Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Italië keurt gebruik antilichamen tegen Covid-19 goed

Italië keurt gebruik antilichamen tegen Covid-19 goed

ROME (ANP/DPA) - Italië maakt haast met de inzet van zogeheten monoklonale antilichamen om patiënten met Covid-19 te behandelen. Minister van Volksgezondheid Roberto Speranza maakte zaterdag bekend dat hij een decreet heeft ondertekend om deze therapie in speciale gevallen mogelijk te maken.

Het Italiaans Agentschap voor Medicijnen (AIFA) en de nationale Gezondheidsraad hebben ook akkoord gegeven voor de toediening van deze antistoffen. Dat zijn gemodificeerde eiwitten die het afweersysteem aanzetten tot actie tegen het coronavirus. "Dus, samen met de vaccins, hebben we nog een extra kans in de strijd tegen Covid-19", zei Speranza. Onder anderen Donald Trump kreeg het middel toegediend in de nadagen van zijn presidentschap.

AIFA liet weten dat deze toestemming betekent dat patiënten ouder dan twaalf jaar de behandeling kunnen krijgen, hoewel er nog onvoldoende feiten zijn verzameld en er "onzekerheid is over het voordeel van dit soort medicatie". Voor behandeling komen besmette mensen in aanmerking die nog niet in het ziekenhuis liggen, milde tot matige ziekteverschijnselen hebben en die risico lopen dat hun situatie verslechtert.

Het Europees Medicijnen Agentschap (EMA) begon eerder deze maand met het testen van het middel Regeneron in de strijd tegen Covid-19. Italië is hard getroffen door de coronapandemie, met inmiddels meer dan 2,6 miljoen besmettingsgevallen en ruim 90.000 doden.

Meer uit Buitenland

Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

19 minuten geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

2 uur geleden
YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

4 uur geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

6 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

7 uur geleden
Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

11 uur geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

12 uur geleden