Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jaarwisseling was op één na warmste ooit gemeten

Jaarwisseling was op één na warmste ooit gemeten

DEN HAAG (ANP) - De nacht van vrijdag op zaterdag gaat de boeken in als de op één na warmste jaarwisseling ooit gemeten. Om middernacht was het in De Bilt 11,1 graden, meldt Weer.nl. Alleen in 2007 was het met 12,1 graden nog warmer.

Op andere plaatsen in het land was het nog zachter dan in De Bilt. Zo werd het in Arcen en Ell 13 graden. Dat scheelt maar 0,1 graad met het landelijk record uit 2007 toen tijdens de jaarwisseling in Gilze-Rijen en Woensdrecht 13,1 graden werd gemeten.

Het weer bleef rustig. Hier en daar was het bewolkt of nevelig, maar veel mist was er niet en het was in het hele land droog. De koudste jaarwisseling was op Terschelling, maar ook daar was het met 7,5 graden veel zachter dan gemiddeld.

Het zachte weer is nog niet voorbij. Zaterdag stijgen de temperaturen volgens Weer.nl weer naar bijna lenteachtige waarden. In het zuiden kan het lokaal 15 graden worden en kunnen opnieuw warmterecords worden gebroken.

Meer uit Binnenland

Wiet via satelliet in Limburgse maisvelden opgespoord

ROERMOND (ANP) - Limburgse boeren kregen dit jaar voor het eerst hulp vanuit de ruimte bij het bestrijden van wietplantages in mais- en aspergevelden. Er werden namelijk satellietbeelden ingezet, waaruit een eerste selectie van 150 verdachte plekken kon worden gemaakt. Uiteindelijk viel de 'oogst' tegen. Slechts op enkele plaatsen zoals in Reuver, Milsbeek en Horst werd wiet gevonden, bleek uit controles van de verdachte plekken met drones.

21 minuten geleden
Overijssel krijgt handhavingsverzoek om bomenkap stil te leggen

ZWOLLE (ANP) - De Stichting NatuurAlert wil dat de provincie Overijssel de kap van bomen op de Sallandse Heuvelrug stillegt en heeft daarom een officieel handhavingsverzoek ingediend. Volgens de natuurclub overtreden Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten de Wet natuurbescherming door 55 hectare bos te kappen op het westelijk deel van dit Natura 2000-gebied. De werkzaamheden begonnen op 4 september, maar moeten volgens NatuurAlert direct worden gestaakt.

31 minuten geleden
Amsterdam neemt extra maatregelen wegens achterblijven woningbouw

AMSTERDAM (ANP) - In plaats van de beoogde 7500 woningen worden in Amsterdam dit jaar waarschijnlijk slechts 4500 woningen gebouwd, schat het stadsbestuur. Het college treft daarom in aanvulling op de maatregelen uit het Woningbouwplan van januari extra crisismaatregelen.

46 minuten geleden
Commissaris van de Koning Berends legt taken tijdelijk neer

ARNHEM (ANP) - De commissaris van de Koning in Gelderland, John Berends, legt zijn taken tijdelijk neer. Dat meldt hij in een verklaring. Berends ligt onder vuur na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, waarover dagblad De Gelderlander vorige week berichtte. Maandag zei Berends nog dat hij het niet nodig vond om tijdelijk vervangen te worden.

3 uur geleden
Syrische Nederlanders soms minder goed af dan in eerste jaren

DEN HAAG (ANP) - Syrische Nederlanders zijn op sommige gebieden minder goed af dan de eerste jaren na aankomst, blijkt uit onderzoek door het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Eerdere onderzoeken lieten zien dat de positie van Syrische statushouders in de eerste paar jaar na hun aankomst vooruitging.

6 uur geleden
Halsema: Erwin Olaf was Hollandse Meester van de moderne tijd

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft woensdagavond tijdens de gemeenteraad stilgestaan bij het overlijden van fotograaf Erwin Olaf. "Onze stad heeft een fotograaf verloren. Een kunstenaar die we kunnen beschouwen als een Hollandse Meester van de moderne tijd", aldus de burgemeester.

13 uur geleden
Dibbits: Olaf was gezichtsbepalend voor fotografie in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum, noemt de overleden Erwin Olaf "gezichtsbepalend voor de fotografie in Nederland".

15 uur geleden