Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Italiaanse kustwacht redt 296 migranten in Middellandse Zee

Italiaanse kustwacht redt 296 migranten in Middellandse Zee

LAMPEDUSA (ANP/RTR/DPA) - De Italiaanse kustwacht heeft 296 mensen gered die ongeveer 22 kilometer uit de kust ronddobberden. Sommige van hen dreven in het water en de rest zat op een overvolle boot die in de problemen was gekomen door de ruige zee.

Bij de reddingsactie waren drie schepen en een vliegtuig betrokken. De boot vol migranten ging in de richting van Lampedusa, een Italiaans eiland in de Middellandse Zee tussen Tunesië en Sicilië. Daar komen veel migranten uit Afrika aan.

Het aantal mensen dat in bootjes vanuit Afrika naar Italië gaat is de afgelopen weken flink toegenomen. Dat zorgt voor grote druk op de reddingsdiensten, die steeds vaker moeten uitrukken om bootjes met pech te helpen. In 2021 kwamen bijna 62.000 migranten via zee naar Italië.

Het Duitse reddingsschip Sea Watch-4 vaart momenteel ook nog rond op de Middellandse Zee met 460 mensen aan boord. Deze mensen zijn allemaal gered uit zee. Het schip heeft tien verzoeken ingediend om aan te meren, maar nog geen enkele respons gekregen. De Italiaanse kustwacht heeft al wel negentien mensen van boord gehaald wegens hun gezondheidssituatie.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

lutino 3 dagen geleden
weer 296 mee eters

Meer uit Buitenland

Duizenden Britten bijna halve week zonder stroom door storm Arwen

ABERDEEN (ANP) - Duizenden Britten zitten door de zware storm Arwen al dagen zonder stroom. Vooral het noordoosten van Schotland is zwaar getroffen, bericht de BBC. Daar ligt het openbaar leven deels plat.

2 minuten geleden
Britten overwegen grote uitbreiding boostercampagne om Omikron

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat mogelijk miljoenen extra mensen een boostervaccin aanbieden vanwege de verspreiding van de Omikron-variant van het coronavirus. Vaccincomité JCVI, dat de overheid adviseert, beslist volgens bronnen van Sky News op korte termijn of zo'n derde prik wordt aanbevolen voor alle volwassenen.

1 uur geleden
Japan sluit grenzen vanwege Omikron-variant

TOKIO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Japan sluit per 30 november zijn grenzen voor praktisch alle buitenlandse bezoekers vanwege de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus. De Japanse premier Fumio Kishida maakte dit maandag bekend, slechts een paar weken nadat het land juist was begonnen met een voorzichtige versoepeling van zijn strenge inreisbeperkingen.

3 uur geleden
Proces tegen Ghislaine Maxwell gaat van start

NEW YORK (ANP) - Het proces tegen Ghislaine Maxwell (59) gaat maandag van start in de rechtbank van New York. Ze wordt ervan verdacht meisjes te hebben geregeld voor zedendelinquent Jeffrey Epstein, haar ex-partner.

4 uur geleden
Fauci: onderzoek naar Omikron-variant kost twee weken

WASHINGTON (ANP) - Het zal volgens de medische topadviseur van het Amerikaanse Witte Huis, Anthony Fauci, twee weken duren om de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus goed te onderzoeken. Daarbij gaat het onder meer om onderzoek naar de besmettelijkheid van de variant en om de mate waarin die wellicht resistent is tegen bestaande vaccins.

4 uur geleden
Suriname verscherpt inreisregels, strenge avondklok tegen feesten

PARAMARIBO (ANP) - Om te voorkomen dat Suriname te maken krijgt met een nieuwe golf coronabesmettingen scherpt het land vanaf maandag de inreisregels aan voor reizigers uit de hoogrisicolanden Nederland en Verenigde Staten. Ook wordt de avondklok vervroegd, maakte minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zondagavond bekend op een persconferentie in Paramaribo.

4 uur geleden
Corona kost toerismesector in 2021 wereldwijd 2 biljoen dollar

MADRID (ANP) - De coronapandemie gaat de toerismesector wereldwijd in 2021 opnieuw 2 biljoen dollar (1,77 biljoen euro) kosten. Dat bedrag aan gederfde inkomsten is vergelijkbaar met het verlies in het jaar ervoor, zegt de toerismeorganisatie van de Verenigde Naties UNWTO maandag.

7 uur geleden