Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ivo Opstelten verkenner in Vlaardingen

Ivo Opstelten verkenner in Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Oud-minister voor de VVD Ivo Opstelten wordt verkenner in Vlaardingen. Dat meldt de Vlaardingse VVD, die afgelopen week in deze gemeente werd verkozen tot de grootste partij.

De gekozen lijsttrekkers hebben volgens de Vlaardingse VVD in een informeel overleg aangegeven dat de VVD het initiatief mag nemen voor de formatie. Opstelten, die ook burgemeester is geweest van onder meer Utrecht en Rotterdam, begint volgende week met het uitvoeren van een verkenning om te komen tot een nieuw college van burgemeester en wethouders in Vlaardingen.

VVD-lijsttrekker Bart Bikkers denkt dat het geen eenvoudige puzzel zal worden, maar zegt een snelle formatie wel gewenst te vinden. "Lange formaties met veel gesteggel dragen niet bij aan het imago van de politiek." In Vlaardingen ging 11,2 procent van de stemmen naar de VVD. Daarmee behaalde de partij vier van de 35 raadszetels. Ook drie andere partijen behaalden vier raadszetels, en twee andere partijen drie. In totaal zijn er veertien partijen die een of meerdere raadszetels wisten te bemachtigen in Vlaardingen.

Opstelten laat weten zijn loopbaan te zijn begonnen bij de gemeente Vlaardingen, als adviseur van de burgemeester. "Daarmee heeft Vlaardingen altijd een plekje in mijn hart gehouden."

Meer uit Binnenland

Vier man aangehouden voor dreigende situatie in trein

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zondagmiddag bij het Utrechtse station Vaartsche Rijn vier mensen uit een trein gehaald. Ze hadden een dreigende situatie gecreëerd in de trein en verschillende reizigers voelden zich volgens een politiewoordvoerder zo angstig dat ze melding deden bij de politie. De trein werd daarop stilgezet.

6 uur geleden
A12-blokkade na ruim 5 uur beëindigd, ruim 400 aanhoudingen

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag meer dan vierhonderd actievoerders aangehouden vanwege het blokkeren van de A12 in Den Haag. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion en de Duitse beweging Letzte Generation liepen rond het middaguur de snelweg op ter hoogte van het Malieveld. Rond 17.30 uur meldde de gemeente Den Haag dat de blokkade is beëindigd. Vanwege schade aan het wegdek kan het stuk weg nog niet worden vrijgegeven: eerst moet het worden schoongemaakt en hersteld.

6 uur geleden
BIJ1 doet met onbekende Edson Olf mee aan verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Zonder boegbeeld Sylvana Simons doet BIJ1 op 22 november toch een gooi naar een of meer zetels in de Tweede Kamer. Op een partijcongres in Den Haag, dat zich vrijwel geheel achter gesloten deuren afspeelde, besloten de leden met ruime meerderheid om mee te doen. Slechts dertien leden stemde tegen.

6 uur geleden
Rutte opnieuw voor enquêtecommissie in laatste verhoorweek

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte verschijnt komende week opnieuw voor de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek doet naar het fraudebeleid van de overheid. Het is de laatste week van openbare verhoren door de commissie, waarin het onder meer gaat over de rechtsbescherming van burgers.

9 uur geleden
XR stopt blokkade A12 om 'onveilige situatie met tegendemonstranten'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion heeft demonstranten die zondagmiddag de A12 blokkeren gevraagd de actie voortijdig te beëindigen. Volgens de activisten was het niet meer veilig door de aanwezigheid van een groep die was afgekomen op een oproep om tegen de blokkade te demonstreren. "We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken", zei een woordvoerder van XR.

11 uur geleden
Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

12 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

12 uur geleden