Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Italië haalt doelstelling van half miljoen vaccinaties per dag

Italië haalt doelstelling van half miljoen vaccinaties per dag

ROME (ANP/RTR) - Italië heeft in 24 uur tijd een half miljoen mensen ingeënt tegen het coronavirus. Dat heeft minister van Volksgezondheid Roberto Speranza vrijdag bekendgemaakt. Daarmee is een doelstelling voor april gehaald. Eigenlijk had dat twee weken geleden al moeten gebeuren, maar die hoop werd de grond in geboord door vertraging bij de levering van vaccins en de aanhoudende twijfel over prikken met AstraZeneca en Johnson & Johnson.

"Vaccineren is de echte uitweg uit deze erg moeilijke maanden", schreef Speranza op Twitter. Tot dusver hebben ongeveer 19,4 miljoen Italianen ten minste een eerste dosis gekregen; 5,8 miljoen personen zijn inmiddels volledig gevaccineerd, net geen 10 procent van de bevolking. Deze cijfers liggen in lijn met het Europese gemiddelde.

Italië is een van de zwaarst door corona getroffen landen. Deskundigen vrezen dat het de komende weken een probleem wordt dagelijks een half miljoen prikken te blijven zetten. Dat wordt vooral veroorzaakt door een tekort aan vaccins. Die situatie houdt mogelijk nog tot eind mei aan.

De regering sprak begin dit jaar de verwachting uit dat voor de zomer 57,2 miljoen doses zouden worden geleverd. Een wetenschapper van de denktank ISPI schat het werkelijke aantal op grond van de huidige gegevens op slechts 36 miljoen. Het grootste deel komt van Pfizer/BioNTech.

Meer uit Buitenland

Israël voert zware bombardementen uit boven Rafah

RAFAH (ANP/AFP) - Israël voert op maandagavond zware bombardementen uit boven Rafah, meldt een lokale journalist van AFP. Volgens de journalist vielen dertig minuten lang onafgebroken bommen op de stad in het zuiden van Gaza.

15 minuten geleden
Leger Israël over voorstel bestand: bekijken elke reactie serieus

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël bekijkt elke reactie over het staakt-het-vuren serieus en onderzoekt elke mogelijkheid om de Israëlische gijzelaars thuis te krijgen. Dat zegt een woordvoerder van het Israëlische leger in een eerste reactie op het nieuws dat Hamas een voorstel voor een staakt-het-vuren heeft aanvaard.

22 minuten geleden
Deal over bestand Gaza voorziet volledige terugtrekking Israël

CAÏRO (ANP/RTR) - Het door Hamas geaccepteerde voorstel voor een bestand in de Gazastrook voorziet een volledige terugtrekking van de Israëlische strijdkrachten in de tweede fase, meldt de Arabische nieuwszender Al Jazeera. De deal zou bestaan uit drie fases van elk 42 dagen, aldus een topfunctionaris van Hamas.

35 minuten geleden
Delegatie Hamas naar Caïro om volgende stap te bespreken

QATAR (ANP/RTR) - Een delegatie van Hamas zal naar de Egyptische hoofdstad Caïro reizen om daar de volgende stap te bespreken, zegt een vertegenwoordiger van Hamas tegen persbureau Reuters. Eerder werd bekend dat de beweging een voorstel tot een staakt-het-vuren van de Egyptische en Qatarese bemiddelaars heeft aanvaard. Een gevangenenruil zou volgens Hamas deel uitmaken van dat voorstel.

39 minuten geleden
Hamas accepteert voorstel bestand van bemiddelaars

CAÏRO (ANP/RTR) - Hamas heeft Egyptische en Qatarese bemiddelaars laten weten dat de Palestijnse beweging hun voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook heeft geaccepteerd. Hamas meldde dat in een verklaring, kort nadat de Qatarese zender Al Jazeera het nieuws had gebracht op basis van een vooraanstaande Hamasfunctionaris.

2 uur geleden
VN over massagraven Gaza: wellicht mensen levend begraven

GENÈVE (ANP) - Deskundigen van de Verenigde Naties zeggen geschokt te zijn over de details van de massagraven die onlangs zijn opgegraven in de Gazastrook. Er zijn meer dan 390 lichamen ontdekt bij twee ziekenhuizen, ook van vrouwen en kinderen. Veel lijken zouden tekenen vertonen van marteling. Ook lijkt het erop dat mensen zijn geëxecuteerd of mogelijk levend begraven.

3 uur geleden
Moskou wil met nucleaire dreiging 'westerse heethoofden afkoelen'

MOSKOU (ANP/RTR) - Met de aankondiging dat het zal oefenen met tactische nucleaire wapens, wil Moskou "heethoofden in de westerse hoofdsteden afkoelen", stelt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens het ministerie zijn westerse leiders bewust uit op een militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO.

3 uur geleden