Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Italië meldt bijna 800 doden in één dag

Italië meldt bijna 800 doden in één dag

ROME (ANP/RTR) - In Italië zijn sinds vrijdag bijna 800 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat is het hoogste aantal op één dag sinds de uitbraak van het virus in het land.

Het totale aantal doden steeg met 793 tot 4825, zeiden de autoriteiten zaterdag in Rome.

Het aantal besmettingen in Italië is toegenomen van 47.021 tot 53.578, een stijging van 13,9 procent.

Lombardije

De zwaarst getroffen regio Lombardije bevindt zich nog steeds in een kritieke situatie, met 3095 doden en 25.515 mensen die zijn besmet.

Van degenen in heel Italië die oorspronkelijk besmet waren, zijn er op zaterdag 6072 volledig hersteld, vergeleken met 5129 de dag ervoor. Er liggen 2857 mensen op de intensive care tegen eerder 2655.

Oudste bevolkingsgroep

Het aantal sterfgevallen in Italië is opmerkelijk hoog vergeleken met het aantal officieel gemelde besmettingen. De exacte reden hiervoor is onduidelijk. Deskundigen vermoeden meerdere redenen. Zo heeft Italië een van de oudste bevolkingsgroepen ter wereld en de meeste doden waren ouderen met reeds bestaande aandoeningen.

Veel grootouders wonen met hun kinderen en kleinkinderen in Italië in één huis. Daardoor zijn infecties makkelijker op te lopen. Verder is het vermoeden dat het aantal besmette mensen aanzienlijk hoger is dan aangegeven, en veel gevallen die mild of zonder symptomen verlopen, worden niet geregistreerd.

Donderdag haalde Italië China in als het land met de meeste doden door het zeer besmettelijke virus.

Meer uit Buitenland

Burgemeester Kyiv: explosies in centrum, inwoners moeten schuilen

KYIV (ANP/RTR/AFP) - De burgemeester van Kyiv, Vitali Klitsjko, meldt maandagochtend dat in het centrum explosies zijn gehoord. Hij roept inwoners op te schuilen. Het komt bijna niet voor dat het centrale deel van de Oekraïense hoofdstad overdag wordt aangevallen.

39 minuten geleden
President Oeganda stemt in met omstreden antihomowetgeving

KAMPALA (ANP/RTR) - De Oegandese president Yoweri Museveni heeft een gewijzigde versie van de omstreden antihomowetgeving goedgekeurd, meldt de voorzitter van het parlement. De wet is wereldwijd een van de strengste tegen de lhbti'ers en is bekritiseerd door onder meer westerse regeringen, internationale bedrijven en mensenrechtenorganisaties.

48 minuten geleden
Doden na kapseizen toeristenboot in Italië

LISANZA (ANP/AFP/DPA) - Vier mensen zijn omgekomen na het kapseizen van hun boot op Lago Maggiore in Italië, melden Italiaanse media maandag. De twintig andere opvarenden konden na het incident van zondag zelf naar de wal zwemmen of zijn gered door de kustwacht.

2 uur geleden
Japanse minister beveelt vernietiging van Noord-Koreaanse raket

TOKIO (ANP) - De Japanse minister van Defensie heeft zijn leger de opdracht gegeven elke Noord-Koreaanse raket die Japans grondgebied binnenkomt of afkoerst op het land te vernietigen. Hij reageerde daarmee op een aankondiging van Pyongyang maandag dat Noord-Korea in de komende twee weken een "satelliet" zal lanceren.

5 uur geleden
Westerse luchtmachten houden Arctic Challenge-oefening

TIKKAKOSKI (ANP) - Finland, Noorwegen en Zweden houden de tweejaarlijkse Arctic Challenge Exercise (ACE), een internationale oefening van de luchtmacht. Dit jaar doen veertien landen mee, waaronder Nederland. De oefening wordt dit keer georganiseerd door Finland en loopt van 29 mei tot 9 juni.

5 uur geleden
Erdogan roept op tot eenheid, haalt uit naar Kilicdaroglu

ANKARA (ANP) - De herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Turken opgeroepen "in eenheid en solidariteit" samen te komen. Dat deed hij in de nacht van zondag op maandag tijdens een speech voor duizenden aanhangers in Ankara. "Dit vragen we met heel ons hart", voegde Erdogan aan zijn oproep toe.

10 uur geleden
Spaanse sociaaldemocraten verliezen in regionale verkiezingen

MADRID (ANP/AFP/DPA) - De sociaaldemocraten (PSOE) van premier Pedro Sánchez hebben flink verloren in de regionale en gemeenteraadsverkiezingen die zondag in Spanje werden gehouden. Met ongeveer 90 procent van de stemmen geteld gaat de voorkeur van meer dan de helft van het electoraat naar de grootste oppositiepartij, de rechtse Volkspartij van Alberto Núñez Feijóo.

11 uur geleden