Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Israël valt opnieuw kantoor van nieuwszender Al Jazeera binnen

Israël valt opnieuw kantoor van nieuwszender Al Jazeera binnen

NAZARETH (ANP/DPA) - De Israëlische autoriteiten zijn een kantoor van de Arabische nieuwszender Al Jazeera in Nazareth binnengevallen. "We zullen niet toelaten dat de spreekbuis van Hamas uitzendt vanuit Israël", schrijft de minister van Communicatie, Shlomo Karhi, op X. De zender is in Israël verboden.

Bij de inval wordt volgens Karhi apparatuur van de zender in beslag genomen. Dat is mogelijk dankzij een nieuwe wet. Daarmee kan de zender ook uit de lucht gehaald worden en de verbinding tot de website geblokkeerd. Dat is ook al gebeurd. Het verbod betekent volgens de zender zelf ook dat het niet meer mogelijk is om vanuit Israël te berichten voor publiek in andere landen.

Zondag vielen de autoriteiten een kantoor van Al Jazeera binnen in Oost-Jeruzalem. De zender sprak toen van een inbreuk op de mensenrechten. Al Jazeera is kritisch op de oorlog in Gaza en spreekt in de berichtgeving over een genocide op Palestijnen.

Meer uit Buitenland

Leider Iran kondigt rouwperiode aan en kiest interim-president

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De opperste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft vijf dagen van nationale rouw aangekondigd na de dood van president Ebrahim Raisi. Ook heeft hij zijn condoleances overgebracht aan het Iraanse volk en een tijdelijke opvolger voor Raisi aangewezen.

21 minuten geleden
Poetin prijst omgekomen Iraanse president Raisi

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin zegt dat de overleden Iraanse president Ebrahim Raisi een "bijdrage van onschatbare waarde" heeft geleverd aan de betrekkingen tussen hun landen. Raisi was volgens hem een "voortreffelijk politicus" wiens leven was gewijd aan het dienen van Iran.

41 minuten geleden
Israëlische functionaris: Israël niet betrokken bij dood Raisi

TEL AVIV (ANP/RTR) - Israël was niet betrokken bij de dood van de Iraanse president Ebrahim Raisi, zegt een Israëlische functionaris tegen persbureau Reuters. "Wij waren het niet", aldus de bron, die niet met naam genoemd wil worden.

1 uur geleden
Lichaam van Iraanse president geborgen na helikoptercrash

TEHERAN (ANP/AFP) - De Iraanse Rode Halve Maan meldt dat de lichamen zijn geborgen na de helikoptercrash in noordwesten van Iran. Onder de negen doden zijn president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

2 uur geleden
Steunbetuigingen voor Iran na onverwachte dood van president

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - De eerste buitenlandse leiders hebben gereageerd op het plotselinge overlijden van de Iraanse president Ebrahim Raisi. Hij is verongelukt bij een helikoptercrash zondag in Iran. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian is daarbij omgekomen.

2 uur geleden
Kabinet Iran houdt nieuwe spoedzitting na dood president

TEHERAN (ANP/DPA) - Het kabinet in Iran is voor de tweede keer binnen 24 uur bijeengekomen voor een spoedzitting, melden Iraanse media maandagochtend. Deze stap komt na de bevestiging van het overlijden van president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

2 uur geleden
Regering Iran opereert 'zonder verstoring' na dood Raisi

TEHERAN (ANP/AFP) - De regering van Iran zegt "'zonder verstoring" te zullen opereren na de dood van president Ebrahim Raisi. De Iraanse leider is omgekomen bij een helikoptercrash in het noordwesten van Iran.

3 uur geleden