Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Italië meldt 92 coronadoden, slechts 300 nieuwe infecties

Italië meldt 92 coronadoden, slechts 300 nieuwe infecties

ROME (ANP/RTR) - Het aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus in Italië steeg maandag met 92, tegen 50 de dag ervoor, zeggen de autoriteiten. Het aantal nieuwe besmettingen daalde van 531 op zondag naar 300.

Het dagelijkse dodental op zondag omvatte niet de slachtoffers uit de zwaarst getroffen regio Lombardije als gevolg van technische problemen met de telling. Het was niet duidelijk of de sterfgevallen van zondag bij maandag waren toegevoegd, toen de regio 34 nieuwe dodelijke slachtoffers meldde.

Het totale dodental in Italië sinds de virusuitbraak op 21 februari aan het licht kwam, bedraagt nu 32.877, het op twee na hoogste ter wereld, na dat van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Het aantal bevestigde gevallen bedraagt 230.158, het hoogste mondiale cijfer achter dat van de Verenigde Staten, Rusland, Spanje, Groot-Brittannië en Brazilië.

Maandag lagen nog 541 mensen op de intensive care, tegenover 553 op zondag.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Executie in VS uitgesteld vanwege coronavirus

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse rechtbank heeft vrijdag een executie uitgesteld vanwege het coronavirus. De rechter honoreerde hiermee een verzoek van nabestaanden van de slachtoffers die de veroordeelde man heeft gemaakt. Zij willen de terechtstelling bijwonen, maar durven niet te reizen uit angst voor corona.

10 minuten geleden
Trump scheldt straf vertrouweling Roger Stone kwijt

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft de straf van Roger Stone - een vriend, adviseur en ex-campagnemedewerker van hem, kwijtgescholden. De stap komt slechts enkele dagen voordat Stone zich bij de gevangenis zou moeten melden. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt.

1 uur geleden
Meer dan 70.000 coronadoden in Brazilië

BRASILIA (ANP) - Het aantal mensen dat in Brazilië is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is vrijdag de 70.000 gepasseerd. Dat heeft het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

2 uur geleden
'Politie begint zoektocht naar lichaam Maddie McCann'

LISSABON (ANP) - De Portugese politie is naar verluidt op zoek gegaan naar het lichaam van het vermiste Britse meisje Maddie McCann. Dat meldt The Daily Mail. Er zouden zoektochten zijn uitgevoerd in putten in Vila do Bispo, 20 minuten rijden ten westen van Praia da Luz waar het kind in mei 2007 verdween.

2 uur geleden
Frankrijk stopt met corona-noodtoestand

PARIJS (ANP) - De noodtoestand die wegens het nieuwe coronavirus 24 maart is uitgeroepen in Frankrijk, geldt zaterdag voor het eerst niet meer. De regering had dankzij de noodtoestand uitgebreide bevoegdheden om maatregelen af te kondigen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Daar viel onder meer een zeer strenge lockdown onder, waardoor Fransen op straffe van hoge boetes de deur niet uit mochten zonder eerst op schrift te zetten waarom ze op pad gaan.

2 uur geleden
'Californië laat 8000 gevangenen vrij wegens coronacrisis'

SAN FRANCISCO (ANP) - In de Amerikaanse staat Californië komen ongeveer 8000 gedetineerden uiterlijk in augustus vervroegd op vrije voeten in verband met de coronacrisis. Dat heeft de San Francisco Chronicle vrijdag bekendgemaakt. Gouverneur Gavin Newsom reageert daarmee op het verontrustende aantal besmettingen in verscheidene gevangenissen en op aandringen van parlementariërs en advocaten.

4 uur geleden
Vlak voor heropening Disney World 11.433 nieuwe corona-gevallen

MIAMI (ANP) - Aan de vooravond van de heropening van Disney World heeft de Amerikaanse staat Florida vrijdag 11.433 nieuwe corona-gevallen gemeld. Tot dusver kwamen er maar één keer eerder in 24 uur zoveel mensen bij die besmet waren geraakt. De gezondheidsautoriteiten gaven toe dat de jongste cijfers erop duiden dat het gevreesde virus zich nog ongecontroleerd verspreid in delen van de zuidelijke staat.

5 uur geleden