Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IT-bedrijf Atos praat met banken om oplossing voor schuldenberg

IT-bedrijf Atos praat met banken om oplossing voor schuldenberg

PARIJS (ANP) - IT-dienstverlener Atos praat met banken en andere kredietverstrekkers over een oplossing voor zijn hoge schuldenlast. De zorgen over de financiële gezondheid van het Franse technologiebedrijf namen toe nadat duidelijk was geworden dat Atos voor het einde van 2025 ruim 3,6 miljard euro moet aflossen.

De problemen bij Atos nopen Nederlandse overheidsinstellingen ook tot het nemen van voorzorgsmaatregelen, schreef NRC eerder. Het bedrijf ondersteunt veel belangrijke processen bij bijvoorbeeld de Sociale Verzekeringsbank en het ministerie van Defensie.

De zorgen bij Atos werden groter nadat een deal met Airbus over de verkoop van Atos' cyberveiligheidsdivisie niet doorging. Ook gesprekken met de Tsjechische zakenman Daniel Křetínský over de verkoop van traditionelere IT-diensten van Atos liepen op niets uit. Nu stelt de IT-dienstverlener in gesprek te zijn "met onze schuldeisers om voor juli tot een herfinancieringsplan te komen".

Miljardenverlies 2023

Atos zegt bij zijn jaarcijfers nog aan zijn kortlopende schulden te kunnen voldoen tot het moment waarop er een overeenkomst met schuldeisers moet zijn. Maar als zo'n plan mislukt, bestaat er aanzienlijke onzekerheid over het voortbestaan van de groep. Dat is ook het geval als het Atos niet lukt geld op te halen met de verkoop van bedrijfsonderdelen.

In 2023 leed Atos een verlies van 3,4 miljard euro. Dat was onder meer het gevolg van afboekingen van ruim 2,5 miljard euro. Daarnaast maakte het bedrijf kosten voor reorganisaties.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden