Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Italië legt reddingsschip Alan Kurdi aan de ketting

Italië legt reddingsschip Alan Kurdi aan de ketting

ROME (ANP/DPA) - Het reddingsschip Alan Kurdi mag voorlopig niet uitvaren om migranten te redden op de Middellandse Zee. De Italiaanse autoriteiten hebben het schip van de Duitse hulporganisatie Sea-Eye in Sardinië aan de ketting gelegd.

Bij controles werden "onregelmatigheden" geconstateerd die de veiligheid van opvarenden in gevaar kunnen brengen, meldde de Italiaanse kustwacht. Een woordvoerder van Sea-Eye zegt te twijfelen aan de opgegeven redenen. Hij stelt dat het "schandalige" besluit politiek gemotiveerd is. Volgens hem hebben Spaanse en Duitse autoriteiten wel groen licht gegeven. Hij kondigde een stap naar de rechter aan.

Het schip werd in mei om soortgelijke redenen ook al aan de ketting gelegd, in Sicilië. De kustwacht zegt dat de vermeende gebreken nog niet zijn verholpen.

Meer uit Buitenland

VN-chef en presidenten Oekraïne en Turkije bijeen in Oekraïne

NEW YORK (ANP/AFP/DPA/RTR) - VN-chef António Guterres is donderdag in Oekraïne voor een bijeenkomst met de Oekraïense president Volodimir Zelenski en diens Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan. De ontmoeting in het westelijke Lviv vloeit voort uit de vooralsnog geslaagde pogingen van Turkije en de VN om de voedselexport van Oekraïne door te laten gaan ondanks de oorlog. Guterres bezoekt vrijdag de havenstad Odessa.

1 uur geleden
Estland ontmantelt Sovjetmonument bevreesd voor inmenging Rusland

TALLINN (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De autoriteiten in Estland hebben een T-34-tank en andere monumenten uit het Sovjettijdperk ontmanteld, nadat premier Kaja Kallas had gezegd dat Rusland ze gebruikte om vijandigheid in het Baltische land aan te wakkeren. De tank uit de Tweede Wereldoorlog stond in de oostelijke stad Narva, waar negen op de tien inwoners etnische Russen zijn. Velen hadden zich uitgesproken tegen de verwijdering.

1 uur geleden
Poolse brandweer haalt 100 ton dode vis uit Oder

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - Honderden Poolse brandweerlieden hebben de afgelopen dagen 100 ton dode vis gehaald uit de rivier de Oder, waardoor de vrees voor een ecologische ramp is toegenomen. Vermoedelijk zijn chemicaliën de boosdoener. Ook in Duitsland zijn dode vissen uit het water gehaald.

3 uur geleden
Hoorzitting over openbaarmaking document rond huiszoeking Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft voor donderdag een hoorzitting gelast over een verzoek tot openbaarmaking van een FBI-document dat ten grondslag ligt aan de recente doorzoeking van het huis van oud-president Donald Trump in Florida. Het ministerie van Justitie wil het document vanwege de gevoeligheid niet vrijgeven, waarop media als CNN en The Washington Post naar de rechter stapten.

3 uur geleden
Verliezer verkiezingen Kenia legt zich niet neer bij uitslag

NAIROBI (ANP/AFP) - De verliezer van de presidentsverkiezingen in Kenia legt zich niet neer bij de uitslag. Oppositieleider Raila Odinga, die werd gesteund door vertrekkend president Uhuru Kenyatta, zei alle mogelijke juridische stappen te overwegen.

5 uur geleden
Rusland: Oekraïners saboteerden kerncentrale bij Russische Koersk

KOERSK/MOSKOU (ANP) - In de regio van de Russische stad Koersk zijn zes elektriciteitsmasten voor hoogspanningsleidingen van een kerncentrale opgeblazen. Volgens het Russische persbureau RIA Novosti zijn de daders 'Oekraïense saboteurs'. De acties waren op 4, 9 en 12 augustus en verstoorden de energielevering van de centrale aan een grote regio. Het is niet bekendgemaakt hoe lang de energiecentrale niet kon leveren.

5 uur geleden
Levenslang voor man die eind 2020 vijf mensen doodreed in Trier

TRIER (ANP/DPA) - De man die in december 2020 vijf mensen doodreed in de West-Duitse stad Trier, heeft levenslang gekregen. Hij is veroordeeld voor meervoudige moord en wordt naar een gesloten psychiatrische kliniek gestuurd. De rechtbank acht bewezen dat hij die dag "zoveel mogelijk mensen wilde vermoorden of verwonden".

6 uur geleden