Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Italiaanse minister: misschien op 3 mei weer voetballen

Italiaanse minister: misschien op 3 mei weer voetballen

ROME (ANP) - Er is een kans dat op 3 mei de Italiaanse voetbalcompetitie in de Serie A wordt hervat. Dat heeft de minister van sport Vincenzo Spadafora gezegd. "Ik sluit het zeker niet uit, maar dit is ook geen harde toezegging. De mogelijkheid bestaat, maar zekerheid is er niet."

In Italië, in Europa vooralsnog het zwaarst getroffen land door de coronacrisis, werd in eerste instantie nog zonder publiek gespeeld. Vrij snel daarna werd besloten helemaal niet meer te voetballen. Voor zover bekend zijn op dit moment dertien spelers uit de Serie A besmet geraakt.

Spadafora riep de voetballers uit de hoogste klasse op eens na te denken over hun salaris en suggereerde dat ze mogelijk een bijdrage zouden kunnen leveren, nu alle clubs grote verliezen lijden. "Wat mij betreft is inleveren geen taboe."

Meer uit Voetbal

Leipzig-coach Rose verdedigt Simons na kritiek Koeman

LEIPZIG (ANP/DPA) - Trainer Marco Rose van RB Leipzig heeft Oranje-international Xavi Simons verdedigd tegen de kritiek van bondscoach Ronald Koeman dat hij tijdens het gewonnen duel met Schotland (4-0) veel balverlies leed. "Ik kan Nederland alleen maar adviseren om te proberen Xavi in ​​een rol te plaatsen waarin hij zijn overduidelijke kwaliteiten kan laten zien", reageerde Rose.

27 minuten geleden
Vitesse - NEC zonder uitsupporters door zorgen om veiligheid

ARNHEM (ANP) - De derby tussen Vitesse en NEC wordt op zondag 7 april zonder uitsupporters gespeeld. Op verzoek van de Arnhemse club heeft de lokale driehoek (politie, gemeente en justitie) dit besluit genomen, omdat er zorgen waren over het kunnen waarborgen van de veiligheid, meldt Vitesse. De zorgen over de veiligheid hebben te maken met de huidige situatie van de nummer 17 van de Eredivisie.

2 uur geleden
Heracles meerdere maanden zonder verdediger Bultman

ALMELO (ANP) - Stijn Bultman kan de komende maanden niet in actie komen voor Heracles Almelo. De 19-jarige verdediger heeft tijdens een training van Oranje onder 19 een zware knieblessure opgelopen.

2 uur geleden
Voetbalsters PSG bereiken halve finales Champions League

PARIJS (ANP) - De voetbalsters van Paris Saint-Germain hebben de halve finales van de Champions League bereikt. De club uit Parijs won met 3-0 van het Zweedse BK Häcken, nadat de Franse voetbalsters de eerste wedstrijd ook al met 2-1 hadden gewonnen.

14 uur geleden
Coach voetbalsters Leicester ontslagen na 'overtreding gedragscode'

LEICESTER (ANP/RTR) - Voetbalclub Leicester City heeft vrouwencoach Willie Kirk ontslagen. De club, waarvoor de Nederlandse keepster Lize Kop uitkomt, meldt dat Kirk de 'gedragscode' heeft overtreden. Britse media melden dat er een intern onderzoek liep vanwege een vermeende relatie van de coach met een speelster van de club.

14 uur geleden
Voetbalsters Barcelona opnieuw naar laatste vier Champions League

BARCELONA (ANP) - De voetbalsters van FC Barcelona hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De Spaanse titelverdediger, met Oranje-international Esmee Brugts in de basis, kende niet al te veel problemen met het Noorse SK Brann. Na de 2-1-zege in de uitwedstrijd werd het in het eigen Estadi Johan Cruyff 3-1.

16 uur geleden
AZ-aanvoerster Van Lunteren gaat nog een jaar door

ALKMAAR (ANP) - Desiree van Lunteren voetbalt ook volgend seizoen voor AZ. De Alkmaarse eredivisionist heeft het contract van de 31-jarige aanvoerster met een jaar verlengd.

16 uur geleden