Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Israël sloopt met EU-geld gebouwde school in Palestijns gebied

Israël sloopt met EU-geld gebouwde school in Palestijns gebied

JERUZALEM (ANP/DPA) - Israëlische troepen hebben met bulldozers een Palestijnse school in een dorp in de buurt van Bethlehem verwoest. De school was betaald met Europese hulp.

Soldaten verjoegen met traangas inwoners van het dorp, waarna ze het gebouw afbraken, meldt een Palestijns persbureau. De school was in 2017 ook al gesloopt en daarna herbouwd. In maart keurde een Israëlische rechtbank een verzoek van een rechtse Israëlische organisatie goed en beval opnieuw de sloop omdat vergunningen zouden ontbreken.

De vertegenwoordiging van de Europese Unie op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever reageerde geschokt dat de door de EU betaalde school door de Israëlische autoriteiten is verwoest. De EU zei ook dat het slopen in strijd is met internationale wetgeving en vroeg het recht van kinderen op onderwijs te respecteren.

Meer uit Buitenland

Ierland, Spanje en Noorwegen erkennen officieel Palestijnse staat

JERUZALEM (ANP) - Ierland, Spanje en Noorwegen erkennen vanaf dinsdag officieel de Palestijnse staat. De drie landen kondigden afgelopen week aan die stap te gaan zetten, tot woede van Israël.

35 minuten geleden
Argentijnse regering moet voedselhulp toestaan

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - De regering Milei van Argentinië moet van de rechter tonnen voedsel aan de armen vrijgeven. Het voedsel werd vastgehouden in afwachting van een screening van het sociale hulpverleningssysteem.

49 minuten geleden
Slotpleidooien in zwijggeldzaak Donald Trump in New York

NEW YORK (ANP) - Bij de zwijggeldzaak tegen oud-president Donald Trump in New York worden de slotpleidooien verwacht. Aanklagers en advocaten hebben een laatste gelegenheid om de jury toe te spreken. Die kan zich dan deze week beraden op de schuldvraag.

50 minuten geleden
President Boluarte van Peru aangeklaagd voor corruptie

LIMA (ANP/RTR) - De openbare aanklager van Peru heeft president Dina Boluarte aangeklaagd voor corruptie. Ze zou Rolex-horloges en andere dure sieraden als geschenk hebben aangenomen van gouverneur Wilfredo Oscorima Núñez van de regio Ayacucho.

2 uur geleden
Zelensky ontmoet Belgische premier De Croo dinsdag

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische premier Alexander De Croo ontvangt dinsdag de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in België arriveert vanuit Spanje. Dat heeft De Croo maandag aangekondigd tijdens het programma 'De Verkiezingstafel'.

3 uur geleden
Veiligheidsraad houdt spoedzitting om Israëlische aanval in Rafah

NEW YORK (ANP/AFP) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties houdt dinsdag een spoedzitting in verband met de Israëlische aanval op een tentenkamp met ontheemden in Rafah, zo hebben diplomaten tegen persbureau AFP gezegd.

3 uur geleden
VS praat met Israël over opheldering aanval kamp Rafah

WASHINGTON (ANP/DPA) - Na de dodelijke Israëlische aanval op een kamp voor ontheemden in het Palestijnse Rafah is de Amerikaanse regering in gesprek met het Israëlische leger en partners ter plaatse om de omstandigheden op te helderen. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de beelden uit de stad in het zuiden van de Gazastrook "verwoestend" en "hartverscheurend". Hij sprak over tientallen onschuldige slachtoffers.

6 uur geleden