Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Israëlische stranden besmeurd na olielek

Israëlische stranden besmeurd na olielek

TEL AVIV (ANP/RTR) - Duizenden vrijwilligers zijn zondag bijeengekomen op Israëlische stranden om olieresten op te ruimen. Israël probeert het schip te vinden dat verantwoordelijk is voor de vervuiling. Het verwijderen van de kleverige teerresten zal volgens officials maanden en misschien wel jaren duren.

Het leger kondigde aan duizenden soldaten in te zetten om te helpen bij de schoonmaakoperatie. Milieugroeperingen spraken van een ramp terwijl ze beelden toonden van met teer bedekte schildpadden.

Mogelijk is een schip dat op 11 februari passeerde de oorzaak van de vervuiling. Minister Gila Gamliel van Milieubescherming zei dat er naar negen schepen wordt gekeken die in de buurt waren. Zij denkt dat er een grote kans is dat het verantwoordelijke schip wordt gevonden. De schade zou dan kunnen worden verhaald op de eigenaar of diens verzekeraar.

Meer uit Buitenland

Premier Slowakije: aanslag Trump 'fotokopie' van aanslag op mij

BRATISLAVA (ANP/AFP) - De Slowaakse premier Robert Fico ziet grote overeenkomsten tussen de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump en de aanslag op zijn eigen leven eerder dit jaar. "Het scenario is net een fotokopie", zei Fico in een verklaring op zijn website.

9 minuten geleden
Melania Trump noemt aanslagpleger een monster

WASHINGTON (ANP) - Melania Trump, vrouw van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, heeft de man die zaterdag het vuur opende tijdens een campagnebijeenkomst van haar man een "monster" genoemd. Dat deed ze in een bericht op X, waarin ze de moordaanslag veroordeelde.

46 minuten geleden
Schutter moordaanslag Trump kon geïdentificeerd worden door wapen

BETHEL PARK (ANP) - Het wapen waarmee zaterdag in Pennsylvania een moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump werd gepleegd, is gebruikt om de schutter te identificeren. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Volgens ABC News melden bronnen bij de politie dat het wapen legaal was aangeschaft door zijn vader.

57 minuten geleden
Hamas ontkent dat het zich terugtrekt uit onderhandelingen

GAZA-STAD (ANP/DPA/RTR) - Hamas ontkent dat het zich terugtrekt uit de onderhandelingen met Israël over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Dat laat Izzat El-Reshiq, een lid van het politieke bureau van Hamas, weten in een verklaring.

1 uur geleden
Israël zegt Hamas-commandant in Khan Younis te hebben gedood

TEL AVIV (ANP/RTR) - Het Israëlische leger (IDF) claimt dat Rafa Salama, brigadecommandant van Hamas in de stad Khan Younis in Gaza, zaterdag is gedood bij een luchtaanval. Volgens de IDF was die aanval ook gericht op het hoofd van de gewapende vleugel van de groep, Mohammed Deif.

1 uur geleden
Meerdere doden door schietpartij in Duitsland

LAUTLINGEN (ANP/DPA) - Door een schietpartij in Lautlingen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zijn zondag meerdere mensen om het leven gekomen. Dat meldt de lokale politie.

1 uur geleden
Prinses Catherine met zus en dochter op Wimbledon

LONDEN (ANP) - De Britse prinses Catherine is zondagmiddag samen met haar zus Pippa en dochter Charlotte naar Wimbledon gekomen. Eerder was al aangekondigd dat de prinses van Wales de finale van het mannenenkelspel zou bijwonen.

2 uur geleden