Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Italië levert Europarlementariër over aan België om Qatargate

Italië levert Europarlementariër over aan België om Qatargate

NAPELS (ANP/RTR) - De Italiaanse Europarlementariër Andrea Cozzolino wordt overgeleverd aan België, waar hij een verdachte is in het omkoopschandaal Qatargate. Volgens zijn advocaat heeft een Italiaanse rechter dinsdag besloten dat hij kan worden overgeleverd aan de Belgen, maar de advocaat is van plan in hoger beroep te gaan.

De 60-jarige Cozzolino werd opgepakt in Napels en zit sinds 10 februari in huisarrest. Hij wordt samen met andere Europarlementariërs verdacht van het aannemen van geld van Qatar en Marokko in ruil voor invloed in het Europees Parlement. Cozzolino ontkent iets verkeerd te hebben gedaan.

Europarlementariërs beschikken in principe over onschendbaarheid, maar het parlement stemde er in februari in grote meerderheid voor om die op te heffen. Daardoor kon Cozzolino worden gearresteerd en vervolgd.

Meer uit Buitenland

Senaat VS onderzoekt veiligheid bij moordaanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat opent een onderzoek naar de veiligheid rond de campagnebijeenkomst waarbij voormalig president Donald Trump zaterdagavond (lokale tijd) werd beschoten. De Democraat Gary Peters uit Michigan zal het onderzoek leiden, melden Amerikaanse media.

8 minuten geleden
Volgens FBI handelde aanslagpleger Trump alleen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De dader van de aanslag op de voormalige Amerikaanse president Donald Trump handelde volgens de FBI alleen. "Op dit moment geeft de informatie die we hebben aan dat de schutter alleen handelde", zei Kevin Rojek, een FBI-agent in Pennsylvania, waar de moordaanslag zaterdag plaatsvond.

46 minuten geleden
Nikki Haley verrassend toch op Republikeinse partijconventie

MILWAUKEE (ANP) - De Republikeinse politica Nikki Haley gaat toch spreken op de Republikeinse partijconventie die maandag van start gaat, melden verschillende Amerikaanse media. De voormalige rivale van Donald Trump in de voorverkiezingen stond niet op de sprekerslijst, maar na de mislukte moordaanslag op Trump zouden de Republikeinen eenheid willen tonen.

1 uur geleden
Twee gewonden bij aanslag op Trump in stabiele toestand

BUTLER (ANP/RTR) - De twee gewonden die er na de aanslag zaterdag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ernstig aan toe leken, zijn volgens de politie van de staat Pennsylvania "in stabiele toestand".

1 uur geleden
Trump reist volgens plan naar partijconventie in Wisconsin

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump reist naar eigen zeggen zondag nog naar de staat Wisconsin, waar de Republikeinen hem deze week tot hun presidentskandidaat zullen benoemen. Dat meldde Trump, die zaterdag een moordaanslag tijdens een campagnebijeenkomst overleefde, op Truth Social.

1 uur geleden
Ga niet speculeren over motief van aanslag op Trump, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - Over het motief van de 20-jarige Thomas Matthew Crooks die zaterdag een moordaanslag uitvoerde op oud-president Donald Trump is nog niets bekend en moet niet worden gespeculeerd. Dat zei president Joe Biden tijdens een kort persmoment in het Witte Huis zondagmiddag (plaatselijke tijd).

2 uur geleden
Biden stelt reis naar Texas uit om aanslag op Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft een voor maandag geplande trip naar Texas uitgesteld na de moordaanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Dat meldt het Witte Huis.

2 uur geleden