Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Italiaanse regio Lombardije voert avondklok in tegen corona

Italiaanse regio Lombardije voert avondklok in tegen corona

ROME (ANP/AFP/RTR) - De Italiaanse regio Lombardije voert een nachtelijk uitgaansverbod in als wapen tegen de verspreiding van het coronavirus. Naar verwachting gaat donderdag de avondklok in waarna de inwoners tussen 11.00 uur 's avonds en 05.00 uur 's ochtends de straat niet op mogen, uitzonderingen daargelaten. De beperking duurt voorlopig tot 3 november.

Lombardije, met Bergamo en Milaan als grote steden, was in het voorjaar de zwaarst door corona getroffen regio. Lombardije meldde maandag 1687 nieuwe besmettingen.

De regio bepaalde zaterdag dat cafés om middernacht moesten sluiten en voerde een verbod in op het eten en drinken in de openbare buitenruimte. De avondklok die nu wordt ingevoerd is de zwaarste maatregel sinds de algehele lockdown die Italië in het voorjaar kende.

Campania

De regio Campania in het zuiden van Italië kondigde dinsdag een uitgaansverbod aan voor het komende weekeinde. Het gebied rond de stad Napels ontsnapte aan de grote golf besmettingen die Italië eerder trof maar heeft nu te kampen met sterk stijgende coronacijfers. De regio heeft inmiddels na Lombardije de meeste gevallen.

De burgemeester van Napels zei te vrezen voor terugkeer naar een strenge lockdown omdat het virus buiten controle is. "We hebben nog net 15 ic-bedden over", aldus Luigi de Magistris.

Meer uit Buitenland

Ierland wil asielzoekers naar VK terugsturen

DUBLIN (ANP/AFP) - Ierland wil de wet aanpassen om asielzoekers terug te kunnen sturen naar het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Ierse minister van Justitie Helen McEntee komt naar schatting 80 procent van de mensen die in Ierland asiel aanvragen daar vandaan.

1 uur geleden
Von der Leyen grapt over politieke onrust binnen AfD

AKEN (ANP/DPA) - Ursula von der Leyen heeft op een bijeenkomst van de CDU-jongeren in Aken kritiek geuit op Alternative für Deutschland (AfD). De voorzitter van de Europese Commissie bespotte de manier waarop de partij omgaat met beschuldigingen van inmenging en omkoping van de AfD-voorman bij de Europese verkiezingen. Maximilian Krah is nog altijd lijsttrekker, maar was niet aanwezig bij de campagneaftrap.

2 uur geleden
Bron: Hamas maandag naar Egypte voor gesprek over bestand

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - Hamas stuurt maandag een delegatie naar de Egyptische hoofdstad Caïro om te onderhandelen over een staakt-het-vuren in Gaza. Dat heeft een anonieme bron gezegd tegen het persbureau Reuters. Er zal gesproken worden over een voorstel voor een bestand van landen die helpen bemiddelen en de Israëlische reactie daarop.

4 uur geleden
Alleen de VS kunnen volgens Abbas grote aanval op Rafah voorkomen

RIYAD (ANP/AFP/RTR) - De Palestijnse president Mahmoud Abbas zegt dat alleen de Verenigde Staten kunnen voorkomen dat Israël Rafah aanvalt. Volgens Abbas staat zo'n aanval de komende dagen te gebeuren. De VS zijn er nadrukkelijk tegen, maar Israël heeft gezegd zich daar weinig van aan te trekken.

5 uur geleden
Paus bezoekt voor eerste reis in maanden Venetiaanse gevangenis

VENETIË (ANP/RTR) - Paus Franciscus heeft in Venetië een vrouwengevangenis bezocht. Dat was in het kader van de Biënnale van Venetië, de beroemde kunstmanifestatie. Het was voor de paus de eerste reis buiten Rome in maanden.

8 uur geleden
Duitse Arian (6) na nieuwe 'stille' zoekactie nog niet gevonden

BREMERVÖRDE (ANP/DPA) - Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een "stille zoekactie" gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle reuring rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken.

9 uur geleden
Honderden demonstranten bij Correspondents' Dinner in Washington

WASHINGTON (ANP/RTR) - Honderden actievoerders hebben zaterdag gedemonstreerd voor het Washington Hilton. In het hotel wordt het jaarlijkse diner voor Witte Huis-verslaggevers gehouden, het zogeheten Correspondents' Dinner. De demonstranten scandeerden leuzen over de dood van verslaggevers in de Gazastrook en riepen aanwezige journalisten op het evenement te boycotten.

14 uur geleden