Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

JA21 hekelt 'degrowth' en vindt dat EU om handel moet gaan

JA21 hekelt 'degrowth' en vindt dat EU om handel moet gaan

AMERSFOORT (ANP) - De Europese lijsttrekker van JA21 Michiel Hoogeveen vindt dat de Europese Unie vooral over handel moet gaan. Hij moet bovendien niets hebben van 'degrowth', het door sommige linkse denkers gepropageerde idee dat economische groei geen politieke wens moet zijn.

"Minder regels voor ondernemers, minder schulden, minder bureaucratie, minder ambtenaren, minder Europese wetten, kortom minder Brusselse bemoeienis", zet de politicus daar tegenover bij het congres van de partij in Amersfoort. "Wij willen een EU die doet waar het voor bedoeld is: handel."

Brussel kan wat Hoogeveen betreft ook wat betekenen waar het gaat om migratie. "Je kunt geen succesvolle gemeenschappelijke markt hebben zonder gemeenschappelijke grensbewaking", vindt hij. "Het enige migratiebeleid dat werkt, is als wij aan onze buitengrenzen investeren in hekken en muren en landen helpen een zeeblokkade op te werpen."

Tijdens het congres hebben de leden van JA21 ook ingestemd met de voordracht van ondernemer Elrie Bakker als de nieuwe partijvoorzitter.

Op 6 juni worden in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement gehouden. In aanloop daarnaar houden ook D66 en NSC zaterdag een ledencongres.

Meer uit Binnenland

GL-PvdA wil loon van minimaal 16 euro per uur in de zorg

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-PvdA wil dat alle zorgmedewerkers minimaal 16 euro per uur verdienen. De partij dient het voorstel in tijdens het debat over de voorjaarsnota begin juni, meldt een woordvoerder. Meer dan 60.000 zorgmedewerkers zouden erdoor op vooruitgaan, ook jongeren die op dit moment het minimumjeugdloon verdienen.

4 uur geleden
Musical over leven prinses Beatrix op komst

BEST (ANP) - Productiehuis MediaDome werkt aan een musical over het leven van prinses Beatrix. Voor het stuk wordt een nieuw theater gebouwd in een bestaande hal in het Brabantse Best.

9 uur geleden
Halsema 'beetje gespannen' voor dodenherdenking op Dam

HILVERSUM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is "een beetje gespannen" voor de Nationale Dodenherdenking zaterdag op de Dam, liet ze dinsdagavond weten bij Nieuwsuur. Dit jaar gelden extra veiligheidsmaatregelen om spontane protestacties of verstoringen te voorkomen. Mensen moesten zich aanmelden om bij de herdenking op de Dam te zijn; alle 10.000 plekken zijn inmiddels vergeven.

10 uur geleden
Nederlandse vrouw opgepakt voor moordaanslag Spaanse politicus

MADRID (ANP) - Een Nederlandse vrouw is aangehouden voor betrokkenheid bij de moordaanslag op de Spaanse politicus Alejo-Vidal Quadras. Ze is op basis van een Europees arrestatiebevel in Nederland aangehouden, melden Spaanse media. De vrouw wordt onder meer verdacht van het financieren en voorbereiden van de moordaanslag. Een woordvoerder van de Nederlandse politie laat weten niets te zeggen over de aanhouding en verwijst naar de Spaanse politie.

12 uur geleden
Alle 10.000 plekken Nationale Herdenking op Dam vergeven

AMSTERDAM (ANP) - Alle 10.000 plekken voor de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam zijn vergeven. Iets voor 19.30 uur was het niet meer mogelijk een plek te reserveren.

13 uur geleden
Nijmeegse asielopvang blijft toch opnieuw langer open

NIJMEGEN (ANP) - De asielopvang op voormalig sportpark Winkelsteeg in Nijmegen hoeft ondanks eerdere waarschuwingen van de gemeente toch niet volledig dicht op 1 mei. Dat maakt de gemeente bekend op de middag voor de locatie dicht moeten gaan. "Dat er nog maximaal tweehonderd personen voor maximaal twee weken blijven, vinden wij acceptabel", aldus burgemeester Hubert Bruls in de aankondiging.

16 uur geleden
OM eist zes jaar cel en tbs voor onlinemisbruik minderjarigen

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een celstraf van zes jaar en tbs met dwangverpleging geƫist tegen een 37-jarige man uit Noordwijk voor onlinemisbruik van achttien minderjarige slachtoffers.

18 uur geleden