Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Israël vanaf vrijdag twee weken in 'complete lockdown'

Israël vanaf vrijdag twee weken in 'complete lockdown'

TEL AVIV (ANP/DPA) - Israël gaat vanaf komende vrijdag voor twee weken in een "complete lockdown", maakte premier Benjamin Netanyahu woensdagavond bekend in een videoboodschap. De opschaling van de reeds aangescherpte lockdown die sinds vrijdag van kracht is, komt nadat in Israël recordaantallen aan coronabesmettingen zijn vastgesteld.

De Israëlische autoriteiten meldden dat er dinsdag nog eens 6950 nieuwe coronabesmettingen zijn geregistreerd. Een hoeveelheid die in Israël nog niet eerder was gemeld. Het aantal coronatesten dat in Israël wordt afgenomen is gestegen. Het aandeel positieve testen daarvan bedraagt maar liefst 11,7 procent.

Sinds afgelopen vrijdag geldt in Israël al een nieuwe lockdown. Er zijn onder meer uitgaansbeperkingen van kracht en scholen zijn gesloten. De Israëlische regering hoopt zo een overbelasting van het zorgsysteem te voorkomen. De lockdown werd getriggerd door ziekenhuisdirecteuren, die waarschuwden dat de capaciteitslimieten in zicht kwamen.

Meer uit Buitenland

Dodental loopt op na vulkaanuitbarsting Indonesië

JAKARTA (ANP/AFP/DPA/RTR) - Het dodental na een vulkaanuitbarsting in Indonesië is opgelopen naar 22. De reddingsdiensten zeggen bij de vulkaan Marapi op Sumatra de lichamen van negen vermisten te hebben gevonden. Er wordt nu nog gezocht naar één persoon.

1 uur geleden
Frans parlement wil e-sigaretten verbieden

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse parlement heeft unaniem ingestemd met een voorstel om e-sigaretten voor eenmalig gebruik te verbieden. De e-sigaretten, ook vapes genoemd en in Frankrijk bekend als puffs, zouden voor tieners de eerste stap zijn richting een tabaksverslaving en slecht zijn voor het milieu.

1 uur geleden
UNICEF: geen veilige zones mogelijk in Gazastrook

GENÈVE/CAÏRO/GAZA (ANP/AFP/RTR) - Praten over veilige zones voor burgers in de Gazastrook is nu onzin, zegt een woordvoerder van de VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF. Het Israëlische leger heeft de strook op een kaart in hele kleine zones verdeeld en roept burgers op van de ene naar de andere zone te gaan, omdat het in bepaalde zones veiliger zou zijn. Volgens UNICEF-zegsman James Elder is dat niet waar en weet ook iedereen dat.

2 uur geleden
EU 'verkiest overleg' met China maar heeft niet eeuwig geduld

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie zal niet eeuwig accepteren dat China veel meer exporteert naar de EU dan het daaruit importeert, waarschuwt EU-kopstuk Ursula von der Leyen. Aan de vooravond van een bezoek aan China wijst ze erop dat "we instrumenten hebben om onze markt te beschermen", al "geven we de voorkeur aan onderhandelde oplossingen".

2 uur geleden
WHO: situatie Gazastrook wordt met het uur erger

GENÈVE (ANP/RTR) - De situatie in de Gazastrook wordt "met het uur erger", stelt de vertegenwoordiger van de Wereldgezondheidssituatie (WHO) in het gebied. "Overal vinden intensievere bombardementen plaats, ook hier in de zuidelijke gebieden, Khan Younis en zelfs in Rafah."

3 uur geleden
Meerdere demonstraties tegen fossiele brandstoffen bij klimaattop

DUBAI (ANP) - Op het terrein van de klimaattop in Dubai zijn dinsdag weer meerdere kleine demonstraties tegen fossiele brandstoffen. En ook later op de dag staan er nog acties gepland. Wel blijft de omvang van de demonstraties tot nu toe kleiner dan in andere jaren. Critici wijten dat vooral aan de regels die gelden in het gastland, de Verenigde Arabische Emiraten.

3 uur geleden
Iraanse president ontmoet Poetin donderdag in Rusland

MOSKOU (ANP/RTR) - De Iraanse president Ebrahim Raisi brengt donderdag een bezoek aan Rusland en heeft er een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin, meldt het Kremlin. Teheran en Moskou gaan meer samenwerkingen aan op het gebied van veiligheid, politiek en economie sinds de Russische inval in Oekraïne.

5 uur geleden