Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Jaap Edenbaan krijgt er een tweede ijshal bij

Jaap Edenbaan krijgt er een tweede ijshal bij

AMSTERDAM (ANP) - De Jaap Edenbaan in Amsterdam, de oudste openluchtkunstijsbaan in Nederland, krijgt er een tweede overdekte ijshal bij.

De plannen worden volgens wethouder Simone Kukenheim (Sport) de komende tijd verder uitgewerkt, maar het is de bedoeling dat het ijscomplex in Amsterdam-Oost uiterlijk in 2023 is uitgebreid met een tweede overdekte hal met een ijsvloer van 30 x 60 meter. Het besluit is genomen op basis van een toekomstverkenning.

De ijsbaan, geopend in 1961, geldt als de bakermat van het schaatsen in Nederland. In 1973 werd daar de overdekte Jaap Edenhal aan toegevoegd, bestemd voor kunstschaatsen en ijshockey. Intussen trekt het complex jaarlijks een half miljoen bezoekers en is uitbreiding gewenst.

Structureel tekort oplossen

"Om ook in de toekomst aan de grote vraag te kunnen voldoen, gaan we in onze plannen uit van een verdubbeling van het ijsoppervlak voor halverenigingen", aldus Kukenheim. "Zo lossen we het structurele tekort aan ijs voor kunstschaatsers, shorttrackers en ijshockeyers op."

De buitenbaan met zijn feeƫrieke verlichting blijft bestaan, aldus de wethouder. "Niets is zo fijn als buiten schaatsen en vele generaties zullen daar een hoop plezier aan beleven", zegt Kukenheim. De plannen passen volgens haar bij de doelstelling "om zo veel mogelijk Amsterdammers te laten bewegen".

De directie van de Jaap Eden IJsbaan zegt blij te zijn dat er nu duidelijkheid is over de toekomst. Volgens directeur Joris Wouters zal de onoverdekte 400-meterbaan worden vernieuwd.

Meer uit Sport

Wielrenner De Kleijn wint massaspint in Parijs-Nice

MONTARGIS (ANP) - Wielrenner Arvid de Kleijn heeft de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen. De 29-jarige Nederlander van Tudor Pro Cycling Team was na een grotendeels vlakke rit over ruim 177 kilometer van Thoiry naar Montargis de snelste in de massasprint.

54 minuten geleden
Wielrenner Ayuso verslaat Ganna in tijdrit Tirreno-Adriatico

LIDO DI CAMAIORE (ANP) - De Spaanse wielrenner Juan Ayuso heeft de eerste etappe van de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De 21-jarige renner van UAE Team Emirates was de snelste in een tijdrit over 10 kilometer met start en finish in Lido di Camaiore.

2 uur geleden
Tennisser Roeblev hoeft prijzengeld en punten niet in te leveren

DUBAI (ANP) - Andrej Roeblev hoeft na zijn diskwalificatie op het ATP-toernooi van Dubai zijn punten voor de wereldranglijst en prijzengeld toch niet in te leveren. De nummer 5 van de wereld viel afgelopen vrijdag in zijn wedstrijd tegen Aleksandr Boeblik uit Kazachstan uit tegen een lijnrechter en werd om zijn uitbarsting uit het toernooi gezet.

5 uur geleden
Belgische darter Van den Bergh pakt tweede majortitel op UK Open

MINEHEAD (ANP) - De Belgische darter Dimitri Van den Bergh heeft zondagavond laat het UK Open gewonnen. De nummer 7 van de wereld was in een spannende finale met 11-10 te sterk voor de Engelsman Luke Humphries, de mondiale nummer 1.

10 uur geleden
Van de Zandschulp zakt zeven plekken en valt uit top 80

LONDEN (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp is verder weggezakt op de wereldranglijst. De nummer 2 van Nederland leverde zeven plekken in en is nu de mondiale nummer 82.

10 uur geleden
Basketballers Celtic declasseren Warriors in NBA: 140-88

BOSTON (ANP) - De basketballers van Boston Celtics hebben in de NBA Golden State Warriors gedeclasseerd. In de TD Garden in Boston werd het 140-88 voor de Celtics, die zodoende op overtuigende wijze hun elfde zege op een rij boekten.

10 uur geleden
Atletiekcoach Meuwly is na 26 medailles nog lang niet verzadigd

GLASGOW (ANP) - Bondscoach Laurent Meuwly duizelt het succes van de Nederlandse atleten soms ook voor de ogen. "Ik heb de successen geteld en de afgelopen drie jaar hebben we 26 medailles gewonnen op de 400 meter, 400 meter horden en de 4x400 meter estafette. Achter iedere medaille schuilt een ander verhaal en daarom went het succes nooit", zei de Zwitser na afloop van de WK indooratletiek in Glasgow.

11 uur geleden