Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Italië verlengt reisverbod tussen regio's

Italië verlengt reisverbod tussen regio's

ROME (ANP/DPA) - Italië heeft het reisverbod tussen de regio's van het land met een maand verlengd omdat het aantal nieuwe coronabesmettingen weer stijgt. Inwoners mogen hun regio tot 27 maart niet verlaten, behalve voor hun werk en in een noodgeval.

De verlenging is een van de eerste coronamaatregelen van de nieuwe regering van premier Draghi. Ook de strenge regels over het bezoeken van een ander huishouden blijven gelden. Zo'n bezoek is slechts in zeer beperkte mate toegestaan. In zogenoemde rode zones met een hoog coronarisico zijn privébezoeken verboden tot 27 maart.

Italië met zijn 60 miljoen inwoners introduceerde vorig jaar herfst een kleurensysteem met risicozones in de strijd tegen corona: rood betekent hoge coronawaarden en strikte lockdown. Bij oranje zones zijn de regels iets soepeler en in de gele gebieden zijn ze nog losser. Wel geldt overal in Italië een mondkapjesplicht en een avondklok vanaf 22.00 uur.

Meer uit Buitenland

Bolsonaro weigert te getuigen in onderzoek naar staatsgreep

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA) - De Braziliaanse ex-president Jair Bolsonaro heeft geweigerd te getuigen in het onderzoek naar een vermeende staatsgreep na de laatste presidentsverkiezingen. Bolsonaro werd verhoord op het hoofdkantoor van de politie in de hoofdstad Brasilia.

30 minuten geleden
Poetin prijst 'ware helden die in Oekraïne vechten'

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft in een toespraak "de ware helden van het volk" geprezen die in Oekraïne vechten. Het zijn de verdedigers van het vaderland. Hij zei verder dat de Russische wapenindustrie de productie heeft verveelvoudigd en de hoogstnodige bewapening voor de troepen kan leveren.

2 uur geleden
Netanyahu stelt kabinet plan voor naoorlogs Gaza voor

JERUZALEM (ANP/DPA) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn oorlogskabinet voor de eerste keer een formeel plan gepresenteerd voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de grondoorlog. Dat schrijft onder meer The Times of Israel.

4 uur geleden
Trump wil dat rechtszaak rond geheime documenten wordt afgewezen

MIAMI (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump wil dat de rechter de strafzaak tegen hem rond het achterhouden van geheime documenten afwijst. Zijn advocaten in de zaak zeggen dat de vervolging juridisch gebrekkig is, blijkt uit een rechtbankdocument.

5 uur geleden
Maanlander staat rechtop en stuurt foto's naar de aarde

CAPE CANAVERAL (ANP) - De maanlander Odysseus van Intuitive Machines staat rechtop op de maan en stuurt data terug naar de aarde, maakte het Amerikaanse bedrijf bekend zo'n twee uur na de maanlanding.

5 uur geleden
Ngo: nog iedere dag komen 38 Oekraïners om

DEN HAAG (ANP) - Het deel van de 10 miljoen vluchtelingen dat na twee jaar oorlog in Oekraïne terugkeert naar huis, treft daar extreme omstandigheden aan. Voor de helft van de 1,1 miljoen teruggekeerde kinderen is de armoede zo groot dat ze fysiek en mentaal in grote nood verkeren. Dat zegt ngo Save the Children.

6 uur geleden
Zelensky: terughoudendheid VS-Congres kost Oekraïense levens

KYIV (ANP) - De terughoudendheid van Amerikaanse volksvertegenwoordigers om extra militaire hulp voor Oekraïne goed te keuren zal het land mensenlevens kosten. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een interview met de zender Fox News.

7 uur geleden