag voor een open raam staan, wel onder supervisie", zegt ze in een video op Instagram.

"De eerste keer dat ik weer buitenlucht kon inademen, was het meest verdrietige en tegelijkertijd het beste moment uit mijn leven", aldus Jacobs. "Het is onmenselijk om geen buitenlucht te mogen krijgen."

De skateboardster zit al een week opgesloten in het quarantainehotel in Tokio, waar iedereen die positief test naartoe wordt gebracht. Vijf andere leden van TeamNL (Reshmie Oogink, Finn Florijn, Jean-Julien Rojer, roeicoach Josy Verdonkschot en een anoniem lid van de roeistaf) zijn daar ook naartoe gebracht. "Dit is dag 8. Ik test nog steeds positief, dus ik moet nog wel even blijven", aldus Jacobs.

Sportkoepel NOC*NSF heeft de situatie in het quarantainehotel dinsdag onder de aandacht gebracht bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en dat leidde tot de gewenste versoepelingen. Technisch directeur Maurits Hendriks besloot naar het IOC te stappen en ook de Nederlandse ambassadeur in Japan in te schakelen omdat het organisatiecomité geen reactie gaf op de klachten van de sportkoepel over de "onacceptabele" omstandigheden in het quarantainehotel. "Het Nederlands team heeft op de achtergrond superhard gewerkt om iets voor elkaar te krijgen voor ons", aldus Jacobs. "We zijn zo tot een deal gekomen."

Uitputtend

Volgens de skateboardster voelt het hotel als een gevangenis. "Ik hoop zoiets nooit meer mee te maken. Dit is mentaal zo uitputtend. Eerst valt je droom in duigen. Daarna word je 24/7 met jezelf geconfronteerd, in deze omstandigheden. Dat is veel zwaarder dan de meeste mensen aan kunnen. Maar ik ga door, ik doe m'n tricks hier, ik haal de 10.000 stappen per dag en af en toe probeer ik een workout te doen, al helpt het niet dat ik niet slaap en eet. Ik hoop dat ik hiervandaan geen updates meer hoef te geven en dat de volgende uit mijn 'homepark' komt."

Meer uit Sport

Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

47 minuten geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

1 uur geleden
Judoka Van Lieshout pakt zilver in eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Joanne van Lieshout heeft genoegen moeten nemen met zilver bij de EK in Zagreb. De 21-jarig judoka verloor in haar eerste EK-finale bij de senioren in de klasse tot 63 kilogram van Renata Zachova uit Tsjechië op ippon.

1 uur geleden
Titelverdediger Alcaraz naar derde ronde op tennistoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz heeft eenvoudig de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Madrid. De als tweede geplaatste Spanjaard won in twee sets van Aleksandr Sjevtsjenko uit Kazachstan: 6-2 6-1.

1 uur geleden
Judoka De Wit naar halve finale van EK in Zagreb

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit staat in de halve finale van de EK in Zagreb. De beste Nederlander in de klasse tot 81 kilogram was in de kwartfinale ook te sterk voor Maxim Trigub uit Ierland (waza-ari)

3 uur geleden
Renner Zijlaard verlaat Ronde van Romandië met gebroken elleboog

BASEL (ANP/BELGA) - Maikel Zijlaard gaat niet meer van start in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander heeft een breuk in zijn linkerelleboog opgelopen en staat acht weken aan de kant, meldt zijn team Tudor Pro Cycling.

6 uur geleden
Hülkenberg aan einde van jaar weg bij Formule 1-team Haas

BERLIJN (ANP/DPA) - Nico Hülkenberg vertrekt na dit jaar bij het Formule 1-team van Haas. De 36-jarige Duitse coureur maakt de overstap naar Sauber, dat vanaf 2026 wordt overgenomen door Audi.

7 uur geleden